Veulens geboren in 2016

Merrieveulen van Cumano

Vroeg in de avond van 10 september is het laatste veulen van het seizoen geboren, een merrieveulen van de wereld beroemde springhengst Cumano, het veulen is ook een nazaat van Gigi van het Daalhof v.Kashmir van het Schuttershof x Clinton, zei liep internationaal op 1.50m niveau.

 

Hengstveulen van Cumano


In de avond van 17 augustus is een hengstveulen van het wereldberoemde springpaard Cumano geboren. Cumano boekte samen met Jos Lansink grote successen o.a. in 2004 wonnen ze de grote prijs in het Canadese Calgary en in 2006 werden ze wereldkampioen tijdens de WEG in Aken. Ook de moeder van dit veulen heeft op hoog niveau gesprongen, Gigi van het Daalhof v.Kashmir van het Schuttershof x Clinton, liep internationaal 1.50m maar heeft haar carrière door een blessure vroegtijdig moeten beëindigen.

 

Merrieveulen van Tangelo van de Zuuthoeve


Net een paar minuten voor middennacht op 29 juli is een merrieveulen van Tangelo van de Zuuthoeve geboren, moeder is de 1997 geboren , Internationaal 1.45m springen Sport merrie Lancer (Lyronda) v.Lancer II x Sir Shostakovich xx . Het is het eerste veulen voor deze merrie, maar ze doet het heel goed.

 

Merrieveulen van Chilli Willi


In de nacht van 20 juli is een merrieveulen van Chilli Willi v.Cassal Z geboren, moeder is de 23 jarige Keur Sport merrie Lelie v.Damiro x Fresco uit deze merrielijn zijn veel springpaarden voortgekomen. Ook uit de moederlijn van de vader zijn meerdere bewezen 1.60m topspringpaarden voortgekomen, o.a. de vader van de 7 jarige Chilli Willi is Casall, deze was individueel 4e op het WK en EK en meervoudig winnaar van GP en wereldbekerfinales.

 

Hengstveulen van Lord Leatherdale


In de nacht van 5 juli is een hengstveulen van Lord Leatherdale geboren, moeder Veloma v.Democraat x Balzflug is een Elite sport Ibop dressuurmerrie, ze heeft zelf Z2 gelopen. Ze komt uit de bekende Loma stam, waar vele dressuur- en springpaarden zijn voortgekomen, van Grand Prix dressuur tot 1.60m/springen en ook goedgekeurde hengsten.

 

Hengstveulen van Nabab de Rêve


In de nacht van 4 juli is een hengstveulen van Nabab de Rêve geboren, het tweede veulen voor de 16 jarige Perlana Z v.Pablo v/d Berkenbroeck x Codexco, deze in belgie gefokte merrie is als 7 jarige naar Finland verkocht waar ze internationaal uit kwam met Elina Blom, na een blessure heeft ze nu een nieuwe carrière in de fokkerij.

 

Hengstveulen van Tangelo van de Zuuthoeve

Laat in de avond van 1 juli is een hengstveulen van Tangelo van de Zuuthoeve geboren. Moeder is de Elite Ibop springmerrie Elvira S v.Lupicor x Sit This One Out.

 

Hengstveulen van Desperado


In de nacht van 30 juni is een hengstveulen van Desperado geboren, moeder is Valentia v.Future x Purioso, haar broers en zussen hebben het goed gedaan in de sport, Dark Surprise (Odessy) v.D-Day liep Grand Prix met de Italiaanse Suzanna Bordone, Popeye v.Lancet PSG/Inter 1, Lesley v.Concorde ZZ-spr/1.35m, Matcho v.Concorde Z-spr/Z1 dressuur, volle broer Wesley v.Future loopt Z2 dressuur, en Karamba v.Landwind loopt ook Z1 dressuur.

 

Hengstveulen van Berlin


De ster sportmerrie Trivion v.Guidam x Holland is in de voormiddag van 29 juni bevallen van een hengstveulen van Berlin. Trivion d’r sportnaam is Tamtam, ze heeft zelf op Z-spr/1.30m niveau gelopen, uit de moederlijn zijn meerdere Z en ZZ springpaarden voortgekomen.

 

Hengstveulen van Global Express


In de late avond van 26 juni is Siërra Nevada v.Corland x Wellington bevallen van een heel mooi hengstveulen van Global Express. Siërra Nevada is al prestatie op haar nakomelingen, Wineda v.Oklund is 1.55m-spr, Davinci van de Bernse Hoeve v.Quasimodo Z en Belmondo v.Oklund zijn beide Z-spr/1.30m en Chicco v.Quasimodo Z is ZZ-spr/1.35m, ook haar kleinzoon Contento v.Lord Z doet het goed, hij is met Ruben Romp 1.50m-spr.

 

Merrieveulen van Emerald van ’t Ruytershof


Net na middennacht op 24 juni is via embryotransplantatie het tweelingzusje geboren, van de nacht eerder geboren hengstveulen van Emerald van ’t Ruyterhof, twee veulens dus uit een spoeling . De moeder de 7 jarige BWP merrie Julysse v.Epleaser van ’t Heike x Darco, is onlangs verkocht aan Mathy Ecurie en de Amerikaanse topruiter Ward Mclain. Julysse kwam dit jaar nog met Jens van den Berk 11 keer aan de start op een internationale wedstijd, daarvan wisten ze 10 x foutloos te blijven.

 

Merrieveulen van Numero Uno


Via embryotransplantatie is laat in de avond van 23 juni een merrieveulen van Numero Uno geboren uit Hermione de la Pomme v.Nabab de Rêve x For Pleasure, ze heeft alleen nog maar hengstveulens geven, nu dan een eindelijk een merrieveulen, haar oudste zoon is de onlangs KWPN gekeurde Hotspot v.Hors la Loi II, Hermione de la Pomme is 1.45m-spr en een halfzus van Vagabond de la Pomme v. Vigo d’Arsouilles , hun grootmoeder is Narcotique de Muze II van Eric Lamaze.

 

Hengstveulen van Emerald van ’t Ruytershof


Via Embryotransplantatie is in de nacht van 23 juni een hengstveulen van Emerald van ’t Ruyterhof geboren. De moeder de 7 jarige BWP merrie Julysse v.Epleaser van ’t Heike x Darco, is onlangs verkocht aan Mathy Ecurie en de Amerikaanse topruiter Ward Mclain. Julysse kwam dit jaar nog met Jens van den Berk 11 keer aan de start op een internationale wedstijd, daarvan wisten ze 10 x foutloos te blijven.

 

Hengstveulen van Henkie


Vroeg in de avond van 21 juni is Destina v.Sandreo x Olivi bevallen van haar eerste veulen, een hengstveulen van de Gelderse hengst Henkie, deze was als veulen kampioen, als 3 jarige kampioen KWPN hengsten keuring Gelderse paarden en de kampioen van het verrichtingsonderzoek, hij is populair omdat het een eerlijke betrouwbare hengst is die voor beweging en bloedspreiding kan zorgen in de dressuurpaardenfokkerij.

 

Hengstveulen van Flipper d’Elle


In de avond van 18 juni is een zeer interessant hengstveulen van Flipper d’Elle geboren, deze hengst was jarenlang een vaste waarde voor het Franse team, van moederzijden is het ook heel interessant Dream-Fire is een dochter van Gagliostro dit was ook een fenomeen in de springsport, ze komt uit de Silverbridge stam, waar vele internationale springpaarden zijn voortgekomen, o.a. Nelson Z v.Noureyev 1.60m-spr, Reboso LS v.Dollar de la Pierre 1.60m-spr, Boris v.Quantum 1.50m-spr, Ad Nouvelle Europe Z v.Nelson Z 1.60m-spr en nog vele andere.

 

Merrieveulen van Quickly de Kreisker


Via een draagmerrie is net voor de middag van 18 juni een merrieveulen van Quickly de Kreisker v.Diamant de Semilly geboren, alleen al in 2016 sprong deze hengst ruim €170.000 bij elkaar voor de uit Marokko komende ruiter Abdelkibir Ouaddar, de echte moeder Qbee van het dielshof Z v.Quidam de Revel x Carthago Z is ook aan haar springcarrière aan het werken, vandaar voor een embryotransplantatie is gekozen.

 

Hengstveulen van Freeman


In de nacht van 18 juni is een heel hoogbenig hengstveulen van Freeman geboren met prachtige aftekeningen. Moeder is de Ster Prok EPTM merrie Di-Rect v.Tangelo van de Zuuthoeve x Voltaire. Uit deze Holsteiner stam nr. 2151 komen een groot aantal internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten o.a.Dolman v.Nautilus 1.60m, Rasputin v.Ramiro Z, Lemgo v.Landgraf I, Zhivago v.Chin Chin, Consulent v.Concerto II, Acord tella Caccia v. Acord II, Capt Vert v.Cassinni II, Pedilia V v.Celano 1.60m, Armonia La Silla v.Acord II 1.60m, Camerino v.Cash and Carry 1.60m, Acobana v.Acobat II 1.50m, Cherie 163 v.Cash and Carry 1.50m, Cargho v.Coriano 1.60m en nog vele 1.45m en 1.40m geklasseerde paarden .

 

Hengstveulen van Apache


In de nacht van 17 juni is een vos hengstveulen van Apache geboren, moeder is de grote vosmerrie Finally v.Jazz x Welcome x Donnerwind, zij is 6 jaar geleden ook al hier geboren. Het is het eerste veulen voor Finally die het allemaal heel spannend vind, maar toch heel bezorgd is voor haar veulen.

 

Hengstveulen van Glamourdale


In de avond van 16 juni bracht de Ster Preferente Prestatie merrie Nidin v. Houston x Uniek een mooi hengstveulen van Glamourdale Nidin bracht o.a. het Grand Prix dressuurpaard Tic Tac v.Flemmingh en de Z2 paarden Sydney v.Burggraaf en Wadro Hit v.Daimond Hit en Benton v.Sir Donnerhall Lichte Tour , ook een kleindochter van Nidin, Enidin v.Zanzibar is Z dressuur. Uit deze moederlijn komen nog vele hooggeklasserde waaronder Melvin v.Hilton die uitkwam in PSG/Inter I.

 

Merrieveulen van Dallas


16 juni net voor onze wekker afging, ging het alarm van Grace C v.Calvaro Z, 14 dagen voor de uitgerekende datum, maar toch een mooi groot merrieveulen van Dallas geboren. Dit veulen is een kleindochter van Neutje (Not Nameles) v.Colino deze heeft zelf 1.60m gesprongen, ze heeft een dochter Sandy v.Burggraaf 1.50m-spr en Eutaro C v.Calvaro Z een volle broer van Grace C is ZZ-spr/1.35m

 

Merrieveulen van Florencio


Vroeg in de avond van 13 juni is een heel knap merrieveulen van Florencio geboren. Moeder is de 5 jarige Gyria S v.Vivaldi x Burggraaf. Uit deze Floriaantje stam komen verschillende hooggeklasseerde sportpaarden o.a. Verona v.Rousseau en Wivina-S beide Z1 dressuur en Saphier-S v.Zeoliet Z spr en Z2 dressuur en Zita Fille D’Evita S v.Sandro Hit Z2 dressuur.

