Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Merrieveulen van Quint v/h Maarlo Z

vrijdag 23 maart 2018

In de avond van 23 maart is een merrieveulen van Quint v/h Maarlo Z geboren. Moeder is voormalig internationaal 1.50m springpaard Rolls Royce v.Lux x Transvaal. Vader van het veulen is de 7 jarige BWP gekeurde hengst Quint v/h Maarlo Z v.Quidam de Revel, hij is op dit moment ZZ-spr/1.35m met Mathijs van Asten.

Hengstveulen van Gunner KS

vrijdag 23 maart 2018

In de ochtend van 23 maart is een hengstveulen van Gunner KS geboren. Moeder is Mortelhoeve's Hinelia v.Voice x Goodtimes. Grootmoeder was de keur sportmerrie Linelia, deze heeft Z2 dressuur gelopen met José van Haaren.

Hengstveulen van Geniaal

vrijdag 16 maart 2018

16 maart s'morgens om 5 uur is ons hengstveulen van Geniaal geboren. Moeder is de Elite Ibop merrie Champ Win T v.Oscar x Jazz. Champ is een halfzus van Galaxy Win v.Apache, deze hengst is goedgekeurd bij het KWPN, en het Deens en Hanoveraans stamboek.

Hengstveulen van Icelli

donderdag 15 maart 2018

15 maart om 22.30uur begon de bevalling van Faroda Keur Sport v.Larix x Manno, deze merrie behaalde in een seizoen maar liefst 50 winstpunten in de tuigpaardensport. Het vorige veulen van Faroda is kort na de geboorte overleden. Het bleek een rhesusveulen te zijn, dat wil zeggen dat de rode bloedcellen worden afgebroken als het veulen de biest van de merrie drinkt, daarom krijgt het veulen nu andere biest, en de biest van de merrie melken we weg, dit moet minimaal 36 uur voordat het veulen bij de merrie mag drinken.

Hengstveulen van Cornet Obolensky

donderdag 15 maart 2018

15 maart even na 8.00uur is een hengstveulen van Cornet Obolensky geboren. Moeder is voormalig 1.50m springpaard Pialotta36 v.Pavarotti v/d Helle x Pilot, het veulen is 3 weken later dan gepland, maar als je hem ziet lijkt hij 3 weken te vroeg, de eerste uren kon hij ook nog niet zelf bij de merrie drinken. Pialotta kwam in de sport uit voor een duitse ruiter, maar is nu in eigendom van Joe Abboud uit Libanon.

Terug naar boven