Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Merrieveulen van Tangelo van de Zuuthoeve

dinsdag 8 augustus 2017

Rond de middag van 8 augustus is de 16 jarige Beat It v.Barinello x Cascavelle bevallen van haar eerste veulen van Tangelo van de Zuuthoeve. Beat It is super lief voor haar merrieveulen, als je het niet wist zou je zomaar kunnen denken dat het een ervaren moeder is. Maar Beat It heeft een sportcarriere achter de rug, ze heeft internationaal 1.60m gelopen onder Roelof Bril.

Merrieveulen van Extra

woensdag 26 juli 2017

In de avond van 26 juli is voormalig springpaard Azurka v.Dietward I x Przedswit, zij is pools gefokt, van haar eerste veulen een nakomeling van Extra bevallen. Extra v.Berlin x Heartbreaker is KWPN gefokt, maar bij het stamboek van Zangersheide goedgekeurd.

Merrieveulen van Cicero van Paemel

zondag 23 juli 2017

Zondag 23 juli is in de voormiddag via een draagmoeder een merrieveulen van Cicero van Paemel geboren, moeder is D'Esprit v.Quidam de Revel x Burggraaf. D'Esprit is een halfzus van de KWPN hengst Montender v.Contender deze heeft 1.60m gesprongen, ook komen uit deze directe moederlijn nog meer paarden die hoog geklasseerd zijn.

Merrieveulen van Extra

donderdag 20 juli 2017

Laat in de avond van 20 juli is een merrieveulen geboren van de bij Zangersheide goedgekeurde hengst Extra v.Berlin x Heartbreaker, hij springt internationaal 1.60 m met Thibault Philippaerts. De moeder van het veulen is de Holsteinermerrie U Campanita v.Cassini I x Baldini I zij sprong ZZ/1.35 m.

Hengstveulen van Tangelo van de Zuuthoeve

woensdag 19 juli 2017

Midden in de nacht van 19 juli een paar minuten voor 3 uur ging het alarm van de 20 jarige voormalig internationaal 1.45m spr. Sportmerrie Lancer (Lyronda) v.Lancer II x Sir Shostakovich xx. Een vlotte bevalling en een vlot veulen, om 4 uur was de nageboorte er en om 4.30 uur dronk het veulen goed bij de merrie.

Terug naar boven