 

 

Merrieveulen van Gunner KS

 

Het 15e veulen voor de Ster Preferente merrie Ovanta v.Houston x Ariban xx, een merrieveulen is geboren in de nacht van 8 juni. Ovanta is prestatie geworden o.a. door: Tovanta v.Jazz Z2 dressuur, Ventoux v.Future PSG/Inter I, Avanta v.Negro ZZZ-drs en Bingo-K v.Ungaro ZZL-drs.

 

Merrieveulen van Kannan


Laat in de avond van 6 juni is via E.T. een merrieveulen van Kannan geboren, de moeder is de Holsteiner Flicka-P v.Carabas x Landgraf I, de in 2002 geboren Flicka-P was als veulen op de keuring reservekampioen, in de sport heeft ze het zelf heel goed gedaan tot 1.60m-spr, op dit moment dient Flicka-P als leerpaard voor een hele jonge amazone, uit deze moederlijn komen nog meerdere 1.60m paarden o.a. Allitalia v.Acord II, Cadett v.Cor de la Bryere, Commodoro v.Contender en Loutano’s Son v.Loutano.

 

Merrieveulen van Louigi

Vroeg in de avond van 6 juni is een merrieveulen van de Arabo Friese hengst Louigi geboren. Louigi is 50% Orlov Trotter (Topspeed Perry) en 50% Arabo Fries. Moeder is de Friese merrie Jitske v.Gjalt 462 x Anne 340.

 

Merrieveulen van Hampshire


In de avond van 4 juni het tweede veulen geboren, Prok merrie Astra v.Sam R x Cavalier was heel de dag al erg onrustig, uiteindelijk om 23.30 uur is een knap merrieveulen van Hampshire geboren, een halfzus van Astra, Virginia Dream v.Lando is 1.60m-spr in Portugal en stond in 2014 op de 1246e plaats van de wereld rang lijst, ze heeft zelf een zoon Basje v.Larino die ook 1.60m springt in Canada.

 

Merrieveulen van Vechtzichts Hywel


Een surprise voor de eigenaren van de 20 jarige Preferente Ysselvliedts Sharon, ze dachten in Witje een makke kinderpony te hebben gevonden, een aantal weken geleden veranderde ze heel erg en bleek zwanger te zijn, de Welsh A pony bleek vorige zomer wel bij de Welsh mountain hengst Veldzichts Hywel in de wei te hebben gestaan, maar de vorige eigenaren dachten dat ze niet zwanger was geworden, in de avond van 4 juni is toch een heel mooi merrieveulen van de algemeen kampioen 2005 van de Championship Show te Shrewsburry geboren.

 

 Hengstveulen van Eldorado van de Zeshoek


Het tweede veulen binnen een uur in de morgen van 2 juni, een hengstveulen van Eldorado van de Zeshoek, uit de Elite Zspr/1.30m merrie Bodessa v.Lord Z x Peter Pan, deze merrie is een halfzus van de in het voorjaar overleden Diablo SFN (Springpaarden Fonds Nederland) v.Tangelo van de Zuuthoeve, en de 1.60m/spr Allstar v.Oklund. Uit deze merrie stam komen o.a. ook Charmeur Z v.Chellano Z 1.60m, Lomberto v.Libertino I 1.60m, Magnum v.Worth 1.50m en Racaline B v.Rasso 1.50m.

 

 

 Hengstveulen van Toulon


In de vroege morgen van 2 juni ging rond 4.00uur het alarm van een draagmerrie, Embryo merrie is de hengstenmoeder Hermione de la Pomme v.Nabab de Rêve x For Pleasure, ze heeft alleen nog maar hengstveulens geven, nu dan een hengstveulen van Toulon, haar oudste zoon is de onlangs KWPN gekeurde Hotspot v.Hors la Loi II, Hermione de la Pomme is 1.45m-spr en een halfzus van Vagabond de la Pomme v. Vigo d’Arsouilles , hun grootmoeder is Narcotique de Muze II van Eric Lamaze.

 

Merrieveulen van Charmeur


Vroeg in de morgen van 31 mei is de keurmerrie Sibraldi v.Gribaldi x Rivaal bevallen van een chique hoogbenig merrieveulen van Charmeur. Sibraldi komt uit merrielijn 120, fokfamilie 43, een stam waar veel hooggeklasseerde dressuurpaarden zijn voortgekomen, en ook een paar goedgekeurde hengsten.

 

Hengstveulen van Karmel van de Watering


In de avond van 29 mei een bloedgemaakt hengstveulen van Karmel van de Watering geboren, deze hengst is goedgekeurd bij Zangersheide, dit jaar was hij de leider van de Belgische pavo hengsten competitie voor zesjarige en onlangs verkocht naar Zweden waar Jens Fredericson hem verder gaat opleiden. Van moederszijde komen verschillende nationale en internationale springpaarden o.a. Olaf v.Concorde 1.60m , Leopold v.Ramiro Z 1.60m , JK Horsetrucks World Traveler v.Indoctro 1.50m, ook Vancouver v.Future is een Internationaal springpaard en Marsale v.Orlando is 1.45m springen.

 

Merrieveulen van Cape Coral RBF Z


Heel laat in de avond van 28 mei is een merrieveulen van Cape Coral RBF Z v.Cornet Obelensky geboren, moeder is de sportmerrie Mona Lisa v.Purioso zij sprong nationaal met Leon Thijssen onder de naam Ma Jolie. Grootmoeder Irene v.Cavalier werd internationaal uitgebracht door Eric van der Vleuten. Uit deze directe moederlijn komen ook de internationaal springpaarden Tyrano Les Hauts v. Ogano Sitte en Utopie les Hauts v.Ogano Sitte. Deze prestatielijn gaat terug op de halfbloedmerrie Edelweis, die afstamt van Wahtamin xx.

 

Merrieveulen van Hampshire

Een van de eerste veulens van de vorig jaar gekeurde Hampshire, de eerste goedgekeurd zoon van Arezzo is in de nacht van 28 mei geboren uit Celena Z v.Catango Z x Ahorn Z, deze merrie heeft nationaal 1.40m gesprongen. Uit deze moederlijn komen vele hooggeklasseerde springpaarden, waarvan ook nog twee KWPN gekeurde hengsten, te weten Marlon en Freestyle.

 

Merrieveulen van Hermantico

In de nacht van 27 mei is een merrieveulen geboren van de verrichtingstopper van 2015 Hermantico v.Comme Il Faut, moeder van dit veulen is de voorlopig Keur Prok Zindy v.Heartbreaker uit Umbra v.Voltaire, deze Elite Sportmerrie is ZZspr/1.35m, ook een halfbroer van Zindy, Dumba's Zurie H v.Zurich (VDL Groep Dumba) is ZZspr/1.35m.

 

Merrieveulen van Topspeed Aswan


In de morgen van 25 mei om 8 uur begon de bevalling van de Arabo Friese merrie Tahira fan ’t Zand v.Yk Dark Ynte x Jacob 302, voor het vaderschap tekende de 50% Arabier en 50% Friese hengst Topspeed Aswan. Hij kwam in 2012 als enige door de keuring en werd definitief goedgekeurd na het verrichtingsonderzoek in 2013.

 

Hengstveulen van Gunner KS


Tegen het einde van de nacht net voor het weer licht werd op 25 mei, ging het alarm van de EPTM Keur merrie Volumia v.Osmium x Flemmingh,  de moeder van Volumia is een halfzus van de Grand Prix Elite Sport merrie Vitana V v.Donnerhall, dit is de moeder van de hengst Cennin v.Vivaldi die Grand Prix loopt met Madeleine Witte.


 

Merrieveulen van Leipheimer van ’t Verahof

Vroeg in de nacht van 25 mei is de Samengestelde Gestelde Wedstrijd Sport merrie Treasure DM v.Mister Concorde x Comic Court , haar sportnaam was Catwood Toy Toy bevallen van een merrieveulen van Leipheimer van ’t Verahof, dit is een goedgekeurde hengst van Vigo d’arsouilles en de sportmerrie Southern Queen xx, uit deze combinatie zijn inmiddels twee eventers geboren die met Karin Donkers fuore maken.

 

 

Hengstveulen van Glamourdale

In de vroege morgen van 24 mei is de Elite Sportmerrie Contessa Domino v.Johnson x D-Day brvallen van een bruin hengstveulen van Glamourdale. De moeder en de grootmoeder Tiene zijn beide uitgebracht in de Z2 dressuur, volle broer van de moeder Blizzard Domino loopt ZZZ-dres en hun halfbroer Domino Day v.Krack C is ook Z2 dressuur.

 

Hengstveulen van Toulon

In de nacht van 21 mei is een hengstveulen van Toulon geboren uit een draagmoeder, de echte moeder is het 1.45m springpaard Hermione de la Pomme v.Nabab de Rêve x For Pleasure. Ze is o.a. de moeder van de ook hier geboren hengst en vandaag ingeschreven bij het KWPN met 80.5 pnt. Hotspot v.Hors la Loi II. De moeder is een halfzus van Vagabond de la Pomme.

 

Merrieveulen van Cardento

Het tweede veulen op 19 mei nu s'middags om 16.00uur, de Elite Sport springen merrie Praline M v.Narcos II x Grannus krijgt een bruin merrieveulen van Cardento.

 

Hengstveulen van Gunner KS

Net een paar minuten na middennacht is op 19 mei de Ster Preferent Prestatie merrie Nora v.Haarlem x  Naturel bevallen  van een hengstveulen van Gunner KS. Uit Nora komen vele hooggeklasseerde dressuurpaarden o.a. Tailormade Temptation, de LT paarden Werner en Caesar, en ZZL Tamara, en in 2008 had ze de veulenkampioen Damara v.Vivaldi.

 

Merrieveulen van George Z

Prokmerrie Callandina PP v.Canturo x Grannus is midden op de dag van 18 mei bevallen van een groot merrieveulen van George Z.

 

Hengstveulen van Orlando

Op 17 mei net op de middag om 12 uur begon de bevalling van de Welshpony Bjirmen's Maaike v.De Goede Ree Now Or Never x Downland Folklore. Een heel chique zwart hengstveulen van de New Forest pony Orlando geboren.

 

 

Hengstveulen van Desperado

17 mei om 5 uur in de morgen ging het alarm van Westside  Voorlopig Keur Prok v.Rousseau x Flemmingh, een heel groot veulen van Desperado geboren, met veel front en lange benen. De moeder van Westside is een halfzus van de Grand Prix Elite Sport merrie Vitana V v.Donnerhall, dit is de moeder van de hengst Cennin v.Vivaldi die Grand Prix loopt met Madeleine Witte.

 

 

Hengstveulen van Ferguson

Later op de avond van 13 mei is de Elite merrie Toscane v.Democraat x Zortin bevallen van een groot hengstveulen van Ferguson, Toscane heeft zelf Z2 dressuur gelopen, uit deze merrielijn komen veel hoog geklasseerde dressuurpaarden en ook de KWPN gekeurde hengst Belisar.

 

Merrieveulen van Karmel van de Watering

Vroeg in de morgen van 13 mei werden we gewekt door het geboortealarm, dit keer was het een merrieveulen van de onlangs naar Zweden verkochte AES en Zangersheide gekeurde hengst Karmel van de Watering v.Diamant de Semilly x Quick Star, moeder is de in Frankrijk geboren Solanes de Etisses v.Quidam de Revel x Apache d'Adriers.

 

Hengstveulen van Geniaal

In de avond van 11 mei is een hengstveulen van Geniaal geboren, het is het eerste veulen voor de Elite merrie Estia v.Armani x Metall, ze was ruim een maand over tijd, het veulen is hoogbenig maar niet heel zwaar, hij heeft die extra tijd heel hard nodig gehad.

