Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Merrieveulen van Maurits 437

zondag 6 mei 2018

Om 0.00uur ging het alarm en enkele minuten later net in de eerste minuten van 6 mei is een mooi zwart merrieveulen van Maurits 437 geboren. Trotse moeder is de Stermerrie Roaske 'fan Panhuys' v.Dries x Fabe.

Merrieveulen van Zackery

zaterdag 5 mei 2018

5 mei in de middag is de halfzus van KWPN hengst Osmium, Calypsa V.D.T. Ster Prok v.Tuschinski x Calypso I al een tijdje onrustig, als uiteindelijk rond 16.00uur de bevalling begint. Het was nog even spannend, omdat we tijdens de bevalling zagen dat de placenta net als vorig jaar toch weer was losgelaten, maar het was zelf kapot gegaan (Red Bag Delivery) het hoofdje was al vrij van de vliezen, zodat het toch kon ademen tijdens de bevalling.

Merrieveulen van Divar Fran Lindnas

zaterdag 5 mei 2018

In de vroege morgen van 5 mei is een IJslandmerrieveulen geboren. Moeder is Saga de Boschhof v.Kongur de Malou x Trur fra Wetsinghe, zij heeft Sport A gelopen dat is het hoogste wat een IJslander kan behalen. Vader is de Deens gefokte hengst Divar Frän Lindnas, hij won in 2013 de Bronzen fokkerij medaille op de Wereld Kampioenschappen.

Hengstveulen van Cornet Obolensky

donderdag 3 mei 2018

In de nacht van 3 mei is een veulen van Cornet Obolensky geboren. Moeder is de Stermerrie Suzie v.Calvados x Recruut. Suzie heeft al een nakomeling Bibi v.Dutch Capitol die springt op  1.35 niveau, zelf heeft ze tussen 2006 en 2015 wedstrijden gelopen in o.a. Beiroet, Jordanie, Libanon en daaromliggende landen, maar is terug naar Nederland gekomen voor de fokkerij.

Merrieveulen van Quabri de L'isle

woensdag 2 mei 2018

Vroeg in de avond van 2 mei is een heel knap merrieveulen van de Kannan zoon Quabri de L'isle geboren, de franse hengst is vorig jaar ook door het KWPN erkend, hij is succesvol op het hoogste niveau, en kwam ook in Rio op de Olympische Spelen aan de start met Pedro Veniss. Ook de moeder van dit veulen acteerde op het 1.60m spring niveau, zij is de sportmerrie Puhr v.Animo x Capitol I

Terug naar boven