Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Merrieveulen van Desperado

dinsdag 27 maart 2018

27 maart om 5.25uur gaat het alarm van Elite Ibop merrie Wareina V v.Sir Sinclair x Hurricane, de eerste jaren dat Wareina hier kwam vond ze het allemaal veel te spannend, ze heeft de eerste paar keer zelfs staand bevallen, maar nu is het allemaal zo gewoon voor haar, echt een normale vlotte bevalling uit het boekje.

Merrieveulen van Incognito

dinsdag 27 maart 2018

In de nacht van 27 maart is de Elite Sportmerrie Prisca B v.Gribaldi x Zeppelin bevallen van een merrieveulen van Incognito. Het alarm was afgegaan, en bij de merrie aangekomen zag ik dat het een Red Bag Delivery was, het rode vlies komt dan omgekeerd eerst, het ziet eruit alsof de merrie een rode bal wil uitpersen. Het veulen krijgt geen zuurstof meer, dus je breekt zo snel mogelijk het rode vlies, zodat het vruchtwater eruit kan, en dan haal je het veulen snel met z'n neusje naar buiten zodat het ademen kan, en verder geboren kan worden.

Hengstveulen van Berlin

maandag 26 maart 2018

Maandag 26 maart in de namiddag is een hengstveulen van Berlin geboren. Moeder is de 4 jarige Ster Voorlopig Keurmerrie Jabiola v.Emerald van 't Ruytershof x Spartacus x Quick Star x Quidam de Revel. Deze merrie behaalde in 2017 maar liefst 95 punten voor het vrij springen op de Stamboek Keuring in Oirschot. Op de Centrale Keuring was ze volgens het juryteam de beste springmerrie van Brabant en won daar ook het algemeen Kampioenschap.

Hengstveulen van Hermantico

zondag 25 maart 2018

Zondagavond 25 maart, laat is een zeer groot hengstveulen van Hermantico v.Come Il Faut geboren. De moeder is onze Arite RV v.Indoctro x Voltaire x Jus de Pomme x Nimmerdor. Uit deze moederlijn komen talrijke sportpaarden en goedgekeurde hengsten zoals, Landadel, Napoleon, Maserati, Hamilton en Orestus.

Hengstveulen van Zackery

zondag 25 maart 2018

Zondagmiddag 25 maart is de Ster Prok merrie Bella Rona v.Krack C x Elcaro bevallen van een heel hoogbenig chique hengstveulen van Zackery. Zackery is goedgekeurd voor Denemarken, Hannover en Oldenburg, en een zoon van de Grand Prix dressuurhengst Zack en dat is weer een zoon van Rousseau.

Terug naar boven