 

Hengstveulen van Kannan

7 mei net voor half 2 in de middag begon de bevalling van Prokmerrie Vebona v.Gribaldi x Damocles. De avond ervoor was ze heel erg onrustig en dachten we echt dat het aan de gang ging, maar na een paar ontustige uren kwam de rust over haar heen, tot de volgende middag 3 weken na de uitgerekende datum eindelijk het vruchtwater brak en een groot hengstveulen geboren werd.

 

Arabo-Fries hengstveulen van Louigi

Smorgens om 7.30 uur op 6 mei is Cisca van het Klukkershof v. Yk Maximus 006 x Adel 357 bevallen van een Arabo-Fries hengstveulen van Louigi, omdat ze vorig jaar thuis haar eerste veulen niet accepteerde was en is het nu extra spannend, na de bevalling hebben we haar vast gepakt en voorzichtig contact laten maken, het veulen wil ze wel maar haar uier is vol en pijnlijk en ze laat de melk moeilijk schieten, daarom hebben we haar overdag elk half uur vast gehouden zodat het veulen mocht drinken, ze heeft ook de nodige medicatie, waaronder pijnstillers, en nu maar hopen dat het gaat lukken.

 

Hengstveulen van Champion of Picobello

Laat in de avond van 5 mei is een hengstveulen van Champion of Picobello Z geboren, moeder is Call Picobello Z v.Carthago x Darco, dit veulen lag helaas ook weer op z’n rug, we hebben hier een foto van gemaakt voordat we hem draaide, het voetje wijst met de onderkant naar boven. Call heeft al twee dochters die goed presteren in de sport, Couleur van Berkenbroek v.Couleur Rubin is 1.50m-spr en Q Bee van het Dielshof v.Quidam de Revel is ZZ spr/1.35m

 

Hengstveulen van Fürstenball

Laat in de avond van 4 mei is een hengstveulen van Furstenball geboren, hij was in Oldenburg o.a. keuringskampioen, verrichtingskampioen, en Bundeskampioen. Voorlopig Keur Prok Stermerrie Bizzy-Bella v.UB40 x Belisar was al wel aan tijd, maar vroeg in de avond had ze nog geen vol uier, maar aan haar gedrag zagen we dat er iets ging gebeuren, een paar uur later toen de bevalling begon had ze wel een vol uier.

 

Merrieveulen van Guardian S

In de morgen van 30 april begon om 6.00 uur de bevalling van Hinelia v.Voice x Goodtimes. Bij de merrie aangekomen zagen we een voetje met de onderkant naar boven, weer een rugligging, de merrie moet overeind om het veulen te kunnen draaien, meestal laten we ze dan lopen dan persen ze niet. Maar Hinelia wilde niet lopen, ze ging flink staan te persen, uiteindelijk toen ze daar mee stopte konden we het veulen draaien, de merrie mocht weer gaan liggen, en een groot merrieveulen van Guardian S werd geboren.

 

Merrieveulen van Hogan BCM

In de vroege ochtend van 28 april is Grisabella v.Stedinger x Tin Rocco bevallen van een merrieveulen van Hogan BCM. Hogan BCM is een stoere blonde vos van Apache x Elite van Tolando, deze hengst is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN.

 

Merrieveulen van George Clooney

In de morgen van 26 april werden we voor 4 uur al gewekt door het alarm van de Ster Prok voorlopig Keurmerrie Henriette v.Negro x Dutch Dormello. Het is het eerste veulen voor de vierjarige merrie, maar ze doet het goed. Uit de moederlijn komen verschillende Grand Prix dressuur paarden maar ook internationale springpaarden.

 

Hengstveulen van Gunner KS

In de avond van 21 april is de 23 jarige Ster Preferente Prestatie merrie Lindy v.Havidoff x Belisar, bevallen van een hengstveulen van Gunner KS, we moesten de merrie wel even helpen om het zware veulen geboren te laten worden, maar ze kwam daarna snel genoeg in de benen, en voelt zich ondanks haar leeftijd nog topfit en is weer blij en bezorgd om haar veulen.

 

Merrieveulen van Elvis ter Putte

In de nacht van 18 april is een merrieveulen van Elvis ter Putte geboren, moeder is de vierjarige Heavens Fire v.Spartacus TN x Jimtown, uit de bekende Silverbridge-stam waar vele 1.60m springpaarden voortkomen als ook goedgekeurden hengsten o.a. Rebozo LS, Nelson Z en Pablo.

 

Merrieveulen van Cornettino Ask

In de avond van 17 april is de Zweeds gefokte internationale springmerrie Certina v.Cortez I x Burggraf bevallen van een chique merrieveulen van Cornettino Ask v.Cornet's Stern x Chacco Blue, de sterk bewegende en top springende kampioenshengst van de OS-keuring 2012.

 

Hengstveulen van Karmel van de Watering

In de avond van 15 april is na een zware bevalling een  grote zoon van Karmel van de Watering geboren, de moeder is Kiss Me van de Watering v.Darco x Quidam de Revel, in 2010 zijn de vader en de moeder van dit veulen ook al bij de Bemi Hoeve geboren, afgelopen februari is Karmel van de Watering v.Diamant de Semilly x Quick Star naar Zweden verkocht alwaar hij verder opgeleid gaat worden door Jens Fredricson.

 

Merrieveulen van Govenor

In de avond van 13 april net voor middennacht is de 21 jarige keur sport preferente merrie Natasja v.Ferro x Ramiro bevallen van een merrieveulen van Govenor, Natasja is de een jaar jongere zus van de KWPN hengst Metall, uit deze merrielijn zijn vele paarden in de hogere sport uitgekomen, zowel in de dressuur o.a. Metall als bij het springen o.a. Take it easy la silla v.Now or Never.

 

Merrieveulen van Cupido

In de avond van 13 april werd rond 21.30uur een merrieveulen van Cupido geboren, moeder is Stermerrie Dior v.San Remo x Chronos, een makkelijke bevalling, maar het is een groot zwaar veulen wat in het begin moeite had met opstaan en drinken.

 

Merrieveulen van Gunner

Op 12 april om 6.00 uur was onze eigen elite merrie Zonieta v.Jazz x Flemmingh de volgende, het vruchtwater kwam maar de voetjes zaten te hoog en jawel dit merrieveulen van Gunner lag dus ook op haar rug, de voetjes omlaag gedaan en de merrie moest weer overeind en rondjes lopen door de stal zodat we haar konden draaien voordat het geboren kon worden.

 

Merrieveulen van Quidam de Revel

De vierde bevalling op 11 april was van de 4 jarige Maaike van de Watering v.Diamant de Semilly x Kannan, zelf is ze ook al hier geboren, haar moeder maakt nu carrière in de springsport, het merrieveulen van Quidam de Revel werd 's-avonds  rond 22.30 uur geboren.

 

Hengstveulen van Feinsinn NR

Het derde veulen in de nacht van 11 april is een heel chique hengstveulen van de Westfaals goedgekeurde Feinsinn NRW v.Fidermark x Bolero. Zijn moeder is de keurmerrie Elpacina Sollenberg v.Vivaldi x Rousseau.

 

Hengstveulen van Air Jordan Alpha Z

Als tweede in de nacht van 11 april Kasharel van het Langvoort Z v.Kreator xx, zij is hier zelf ook geboren, haar moeder Mirabelle de Duinoord v.Hillary van de Locht, werd in het verleden in de eventing uitgebracht door Jan van Beek. Het veulen is een hengst van Air Jordan Alpha Z een kloon van Air Jordan Z.

 

Merrieveulen van Ghandi

In de nacht van 11 april drie veulens geboren, de eerste bevalling was van de keurmerrie Fox v.Jazz x Krack C, voor de eerste keer doet deze merrie het super, ze komt uit een lijn waar veel sport en keuringspaarden voortkomen, ook komen uit deze lijn enkele goedgekeurde hengsten o.a. de KWPN hengst Tolando v.Krack C.

 

Hengstveulen van Quickstar

In de voormiddag van 10 april is een hengstveulen van Quickstar geboren uit draagmoeder nr 362, dit veulen komt uit een zeer sportrijke merriestam waar vele internationale 1.60m paarden en goedgekeurde hengsten voortkomen, moeder is Alibi van 't Paradijs v.Rubens du ri d'Asse 1.30m springen en grootmoeder is Tiffany van 't Paradijs v.Capital zij was 1.60m springen.

 

Merrieveulen van Chester Z

In de avond van 5 april is de 17 jarige Candlelight Z v.Caretano Z x Lux Z bevallen van een flink merrieveulen. De bevalling ging op zich goed, het voormalige internationale 1.40m springpaard bleef iets langer liggen, we hebben ze even overeind geholpen en op dat moment ging haar buik nog hevig te keer, wat niet vreemd is met zo’n groot veulen.

 

Hengstveulen van Nelson Z

Er was niet echt een rede voor om vier weken over te dragen toch deed Verano v.Rebel Z x Jimtown dat, uiteindelijk in de nacht van 5 april is een heel groot hengstveulen van de internationale springhengst Nelson Z v. Nureyev geboren, Nelson Z is gefokt bij Alfonso Romo, zijn moeder is het bekende internationale springpaard Renata la Silla v.Ramiro Z x Phanteon, uit deze moederlijn komen vele internationale springpaarden.

 

Merrieveulen van Cornettino Ask

In de nacht van 4 april is een merrieveulen van Cornettino Ask geboren. Moeder is de 21 jarige Lycke v.Robin Z x Ceylon. Lycke liep in de internationale springsport en kwam uit voor het Zweedse team, haar amazone was Linda Heed, na haar sportcarrière heeft ze nu een nieuwe carrière als fokmerrie, en nu heeft ze haar vierde veulen gekregen.

  

Merrieveulen van Dallas

In de morgen van 2 april is Best Of v.Colino x Voltaire bevallen van een merrieveulen van Dallas. Best Of is een volle zus van de internationaal springende Sex-Appeal. Haar moeder zelf sprong nationaal, en de halfzus van haar moeder Harmonie v.Calvados Internationaal, staat al jarenlang boven aan de lijst fokwaarden springen met 8 nakomelingen in de sport.

 

Hengstveulen van For Pleasure

Na drie spannende bevallingen nu weer een normale, een draagmerrie die ruim 3 weken over tijd was is in de nacht van 1 april bevallen van een hengstveulen van For Pleasure, zijn eigen moeder is hier ook geboren via een draagmerrie, ze word nu opgeleid voor de sport, Nababette v.Nabab de Rêve en de grootmoeder is de sportmerrie Teusday v.Casper.

 

Merrieveulen van Gunner

Weer een nakomeling van Gunner, in de morgen van 31 maart, Keur EPTM merrie Bon Voyage v.Krack C x Ferro begon te zweten, maar verder gebeurde er weinig, toen ze ging liggen persen en er geen vruchtwater kwam, wist ik dat het weer om een Red Bag Delivery ging, met een schaar binnenin de merrie de vliezen kapot gemaakt, en ook dit veulen lag nog op haar rug, een snelle redding was noodzakelijk.

 

Merrieveulen van Gunner

Elite merrrie Erona v.Andretti x Negro is in de avond van 30 maart bevallen van een heel chique merrieveulen van Gunner. Erona komt uit een bekende merrielijn 213, fokfamilie 425 waar vele sport en keuringspaarden en ook veulenveiling veulens voortkomen. Weet niet hoe het komt maar ook dit veulen lag op haar rug en moest nog gedraaid worden.

 

Hengstveulen van Gunner

In de nacht van 30 maart ging om 4.00 uur het alarm van Elite merrie Wareina V v.Sir Sinclair x Hurricane, dit hengstveulen lag in een rugligging, op deze manier kan het niet geboren worden, iemand pakt de merrie aan het halster en gaat rondjes lopen in de stal, een ander kan dan al lopende het veulen draaien, waarna het op de normale manier kan worden geboren.

 

Hengstveulen van Ferdeaux

Ook in de nacht van 29 maart een hengstveulen van Ferdeaux, ook het eerste veulen voor de 16 jarige Das Ist Sie v.Dream of Glory x Bismarck, deze merrie heeft op Lichte Tour Niveau gelopen met Marian Dorresteijn onder de naam Donna en werd al eens Nederlands Kampioen, daarna is ze naar een Jonge amazone gegaan, die nog veel van haar geleerd heeft.

 

Hengstveulen van For Pleasure

In de nacht van 29 maart is een hengstveulen van For Pleasure geboren, de merrie die zelf ook al hier geboren is, is de 5 jarige Lady Clarence v.Clarence x Darco, omdat ze in de sport al zoveel aanbood is besloten om  een jaar rustig aan te doen er eerst een veulen mee te fokken.

 

Hengstveulen van Global Express

28 maart om 0.20uur gaat het alarm van de 4 jarige Hong Kong Girl v.Action Breaker x Contendro I, aangekomen bij de stal zien we dat de placenta is losgelaten,het veulen krijgt geen zuurstof meer, het enige wat we dan moeten doen is snel het veulen uit de merrie halen, zodat het zelf kan ademen, gelukkig waren we er snel genoeg bij. Global Express won dit jaar de finale wedstrijd van de hengstencompetitie in de klasse L.

 

Hengstveulen van Zirocco Blue

De 4 jarige Honette v.Dakar VDL x Elton is in de avond van 25 maart bevallen van een hengstveulen van Zirocco Blue. Honette liep hoogzwanger nog de VSN competitie mee, daar heeft het veulen niets onder geleden, hij is goed aan de maat en lekker vol, zeker voor een eerste keer is het een flink veulen.

 

Merrieveulen van Guardian S

In de nacht van 24 maart is de Gelderse Elite Sportmerrie Zoarose v.Parcival x Ed King Hill bevallen van een heel elegant hoog benig merrieveulen van Guardian S. Het is het eerste veulen voor Zoarose, ze vond het heel spannend dat er ineens een veulen in haar stal begon rond te lopen, dat ook nog naar haar uier wilde.

 

Hengstveulen van Holthausen Elassar

Na 5 dagen kegelen is in de avond van 21 maart een hengstveulen van top allround sportpony Holthausen Ellassar geboren, moeder is  ook een Valk Callista du Bois v.Don Cremello x Dornik. De merrie had dus al 5 dagen een beetje biest verloren, de kwaliteit was net niet voldoende, daarom goede biest uit de vriezer gehaald en dat eerst aan het veulen gegeven voordat het bij de merrie ging drinken.

 

Merrieveulen van Johnson

Het tweede veulen in de avond van 19 maart, een merrie van Johnson, omdat de moeder Galilas Domino v.Totilas x D-Day getraind word voor de sport is ook dit keer voor een draagmerrie gekozen, dit veulen heeft heel veel geluk met haar super lieve pleegmama.

 

Hengstveulen van Chester Z

Ster EPTM merrie Carrera-CKV v.Diamant de Semilly x Landon is in de avond van 19 maart bevallen van een hengstveulen van Chester Z, deze hengst is na zijn imponerende sportcarrière onder Mathijs van Asten bij Zangersheide goedgekeurd.

 

Merrieveulen van Karmel van de Watering

Het tweede veulen in een half uur tijd in de late avond van 18 maart, aan de voorbenen zagen we al dat het er een met bijzondere aftekeningen werd. Waarschijnlijk het eerste veulen van Karmel van de Watering de leider van de Belgische pavo hengsten competitie 2016 voor zesjarige en onlangs verkocht naar Zweden waar Jens Fredericson hem gaat rijden. Moeder is de Keur merrie USA S v.Lux x Larome.

 

 

Merrieveulen van Balou du Rouet

Tijdens onze laatste controle op 18 maart om 22.50 uur braken de vliezen terwijl ik bij de Friese draagmerrie op stal kwam, ze ging staande persen het enige wat ik hoefde te doen was het veulen een beetje opvangen zodat ze niet zo hard op de grond kwam. De biologisch merrie Barunda v.Indoctro x Voltaire word in de springsport uitgebracht.

 

Merrieveulen van All at Once

Het veulen van onze Elite Ibop dressuur merrie Champ Win T v.Oscar x Jazz is 18 maart net na middennacht geboren. De merrie was 8 april uitgeteld, zo'n 14 dagen geleden kreeg Champ een heel vol uier, we hebben het met medicatie nog even uit kunnen stellen, ze is 21 dagen te vroeg, we hopen dat het lang genoeg is geweest voor ons knappe veulen.

 

Hengstveulen van Kannan

Later in de avond van 17 maart is Subtile des Etisses v.Quidam de Revel x Galoubet bevallen van een hengstveulen van Kannan, Subtile was heel de dag luidruchtig en onrustig geweest, toen ze weer wat rustiger werd was het voor ons geen verrassing meer dat haar veulen snel geboren zou worden.

 

Merrieveulen van Guardian S

Stermerrie Eden v.Wynton x Ferro is in de avond van 17 maart bevallen van een merrieveulen van Guardian S. Het is tweede veulen voor deze zorgzame merrie, om 19.00 uur had ze twee dikke melkdruppels en om 22.00 uur was het veulen er.

 

Hengstveulen van Gunner

In de late avond van 13 maart is onze Elite Sport Preferente EPTM merrie Vanea v.Rousseau x Houston bevallen van een hengstveulen van Gunner, deze fantastische Bellissimo zoon was op deze dag nog te zien bij de show van Hengstenhouderij Kuypers. Vanea is de grootmoeder van de KWPN hengst Ghandi v.Bojengel x Tuschinski.

 

Hengstveulen van Nabab de Rêve

De 20 jarige in engeland geboren sportmerrie Teusday v.Kasper v.v.Jasper is in de avond van 11 maart bevallen van een hengstveulen van Nabab de Rêve, als 6 jarige werd in Noorwegen voor Teusday een FEI paspoort aangevraagd, en vervolgens is ze de hele wereld doorgereisd naar grote springwedstrijden, nu mag ze genieten als fokmerrie.

 

Hengstveulen van Apache

11 maart om 9.00uur in de ochtend is Charola Utopia v.Osmium x Jazz bevallen van zeer chique hengstveulen. Het was voor ons heel verassend, dat er na 4 vossen dit keer een ander kleurtje ter wereld kwam. De bruine kleur van z'n vader, en de 4 witte sokken van zijn moeder, maar het belangrijkste is telkens weer dat alles gezond is.

 

Merrieveulen van Expression

Vroeg in de nacht van 4 maart is een merrieveulen van Expression geboren, moeder is onze 4 jarige prokmerrie Havanna v.Negro v.m.Jazz. Havanna is de volle zus van Prix St. George dressuurpaard Avatar, deze behoorde in 2010 tot de beste 5 jarige dressuurpaarden in de Pavo Cup met Petri Bax.

 

Hengstveulen van Govenor

De Prok Ster Voorlopigkeurmerrie Van Jelinda M v.Negro v.m.Recruut is in de ochtend van 1 maart bevallen van een zeer chique bergopwaarts gebouwd hengstveulen. Dit veulen komt uit de bekende Nini stam, merrielijn 18, fokfamilie 58, uit deze lijn zijn al vele keurings- en dressuurpaarden voortgekomen. 

 

Merrieveulen van Grand Slam VDL

In de avond van 29 februari is een merrieveulen van Grand Slam VDL geboren, moeder is D Pony W-Gipsy v.Kantjes Korporaal x Netron OX, zij is Ster en Prestatiesport, ze heeft op Grand Prix niveau gelopen en zat in het Nederlands team springen pony's. Het veulen is geboren uit draagmerrie Evita, zij gaat de komende maanden voor het veulen zorgen.

 

Hengstveulen van Arezzo VDL

In de avond van 20 februari is wederom een hengstveulen van Arezzo VDL geboren, ook zijn moeder is Faquina Balia RS, er werden twee embryo's gespoeld, het betreft hier dus een tweeling, nadat het vruchtwater was gebroken gebeurde er eigenlijk vrij weinig, na controle bleek het veulen nog niet op zijn buik gedraaid te zijn, een zwaar klusje bij een draagmerrie van boven de 1.80m en een groot zwaar veulen.

 

Hengstveulen van Arezzo VDL

In de vroege morgen van 17 februari is een hengstveulen van Arezzo VDL geboren, moeder is Faquina Balia RS v.Berlin x Kreator xx deze zeer getalenteerde merrie is onlangs naar Duitsland verkocht waar ze haar carrière gaat voortzetten, dit veulen is dus via embryotransplantatie voortgekomen zijn draagmoeder is Gigi van de Nieuwedijkhoeve.

 

Merrieveulen van Glamourdale

Het eerste veulen van 2016 geboren, negen dagen voor tijd maar ze was er klaar voor, een Valentijns cadeautje in de avond van 14 februari van onze elite merrie Parola Utopia v.Jazz, een prachtig merrieveulen na een vlotte bevalling van onze 19 jarige topfokmerrie, ze heeft het toch maar mooi weer gedaan.

 

Veulens 2015

Hengstveulen van Jazz

Waarschijnlijk het laatste veulen van het seizoen geboren, in de vroege morgen van 2 augustus, een hengst van Jazz. Het eerste veulen voor de Z1 IBOP Ster Prok merrie Dorita D v.Dreamcatcher x Donnerhall. Dorita D is een halfzus van de in Oldenburg goedgekeurde Vivaldi zoon Handshake, deze was ook bij het KWPN aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

 

Merrieveulen van Vingino

Vroeg in de avond van 27 juli is een merrieveulen van Vingino, geboren, moeder is de internationale 1.50m sport springmerrie Team Harmony Sky High, haar stamboeknaam is Romy v/d Akker v.Garmisch x Casmir, het veulen is door een draagmerrie ter wereld gebracht, en ze doet het super met "haar" veulen.

 

Hengstveulen van Air Jordan Alpha Z

Het derde veulen voor de 19 jarig voormalig internationaal springpaard Odalinda v.Topas x Joost. De Stermerrie bracht in de vroege avond van 18 juli een hengstveulen van Air Jordan Alpha Z. VDL Groep Odalinda heeft verdienstelijk op 1.60m niveau gesprongen met Matijs v Asten, na haar sportcarrière mag ze nog genieten van het moederschap. 

 

Hengstveulen van Quint van het Maarlo

De keur preferente sportmerrie Odessa v. Ahoy x Hoogheid is in de vroege morgen van 15 juli bevallen van een zeer mooi hengstveulen van Quint van het Maarlo. Odessa werd in 2012 uitgeroepen tot Gelders paard van het jaar, dat heeft ze mede verdiend aan haar nakomelingen en haar eigen sportprestaties.

 

Merrieveulen van Cupido

In de vroege morgen van 14 juli is Stb-Ext Prok merrie Everything v.Andretti x Purioso bevallen van haar eerste veulen van Cupido. Everything is een halfzus van Grand Prix paard Dark Surprise v.D-Day, deze liep een aantal jaren in het Italiaanse team met Susanna Bordone, ook het voormalig Lichte Tour paard Popeye v.Lancet kwam uit de Stermerrie Daisy v.Purioso, de grootmoeder van dit veulen.

 

 

Merrieveulen van Fairytale

In de avond van 13 juli is een merrieveulen van Fairytale geboren, moeder is de Ster IBOP Sport Prok merrie Zita Fille D'Evita v.Sandro Hit x Ulft, zij liep Z2 dressuur en heeft ook al een Elite dochter van Gribaldi, grootmoeder Evita is een halfzus van Ferro, deze merrie bracht meerdere Z1 en Z2 paarden voort, de volle broer van dit veulen Julius-S werd vorig jaar op de Sell veulenveiling verkocht.

 

 

Merrieveulen van Zirocco Blue

In de nacht van 5 juli heeft de 8 jarige Nounou v/d Bosduin v.Nintender x Cumano na een hele snelle bevalling een merrieveulen van Zirocco Blue gekregen, ze accepteert het veulen wel, maar drinken uit het uier is een ander ding, als we haar niet vasthouden loopt ze weg als het veulen daar in de buurt komt, nu 12 uur later hebben we haar vastgezet, en mag het veulen wel drinken, hopen dat het knopje snel omslaat, en er een goede moeder/kind relatie ontstaat.

 

Merrieveulen

In de nacht van 4 juli begon de bevalling van een 12 jarige internationale sportmerrie, toen we bij haar kwamen, hing er een sliertje vlies uit de vulva, wat geen goed teken is, ik heb direct naar het veulen gevoeld en geconstateerd dat een normale bevalling onmogelijk was. We zijn zo snel als we konden naar een kliniek gegaan, alwaar de merrie een keizersnede moest ondergaan, het veulen dat geboren werd leefde nog wel, maar had meerdere zichtbare afwijkingen.

 

Merrieveulen van Freeman

In de nacht van 3 juli is onze Arite RV v.Indocto x Voltaire bevallen van een prachtig merrieveulen van Freeman. Deze merrie lijn de Rite stam gaat terug op de stam van Landadel, uit deze familie komen talrijke sportpaarden en goedgekeurde hengsten, zoals Landadel, Napoleon, Maserati, Hamilton en Orestus.

 

Hengstveulen van Etro van Overis Z

In de nacht van 2 juli is draagmerrie Effenie bevallen van een hengstveulen. De biologische moeder is Sigali v.Kigali x Larome, deze merrie liep internationaal 1.50m, toen ze in 2009 haar been brak, een lange periode van revalideren was niet genoeg om haar terug te laten keren in de sport, ze zou fokmerrie worden, helaas lukte dat bij haar zelf niet, via embyotransplantie lukte dat wel, en nu is er weer een minisuperstar van Sigali geboren, voor het vaderschap tekent de jonge talentvolle Etro van Ovenis Z v.Tangelo v/d Zuuthoeve.

 

Hengstveulen van De Niro

Maandagmiddag 29 juni sloeg de angst ons om het hart, we ontdekte dat het veulen van de 18 jarige Elite Sport merrie Peru v.Lancet x Glendale in een stuitligging lag, de merrie moest gaan liggen zodat we het veulen snel uit de merrie konden halen. Hoe snel we ook waren, het veulen had geen hartslag toen hij ter wereld kwam, reanimeren en zuurstof toedienen was het enige wat we konden doen, minuten leken uren, opeens begon z'n hartje weer te kloppen, we zijn er nog niet maar houden hoop, nu ruim zes uur later drinkt hij goed uit het flesje en loopt al een beetje door de stal.

 

Ponyhengst van FS Numero Uno

In de nacht van 28 juni is een ponyveulen van FS Numero Uno geboren, moeder is de Welsh pony Bjirmen's Lidewij v.Heitrak's Marvin x Downland Folklore. De merrie was pas 11 augustus uitgeteld, in het begin was het veulen ook wat slapper dan de meeste veulens, we hebben enkele keren meer met het flesje laten drinken, daarna heeft hij zich zelf ook al goed vol gedronken bij de merrie en je ziet hem elk uur sterker worden.

 

Hengstveulen van Quaprice Z

Een spannende bevalling in de avond van 27 juni, het veulen lag in eerste instantie op z'n rug en was moeilijk te draaien, maar uiteindelijk lukte het gelukkig wel, en kon de draagmerrie verder bevallen, de biologische moeder is de internationale 1.50m springmerrie Gigi van het Daalhof v.Kashmir van Schuttershof x Clinton.

 

Hengstveulen van Carambole

In de voormiddag van 23 juni is een hengstveulen van Carambole geboren, moeder is Dharma B v.For Pleasure, deze merrie heeft een volbloedpercentage van 30.85%, grootmoeder van dit veulen is Perla B v.Pionier, deze merrie heeft internationaal gesprongen.

 

Hengstveulen van El Torero de Muze

In de nacht van 23 juni is Zandora v.Indoctro x Lucky Boy bevallen van een hengstveulen van El Torero de Muze, dit is een zoon van Taran de Pomme, deze heeft al een sporttieve carriere achter de rug, hij is ook een halfbroer van Olympisch kampioen London, hun moeder is de internationale springmerrie Ta Belle van Sombeke, uit de moederlijn van deze hengst, komen ook de internationale springpaarden Coco van 't Laarhof v.Carthago en Quarts Musc v.Haertbreaker.

 

 

Merrieveulen van Harley

Zondagavond 21 juni is een merrieveulen van Harley geboren. Moeder is de Keur Sport merrie Sandy (Sameness) 1.50m-spr v.Burggraaf, en haar grootmoeder is de Elite Sport merrie Neutje (Not Nameless) 1.60m-spr v.Colino, Neutje heeft eerder dit jaar een hengstveulen van Arezzo gebracht.

 

Hengstveulen van Don Olymbrio

Het tweede veulen in de vroege morgen van 20 juni, een hengstveulen van de in Denemarken PSG/Inter I hengst Blue Horse Don Olymbrio L, de moeder is de pas 4 jarige Elite merrie Gisele N v.Bordeaux x Jazz, haar uier was nog niet helemaal klaar, dus geen druppeltje verloren van de goed biest.

 

Merrieveulen van Numero Uno

In de vroege morgen van 20 juni om 3.45uur ging het alarm van Challenge v.Colman x Ahorn Z, de merrie was nog strak in de banden, daarom duurde de bevalling wat langer, er werd een mooi merrieveulen van Numero Uno geboren, de merrie had het wel goed aangegeven want de avond ervoor hingen er grote druppels melk aan haar uier.

 

Merrieveulen van Cupido

Het tweede veulen in de avond van 16 juni is een merrieveulen van Cupido, moeder is Calypsa V.D.T v,Tuschinski x Calypso I, uit deze lijn komen meerdere hogere opgeleide spring- en dressuurpaarden, en enkele goedgekeurde hengsten o.a. Osmium v.Ferro, deze komt uit dezelfde moeder als Calypsa V.D.T

 

Hengstveulen van Carrera VDL

In de avond van 16 juni is om 22.45 uur een hengstveulen van Carrera VDL geboren, moeder is Dream-Fire v.Cagliostro x Jimtown, uit deze lijn de Silverbridge-stam, komen vele internationale springpaarden en 1.60m paarden o.a. Nelson Z v.Nureyen en Rebozo LS v.Dollar de la Pierre en Ad Nouvelle Europe Z v.Nelson Z gereden door Dodo de Miranda, deze stond in 2014 op de 157 plaats van de WBFSH ranking list springen.

 

Merrieveulen van Nabab de Rêve

In de avond van 14 juni is een merrieveulen van Nabab de Rêve geboren, het eerste veulen voor de 15 jarige Perlana Z v.Pablo v/d Berkenbroeck x Codexco, deze in belgie gefokte merrie is als 7 jarige naar Finland verkocht waar ze internationaal voor uit kwam met Elina Blom, na een blessure heeft ze nu een nieuwe carrière in de fokkerij.

 

Hengstveulen van Dakar

Vroeg in de avond van 10 juni zagen we aankomen dat de bevalling van Tam Tam niet lang meer zou duren, toch werd het nog half 12 voordat ze er eindelijk aan toegaf, er werd een mooi hengstveulen van Dakar geboren. Sportmerrie Tam Tam is ook ster en haar stamboeknaam is Trivion v.Guidam x Holland.

 

Drie veulens in een avond

In de avond van 9 juni drie veulens geboren, als eerste om 17.00 uur een knappe zwarte zoon van Ferguson, zijn moeder is de Z1 dressuurmerrie Chica v.Johnson x Jet set D, het is het eerste veulen voor deze merrie, en ze doet het fantastich.

Een paar uur later om 20.30 uur begon de bevalling van Dark Surprise II v.Dayano x Purioso, ook voor deze merrie het eerste veulen een merrie van Everdale, leuke bijkomstigheid is dat we deze Dark Surprise zelf gefokt en als veulen verkocht hebben, ook zij doet het super.

Om 21.30 uur begon ook de bevalling van Alandria v.Lupicor x Emilion, deze ervaren merrie kreeg een hengstveulen van de hengst Fire, een groot en sterk veulen.

 

Hengstveulen van Rousseau

8 juni op het einde van de middag is een heel chique hengstveulen van Rousseau geboren. Moeder is de pas 4 jarige Giara v.Andretti x Metall, ze had weinig laten merken, het enige teken was dat ze al een tijdje haar staart hoog hield, toen het veulen geboren was, gedroeg ze zich als een heel ervaren merrie, rustig en lief.

 

Hengstveulen van Carrera VDL

In de nacht van 8 juni is een hengstveulen van Carrera VDL geboren. De moeder van dit veulen is Callandina PP v.Canturo x Grannus. Deze Grannus de moeder van Calladina PP is de 1.50m sport keurmerrie Ladina, zij is ook de moeder van  de Heartbreaker zoon Padinus.

 

Merrieveulen van Furiel

De merrie Fenna v.Carthino Z x Andiamo is in de nacht van 6 juni bevallen van een merrieveulen, vader is de AES geregistreerde Furiel v.Londen x Suriel v.Concorde, uit Suriel komt ook de bekende Zipper v.Apple Juice, deze Zipper is opgeleid door Sergio Alvares Moya, waarmee hij internationaal erg succesvol was, in 2014 is Zipper verkocht aan Oleksandr Onyshchenko.

 

Merrieveulen van Eddy Wally

De Keur Prok merrie Evian  v.What's Coulor x Ed King Hill is in de avond van 3 juni bevallen van een bont merrieveulen van Eddy Wally. Eddy Wally word uitgebracht in de eventing en is goedgekeurd bij de BWP.

 

Merrieveulen van Don Sandrino

Net op het einde van 2 juni om 23.45 uur begon de bevalling van Star des Etisses v.Flipper d'Elle x Quidam de Revel. Een mooi merrieveulen van don Sandrino werd geboren. De oudste zoon van deze merrie Kaptein v/d Watering v.Berlin is goedgekeurd bij het BWP, deze is ook al hier geboren.

 

Hengstveulen van Negro

In de nacht van 2 juni is een hengstveulen van Negro geboren, uit de 21 jarige keur sportmerrie Malibu v.Balzflug x Variant, het veulen werd vlot geboren, maar Malibu kreeg een inwendige bloeding, en om haar een lijdensweg te besparen waren we genoodzaakt haar in te laten slapen. Hopelijk vinden we snel een merrie die de zorg van dit moederloze veulen van ons kan overnemen.

 

Merrieveulen van Desperado

Op 1 juni s'morgens om half 9 begon de bevalling van de Deens gefokte Duchesse Petit v.De Noir x Schwadroneur, een vosmerrie van de hengst Desperado werd geboren. Dit veulen is het eerste van Duchesse Petit, voorheen werd ze in de sport uitgebracht en liep Z1 dressuur.

 

Hengstveulen van Lord Britten Z

In de nacht van 1 juni is Sportmerrie Treasure DM v.Mister Concorde x Comic Court bevallen van een hengstveulen van Lord Britten Z, deze unieke hengst voor de eventingsport heeft een prachtige carrière met Karin Donckers achter de rug. Ook Treasure DM haar sportnaam was Catwood Toy Toy, liep een aantal jaren geleden nog super op de Europese Kampioenschappen voor Landelijke Ruiters Eventing.

 

Hengstveulen van Cupido

In de vroege zondagmorgen van 31 mei is de keur sportmerrie Olinda v.Balzflug x Uniform bevallen van een hele chique hengst van Cupido, Olinda liep zelf Z2 dressuur, haar 4 jarige dochter Gigi v.Andretti was gisteren, dagkampioen bij de IBOP in Nistelrode, onder José van Haaren liep ze 83 punten bij elkaar.

 

Merrieveulen van Ampere

In de avond van 30 mei is Dexter's Dream bevallen van een merrieveulen van Ampere. De biologische merrie is de Elite Evita Vienna D v.Lord Leatherdale x Jazz, deze merrie is via de KWPN online sale naar Engeland verkocht, alwaar een veulen van Ampere uit haar werd gespoeld, de draagmerrie is naar Nederland getransporteerd om hier haar veulen te krijgen.

 

Merrieveulen van Vagebond de la Pomme

In de morgen van 30 mei is een veulen van Vagebond de la Pomme geboren. Moeder is de 10 jarige Flinte van het Merelhof v.Obsession B x Gran Rio, het is het tweede voor deze merrie, haar eerste veulen is ook hier geboren, deze 6 jarige Lali Puna MH Z v.Landor S doet het goed in het 1.20m/M springen.

 

Laat in de avond twee merrieveulens

29 mei laat in de avond twee merrieveulens geboren, als eerste om 22.30 uur werd een lichtbruin veulen van GRAND SLAM geboren, de moeder is de 4 jarige Grace C v.Calvaro Z x Colino, deze merrie is ook al hier geboren, haar moeder is de Elite Sport merrie Neutje. Het tweede veulen was van DESPERADO om 23.30 uur braken de vliezen bij de Ster, Preferente Prestatiemerrie Nidin v.Houston x Uniek, in eerste instantie lag het veulen op haar rug, nadat we het gedraaid hadden, kon de geboorte op de normale manier plaatsvinden.

 

Merrieveulen van De Niro

In de nacht van 28 mei is rond 0.45 uur een heel chique merrieveulen van de stempelhengst De Niro geboren. De moeder is de 6 jarige Elite merrie Enoeka v.Jazz, zijzelf is ook al hier geboren, haar moeder was de Elite sport merrie Unoeska v.Metall. Uit deze merrielijn zijn al vele sportpaarden voortgekomen.

 

Hengstveulen van Freeman

Op 27 mei s'morgens om 8 uur begon de bevalling van de 20 jarige Elite Preferente Prestatie merrie Norsinaa v.Nimmerdor x Ariban. Ook dit hengstveulen van Freeman is dus een telg uit de bekende Sina-stam, uit deze stam zijn vele keurings, maar ook vele nationale en internationale springpaarden voorgekomen.

 

Merrieveulen van Topspeed Aswan

Vroeg in de avond van 26 mei een interessant Arabo-Friese merrie geboren, haar vader kwam in 2012 als enige door de keuring van het Arabo-Friese ras, hij word uitgebracht in de dressuur en is in de koets ook zeer werklustig, haar moeder Nynke v.Yk Dark Danilo x Teunis 332, heeft zich ook in de dressuur, en aangespannen internationaal bewezen.

 

Hengstveulen van Arezzo

De 16 jarige Winnica v/d Kornelishoeve v. Mr Blue x Capital is op 26 mei aan het einde van de middag bevallen van een hengstveulen van Arezzo. we hadden het al een hele tijd aan zien komen, toen de merrie zich uiteindelijk overgaf aan de weeën kon de bevalling beginnen, en 15 min. later was ze de trotse moeder van een gezond hengstveulen.

 

Twee hengstveulens

In de nacht van 26 mei twee hengstveulens, als eerste om 0.45uur een vosveulen van de BWP hengst KAPTEIN V/D WATERING v.Berlin x Flipper d'Elle, zijn moeder is Solanes des Etisses v.Quidam de Revel x Apache d'Adriers, en om 3.30uur ging het alarm van onze eigen Ster Prok EPTM merrie Di-Rect v.Tangelo v/d Zuuthoeve x Voltaire, zij kreeg een heel donker met veel wit veulen van de KWPN hengst FREEMAN.

 

Merrieveulen van Apache

De Ster Voorlopige keurmerrie Westside v.Rousseau x Flemmingh is in de nacht van 24 mei bevallen van zeer chique merrieveulen van Apache, een volle zus van dit merrieveulen Gala is in 2011 via de Limburgse veulenveiling verkocht naar Lickley Horses in de UK.

 

Arabisch hengstveulen

Het eerste Arabisch veulen op de Bemi Hoeve geboren in de nacht van 24 mei, moeder is de 12 jarige frans gefokte merrie Harmattan Pachmina v.AS Sinans Pacha x Vladimir de Falgas. Vader van het veulen is een van de meest getypeerde Pools gefokte hengst QR Marc v.Marwan Al Shaqab, deze heeft veel Kampioens en reserve titels op zijn naam staan.

 

Hengstveulen van Starpower

20 mei om 23.45 uur is de 17 jarige Holteiner merrie Niveau II v.Candillo x Calando I bevallen van een bruin hengstveulen van de hengst Starpower v.Stakkato. Het veulen was op 3 dagen na een maand over tijd, qua grote heeft hij dat ook wel nodig gehad, zijn tanden zijn al door en hij heeft een lange staart.

 

Hengstveulen van Arezzo

Neutje v.Colino x Rex Magna is laat in de avond van 19 mei bevallen van een prachtig hengstveulen van de KWPN hengst Arezzo. Neutje is een 20 jarige Elite Sport merrie, in haar jonge jaren liep ze 1.60m parcoursen en haar sportnaam was Not Nameless.

 

Hengstveulen van Grand Slam

In de avond van 16 mei is een hengstveulen van Grand Slam geboren, moeder is Anargi-Nevada v.Oklund uit  prestatie merrie Sierra-Nevada v.Corland, uit deze merrielijn komen verschillende nationale en internationale springpaarden, o.a. Wineda v.Oklund van Joe Glee (Gbr)

 

Arabo-Fries merrieveulen

De Arabo-Friese merrie Top Speed Fortuna v.Ys Maximus x Atse 342 is een spangenoot van de Arabo-Friese hengst Thijs, het lijkt een mooie combinatie te zijn, in de avond van 15 mei is een prachtig merrieveulen van deze twee geboren.

 

Hengstveulen van Carentano Z

Op 13 mei net tegen de middag begon de Sport merrie Praline K v.Indoctro x Godehart te zweten en onrustig te doen, het duurde inderdaad niet heel lang meer, na een half uur braken de vliezen en werd het veulen van Carentano Z geboren. Ook dit veulen gaven de eerste biest uit het flesje, onze ervaring is dat ze daarna sneller het uier vinden en gaan drinken.

 

Twee hengstveulens van twee broers

De Elite Sportmerrie Praline M v.Narcos II x Grannus was 14 april al uitgeteld, maar pas op 12 mei werd uiteindelijk haar knappe zoon van de Zangersheide hengst Chester Z geboren, ruim twee uur later om 22.15 uur beviel ook haar weidegenootje de bruine sportmerrie Zarina M v.Lupicor x Calypso I van een zeer groot hengstveulen van Numero Uno.

 

Merrieveulen van Negro

Op 12 mei s'middag om 13.45 uur begon de bevalling van draagmerrie Burberry v.Scandic, er word een heel fijn chique merrieveulen van Negro geboren, de echte moeder is de keurmerrie Elpacine Sollenburg v.Vivaldi x Rousseau , deze merrie liep verschillende jonge paarden competities, maar heeft nu helaas een blessure, waarop men besloten heeft om haar dit keer zelf een veulen te laten dragen.

  

Hengstveulen van Entertainer

In de nacht van 12 mei is een hengstveulen van Entertainer geboren, moeder is de 21 jarige Mona Lisa (sport) v.Purioso x Cavalier. Haar sportnaam was Ma Jolie en werd nationaal gereden door Leon Thijssen, de Cavalier merrie Irene was internationaal springen met Eric v/d Vleuten, en is daarna na België verkocht.

 

Arabo-Fries merrieveulen

11 mei s 'morgens om half 5 is een merrieveulen van de prachtige hengst Topspeed Aswan geboren, deze hengst brengt een geheel nieuwe bloedlijn binnen het Arabo-Friese ras, met 50% Arabisch en 50% Fries bloed, ook de merrie Topspeed Uniek v.Yk Maximus x Fetse 349 is een Arabo-Fries, deze paarden zijn een geweldige combinatie van Friese elegantie en Arabisch temperament.

 

Twee merrieveulens in een nacht

In de nacht van 8 mei twee merrieveulens geboren. de bevalling van Elitemerrie Cielottie v.Emilion x Burggraaf begon om 0.30 uur, haar tweede veulen dit keer van Glasgow van het Merelsnest werd geboren, in het begin was ze wat hectisch maar dat werd al snel beter, rond 2.00 uur begon ook Prok merrie Galante v.Charmeur x Negro, dit veulen van Apache lag in eerste instantie op haar rug, nadat we dat in de goede positie hadden, kon ook zij gezond ter wereld komen.

 

Merrieveulen van Verdi

De voorlopig keur Prok merrie Zindy v.Heartbreaker x Voltaire is op 7 mei s'middags om 14.00uur bevallen van een zeer groot merrieveulen van Verdi, het was hard werken voor Zindy, het grootste gedeelte van het veulen kwam, maar op de heupen bleef ze hangen, nadat we wat met het veulen wiebelde kwam ze toch redelijk snel ter wereld.

 

Twee hengstveulens tegelijk

Net op het begin van een nieuwe dag 7 mei, precies op 0.00 uur braken bij twee merries tegelijkertijd de vliezen, de bruine Ster Prestatie Ovanta v.Houston x Ariban xx kreeg een prachtig bruin hengstveulen met 4 witte sokjes van Desperado, de andere de vos Elite merrie Eriana v.Jazz xWelt Hit II kreeg een grote stoere vos van Rousseau.

 

Merrieveulen van Cornado

In de avond van 6 mei is er een mooi donker merrieveulen van Cornado geboren, moeder is de 4 jarige French Kiss v/d Nethe v.Verdi x Libero H. Voor een jonge merrie doet ze het super, op het moment dat het veulen op zoek ging naar melk, hebben we haar even vast gehouden zodat het veulen de kans kreeg om te gaan drinken.

 

Merrieveulen van George Clooney

Het tweede veulen in een uur tijd in de nacht van 6 mei, om half 3 ging ook het alarm van Grisabella v.Stedinger x Tin Rocco, terwijl we nog bij de andere merrie bezig waren, ze was al ruim een week over tijd, maar haar uier was nog niet echt helemaal vol, toch heeft ze voldoende melk en van goede kwaliteit, Grisabella is van Spaanse klanten en staat hier het hele jaar rond.

 

Hengstveulen van Kannan

Via ET in de nacht van 6 mei is een hengstveulen van Kannan geboren, de moeder is de 5 jarige Teekitiezzie D' Ysenbeeck Z v.Tangelo v/d Zuuthoeve x Le tot de Semilly. ze liep vorige maand haar 1e internationale grote concours en werd meteen 4e. Haar grootmoeder is niemand minder dan Normandy Night v.Night and Day, zij bracht vier goedgekeurde zonen op rij, waarvan de 1.60m springende Kalaska de Semilly de bekendste is.

 

Merrieveulen van Thunder v/d Zuuthoeve

In de nacht van 2 mei is rond 1.00uur een merrieveulen geboren, moeder is de Elite Sportmerrie Zitaine v.Edison x Pharaon. Het veulen is van de in februari overleden Thunder v/d Zuuthoeve. Zes jaar geleden kreeg hij tijdens een grote wedstrijd een zware peesblessure, en was dat het einde van zijn sportcarrière, maar zijn nakomelingen presteren opmerkelijk goed.

 

Merrieveulen van Grand Slam

In de nacht van 30 april is een heel chique merrieveulen van de KWPN hengst Grand Slam geboren via embryotransplantatie. De natuurlijke merrie is de 20 jarige pony W-Gipsy v.Kantjes Korporaal, deze 1.47m grote merrie was in haar jonge jaren Grand Prix springen, en heeft meerdere grote prijzen gewonnen.

 

Hengstveulen van For Gribaldi

Woensdagmiddag 29 april net voor half 1 is een hengstveulen van For Gribaldi geboren, uit de Sport Stermerrie Udette v. Ferro x Flemmingh. Het is een groot veulen, maar dat is de moeder ook, zij meet vlot 1.75m. Udette zelf heeft Z2 gelopen, uit dezelfde moederlijn zijn meerdere PSG / Inter I en Grand Prix paarden voortgekomen.

 

Hengstveulen van Entertainer

In de nacht van 28 april is een hengstveulen van de KWPN hengst Entertainer geboren. Stb-Ext Prok merrie Djembé v.Verdi x Damiro is bevallen van haar vierde veulen, uit de merrielijn komen enkele goedgekeurde hengsten en succesvolle springpaarden. Entertainer is een fijne hengst die uitgebracht word door Pieter Keunen.

 

Twee pony veulens

Op koningsavond werden twee veulens binnen een uur geboren, als eerste om 21.45 uur een merrieveulen van de hengst Kooihuster Melle, de moeder is de vierjarige Valk Stermerrie Maurik's Issey Miyake v.Orchard Bosinov, de merrie vond het maar wat spannend, dat er een kleine versie van haar zelf in de box lag. Een klein uur later was het de beurt aan de meer ervaren vos, Oosting Manuela v.Verona's Bo-Gi, het was even hard werken om het grote pony hengstje van Purioso geboren te laten worden, maar toen ze hem zag was ze dat snel vergeten.

 

Merrieveulen van Diarado

Zondagavond 26 april een chique merrieveulen van Diarado geboren. Carumba v.Karioka del Follee x Bigarreau du Cap was al heel de avond erg onrustig, toen het vruchtwater en het vlies kwam, zagen we dat het allemaal erg groen was, wat betekend dat het veulen het benauwd heeft en daarom in het vruchtwater had gepoept, hebben we haar snel geboren laten worden, gelukkig ging het wel meteen goed met haar. Ook de biest van de merrie was dramatisch slecht, daarom goede biest uit de vriezer gehaald en een aantal keren geflest, een bloedtest gaat bepalen of ze genoeg antistoffen heeft binnen gehad. 

 

Hengstveulen van Eye Catcher

Zondagmorgen 26 april rond 11.00 uur is een hengstveulen van Eye Catcher geboren. Eye Catcher won in 2014 nog brons op het WK in Verden met Kirsten Brouwer. Moeder is de 23 jarige Keur, Preferente, Prestatie merrie Kavina v.Democraat x Bonheur, zij heeft al meerdere nakomelingen die in de hogere dressuur en spring klasses uitkomen.

 

Merrieveulen van Etoulon

We waren nog maar net binnen na de vorige bevalling, in de nacht van 25 april om 1.30 uur, toen ook bij de Keur Sport merrie Petroeska v.Libero H x Nimmerdor de vliezen braken, deze merrie werd internationaal uitgebracht door de Italiaanse Heike Mueller, toen haar sportcarriere achter de rug was, is ze weer teruggekomen bij haar vroegere eigenaren, die haar destijds als veulen kochten, aanreden en er ook al een veulen meer bij fokten.

 

Merrieveulen van Cupido

Op 24 april net voor middennacht om 23.55 uur is de stermerrie Dior v.San Remo x Chronos bevallen van een merrieveulen. Het is het derde veulen voor de inmiddels ervaren merrie, de nageboorte kwam snel en het veulen ging vlot staan, we hadden haar toen ze lag alvast een flesje biest gegeven, en daar wilde ze meer van, dus het uier had ze snel gevonden.

 

Hengstveulen van Formidable

Een extreem zware bevalling in de avond van 23 april, voor voorlopig keur merrie Tinka v.Lux x Candyboy, ze was 26 maart al uitgeteld, waarom zo'n groot veulen zo lang moet blijven zitten is onbegrijpelijk. Toen de bevalling begon bleek het ook nog eens een Red Bag Delivery, gelukkig waren onze beide zoons thuis om ons even bij te staan, wat ook echt nodig was, ruim een uur na de bevalling lijkt het allemaal redelijk stabiel, maar het veulen kan nog niet zelfstandig staan, dus ook nog niet zelf drinken, dat wordt nog ff flessen.

 

Merrieveulen van Chippendale

Op 23 april s 'morgens net voor 7.00 uur is de Elite Sport Prestatie Preferente merrie Noraline v.Admiral, bevallen van een merrieveulen van Chippendale. Noraline is niemand minder dan de moeder van de Olympische Grand Prix hengst Scandic gereden door Patrick Kittel, en Grand Prix paard  Von Primaire v.Don Primaire van de Australische amazone Kelly Layne en Anoraline v.Samba Hit I waarmee Sander Marijnissen onlangs zijn eerste proef in het Prix St. George winnend afsloot.

 

 

Hengstveulen van Mr Right

In de nacht van 23 april is de Pony Valk merrie Callista du Bois v.Don Cremello du Bois x Dornik B bevallen van haar tweede veulen. Dit veulen is een nakomeling van de prachtige Palomino hengst FS Mr Right v.Mr Mobility x Golden Dancer. Het veulen heeft een iets donkerdere Valk kleur als zijn moeder.

 

Merrieveulen van Franklin

De keurmerrie Sibraldi v.Gribaldi v.m.Rivaal heeft in de nacht van 21 april een heel chique merrieveulen van Franklin gekregen. Bij Sibraldi is het elke keer iets spannender als bij de meeste andere merries, omdat ze in de voorgaande jaren, meerdere Red Bag Delivery's heeft gehad, waarbij ze zelfs een veulen heeft verloren, dit keer moest ze er wel eventjes hard voor werken, maar verder was het een normale bevalling.

 

 

Hengstveulen van Kannan

Een hengstveulen geboren in de nacht van 16 april de vader is Kannan en de biologische moeder is de 4 jarige Caleska v.Casall x Corrado, deze Corrado merrie is de volle zus van Corfino. Het veulen is via embryotransplantatie tot stand gekomen, en is nu geboren uit een Ierse draagmerrie, een zenuwachtig en angstig type, de nageboorte vond ze maar eng, maar ze is dolgelukkig met haar veulen.

 

Hengstveulen van Epke 474

Ook deze Friese merrie, de stamboek ster Anne Marie Roozemond v.Wobke 403 x Ulbert 390 had een hele vlotte bevalling in de nacht van 15 april. Vader van het veulen Epke 474 is een nazaat van Beart 411. De jonge Epke is zich aan het ontwikkelen als een talentvol dressuurpaard.

 

Hengstveulen van Latour

In de hele vroege morgen van 14 april is het vijfde veulen van de Holsteiner merrie Up and Go v.Chin Chin x Corrado I geboren, vader van het veulen is de in 2011 geboren hengst Latour, deze werd in 2014 kampioen van het BWP. Lautour is een jonge Darco en komt uit een fantastische moederlijn, in de derde lijn staat o.a. de Grand Prix merrie Qerly Chin v.Chin Chin, dus Chin Chin is aan beide kanten van dit veulen goed verankerd.

 

Merrieveulen van Hessel 480

In de nacht van 12 april is een fries merrieveulen geboren, de stamboek ster merrie, Lisa H v.Sytse 385 x Sjaard 320 had een hele snelle makkelijke bevalling. De biest was van de allerbeste kwaliteit, en het veulen stond na ruim een uur al gretig te drinken.

 

Merrieveulen van Fellini

Vanavond 10 april het tweede veulen van de dag geboren, rond 19.00 uur beviel onze eigen Elite merrie Zonieta v.Jazz x Flemmingh van een heel donker merrieveulen, de nageboorte kwam ook heel vlot, en toen het veulen ging staan stuurde de merrie haar snel naar het uier.

 

Hengstveulen van Bodyguard

Op 10 april s'middags om 15.00 uur begon de bevalling van Edona Paulowna v.Lord Loxley x Krack C, een groot gezond hengstveulen van Bodyguard werd geboren, de biest van de merrie was van de allerbeste kwaliteit, wel moest ze er even aan wennen dat haar veulen aan haar uier wilde komen, maar verder is ze super braaf.

 

Merrieveulen van Lord Leatherdale

De Elite Sport merrie Zantiga v.Goodtimes x Wolfgang is in de avond van 9 april bevallen van een zeer chique merrieveulen van Lord Leatherdale. Dit is het tweede veulen voor de Z2 dressuurmerrie, in 2010 werd haar eerste veulen ook al hier geboren, deze Flo v.Tuschinski is ook al Elite en inmiddels verkocht naar Amerika.

 

Hengstveulen van Govenor

Op 7 april net na de middag om 12.10uur begon de bevalling van de 20 jarige keur sport preferente Ferro merrie Natasja, Natasja is de een jaar jongere zus van de KWPN hengst Metall, uit deze merrielijn zijn vele paarden in de hogere sport uitgekomen, zowel in de dressuur o.a. Metall als bij het springen o.a. Take it easy la silla v.Now or Never.

 

Hengstveulen van Toulon

Draagmerrie Zialita C is in de nacht van 7 april bevallen van een hengstveulen van Toulon. dit veulen is een halfbroer van de dit jaar aangewezen hengst Hotspot v.Hors la Loi II. Hun moeder is de 7 jarige Hermione de la Pomme v.Nabab de Rêve, zij is nationaal 1.30 en gaat binnenkort internationaal starten. Grootmoeder Sauterelle de la Pomme en overgrootmoeder Narcotique  de Muze II liepen zelf ook internationaal, en tevens hebben ze vele Grand Prix paarden voortgebracht.

 

Merrieveulen van Fonger 478

Op 5 april 1e paasdag om drie uur in de middag is een Fries merrieveulen van Fonger 478 geboren, moeder is de 6 jarige  stamboek stermerrie Elke v/d Lage Berkt v.Meinse 439 x Sytse 385. De Bevalling op zich verliep prima, alleen had het veulen moeite om de kleine tepels in het grote uier vast te pakken, met telkens melken en flesjes te geven, lijkt het zeven uur later toch te gaan lukken.

 

Merrieveulen van Johnson

In de vroege morgen van 5 april is de jonge merrie Galias Domino v.Totilas x Elite sport v.D-Day, bevallen van een chique hoogbenig merrieveulen van de Grand Prix hengst Johnson. Zowel van vaders als van moeders zijde zitten er veel sport en keuringspredikaten achter dit interessante veulen. Het is de planning alvorens Galias zelf de sport ingaat, om uit haar een paar embryo's te spoelen, en in het najaar mag ze de EPTM test gaan doen.

 

Hengstveulen van Arezzo

In de nacht van 2 april is een hengstveulen van Arezzo geboren. Moeder is de 4 jarige Miracle Z, zij is een dochter van de AES, SBS gekeurde 1.60m springhengst Moujik de Sohan, haar moeder is de 1.45m spr. sportmerrie Wiske v.Royal Bravour. Het veulen maakte het wel erg spannend, hij lag nog op z'n rug en moest gedraaid worden voordat hij geboren kon worden, en dat koste nog wel de nodige inspanning.

 

Hengstveulen van Kannan

Op 1 april s 'morgens om 8.00uur is Kiss Me van de Watering v.Darco x Quidam de Revel bevallen van haar tweede veulen, dit maal een zoon van Kannan. De 5 jarige Kiss Me die zelf ook al hier geboren is had het goed spannend gehouden, ze had al zeker vier weken een erg vol uier, waar ook al zo lang een druppeltje melk aan hing, toch had ze daarvan niets verloren, de kwaliteit van de biest was dan ook  nog van zeer goede kwaliteit.

 

Merrieveulen van Firestone

De Elite merrie Wareina V v.Sir Sinclair x Hurricane is vroeg in de avond van 31 maart tijdens een enorme storm en onweersbui bevallen van een zeer chique merrieveulen van Firestone, deze hengst werd in het najaar van 2013 goedgekeurd door het KWPN, hij heeft Johnson als vader en Florencio is de vader van de moeder.

 

Merrieveulen van Colestus

Laat in de avond van 28 maart is Best Of Liefhebber v.Colino x Voltaire bevallen van een merrieveulen van Colestus, deze hengst springt internationaal met Ludger Beerbaum. Best Of  zelf is een volle zus van de internationaal springende Sex-Appeal. Haar moeder zelf sprong nationaal, en haar halfzus Harmonie v.Calvados de internationale springmerrie, staal al jarenlang met haar fokwaarden springen boven aan de lijst.

 

Hengstveulen van Colestus

Ster EPTM merrie Carrera-CKV v.Diamant de Semilly x Landon is in de nacht van 26 maart bevallen van een zeer interessant hoogbenig hengstveulen van de hengst Colestus, deze zoon van Cornet Obelensky x Stakkato behaalde als vijf en zesjarige 25 overwinningen uit 39 starts, de inmiddels negenjarige Colestus presteerd tegenwoordig goed onder Ludger Beerbaum.

 

Hengstveulen van Zirocco Blue

In de vroege morgen van 24 maart is de 14 jarige stermerrie Uranda v.Colino x Landon bevallen van een groot stoer hengstveulen van Zirocco Blue. Uranda komt uit de merrielijn van Liefhebber waar al vele goede springpaarden en veulenveiling veulens zijn voortgekomen.

 

Ponymerrieveulen van FS Numero Uno

Een redelijk zware bevalling in de nacht van 23 maart voor de 6 jarige Valkpony Jarona v.Falcon. Op de dag af een maand over tijd, dus een jaar lang gedragen, in onze ogen was daar eigenlijk geen rede toe, een mooi vol groot veulen, met een dik pak haar en haar tanden zijn ook al door.

 

Merrieveulen van Firestone

Onze Elite, Preferente, EPTM, Sportmerrie Vanea v.Rousseau x Houston heeft op het einde van de avond van 17 maart een heel chique merrieveulen van Firestone gekregen. Vanea is ook de grootmoeder van de vorig jaar goedgekeurde KWPN hengst Ghandi v.Bojengel uit haar oudste dochter Beaudea v.Tuschinski.

 

Hengstveulen van Emerald

In de nacht van 16 maart is Talisha D Z v.Tornado x Perhaps bevallen van een zoon van Emerald. Talisha heeft al een zoon via ET, dit veulen is het eerste kind wat ze zelf gedragen heeft, en ze vond het in het begin ook maar vreemd dat haar veulen naar haar uier ging. Talisha D Z is 1.40m en gaat zelf ook weer competitie lopen, haar moeder heeft 1.30m gesprongen.

 

Merrieveulen van Vingino

In de avond van 15 maart precies op de uitgerekende datum is Subtile des Etisses v.Quidam de Revel x Galoubet bevallen van een merrieveulen van Vingino. Onlangs werd de KWPN hengst Vingino v.Voltaire uit Notre Dame v.Cassini I nog in de 2*-GP in Opglabeek.

 

Fries Merrieveulen

Een fries merrieveulen van de hengst Norbert 444 geboren in de avond van 14 maart. er hingen al wel een paar dagen kleine druppeltjes aan het uier, maar dat zo snel de bevalling van Cayenne v/d Hondshoeve v.Felle 422 er zat aan te komen, dat hadden we niet verwacht, 15 minuten nadat we haar hadden gecontroleerd ging het alarm af, en werd het merrieveulen vlot geboren.

 

Hengstveulen van Apache

In de avond van 11 maart is een van onze eigen veulens geboren. Moeder is Prok stb-Ext Charola Utopia v.Osmium x Jazz. Een makkelijke bevalling van een ervaren merrie, het is haar vierde veulen en wederom een vos met veel uitstraling, benieuwd als deze weer droog is achter zijn oren.

 

Hengstveulen van Orlando v/d Heffinck

In de avond van 10 maart is een chique hoog benig hengstveulen geboren, moeder is de bijna 4 jarige Gitaine v.Quality Time x Pharaon, voor het vaderschap tekende de 18 jarige Orlando v/d Heffinck, deze Heartbreaker x Darco zoon heeft met Dirk Demeersman en de Ier Darragh Kerins een succesvolle loopbaan achter de rug, ook heeft hij 6 gekeurde zonen en 1 wereldkampioen.

 

Hengstveulen van Kannan

In de avond van 7 maart is een super groot hengstveulen geboren. De merrie Call v.Cartago x Darco had het even zwaar, toen we de voeten van het veulen zagen wisten we het al, we hebben het eerst even afgewacht, maar toen Call niet meer perste moesten we ingrijpen, we hebben touwtjes om de voeten gedaan en op druk gehouden, Call begon weer mee te persen en uiteindelijk werd het grote veulen geboren.

 

Merrieveulen van Cupido

Love Story v.Londonderry x De Niro is op 5 maart bevallen van een merrieveulen van Cupido. Toen we alarm kregen en bij de merrie kwamen zagen we het rode vlies (een Rad Bag Delivery) in plaats van het normale witte vlies, de placenta is dan losgelaten,  en het veulen krijgt geen zuurstof meer, je moet dan zorgen dat het hoofdje zo snel mogelijk naar buiten kan om te ademen, het is nog even afwachten maar de schade lijkt gelukkig mee te vallen.

 

Merrieveulen van Damon Hill

De voorlopige keurmerrie Van Jelinda v.Negro x Recruut heeft in de nacht van 4 maart een merrieveulen gekregen van de zeer succesvolle hengst Damon Hill NRW. Damon Hill won samen met Helen Langehanenberg op het WK in Cean teamgoud en twee individuele zilveren medailles. Ook wonnen ze Olympisch zilver en vele duitse titels.

 

Hengstveulen van Fairytale

Onze bijna 18 jarige Eiltemerrie Parola Utopia  v.Jazz heeft 17 februari om 0.03uur een hengstveulen van Fairytale gebracht. een voorspoedige bevalling en we zijn weer blij met het resultaat.

 

Moederloos veulen van Fairytale

Op 5 februari is een moederloos merrieveulen binnengebracht, het veulen overleefde de zware bevalling, maar haar moeder een Elite merrie van Ferro is ze daarbij helaas verloren. We hebben een pleegmerrie gevonden, een trekpaardmerrie, met medicatie proberen we de melk op gang te krijgen, zolang het niet genoeg is krijgt ze melk bij.

 

Eerste veulen van 2015 geboren

23 januari om half 5 s 'middags is een mooi donkerbruin hengstveulen geboren. De moeder is Celeste Z v.Commanchi x Lupicor zij liep afgelopen september nog in de finale van het WK voor 5 jarige springpaarden in Lanaken.

 

Veulens 2014

Hengstveulen van Balou de Rouet

Voorlopig het laatste veulen van het seizoen, vanmiddag 5 augustus om half 4, begon de bevalling van de 1.60m sportmerrie Lycke (ex Lyeke) v.Robin Z x Ceylon, ze liep in 2004 in het Zweedse team met Linda Hoed en stond als 1340e geplaats op de Wbfsh ranking list, na haar sportcarrière is ze als fokmerrie ingezet, en heeft nu haar derde veulen een zoon van Balou du Rouet gekregen.

 

Hengstveulen van Balou du Rouet

5 augustus net na middennacht om 0.01uur ging het alarm van de Friese draagmerrie Bonita, de geboorte ging heel snel na 5 minuten werd het hengstveulen al geboren. De biologische merrie Barunda v.Indoctro x Voltaire, doet samen met haar eigenaresse een sportopleiding en zit volop in het wedstrijdritme, om toch een veulen van haar te krijgen is dit een mooie oplossing.

 

Hengstveulen van Coblesse Oranje

In de vroege morgen van 3 augustus is de Zweeds gefokte Sportmerrie Certina v.Cortez v.Cor de la Bryere v.m.Burggraf bevallen van een zeer bloederig hengstveulen, de vader van het veulen is de jonge hannoveraanse schimmelhengst Coblesse Oranje v.Cristallo I x Argentinus. Op een dag na is dit veulen vier weken na de uitgerekende datum geboren.

 

Hengstveulen van Non Stop

In de nacht van 24 juli is het tweede veulen, dit seizoen van de internationale springmerrie Toscanini v.Numero Uno x Ekstein geboren. Dit is mogelijk door Embryo transplantatie, de merrie kan gewoon in de sport blijven, het vruchtje word overgeplaatst in een draagmerrie. De hengst Non Stop v.Darco heeft meerdere grote prijzen gewonnen, en hij heeft al ruim 30 nakomelingen die ook internationaal presteren.

 

Hengstveulen van Etoulon

In de nacht van 16 juli heeft onze Arite RV v.Indoctro x Voltaire een zeer groot en sterk hengstveulen gekregen van de zeer talentvolle springhengst Etoulon. Dit veulen is dus een halfbroer van I-Rite v.Arezzo, dat was een zeer opvallend en sterk bewegend veulen, het hoogstgeplaatste merrieveulen op CK in Limburg, wat we op de Sell Veulenveiling Brabant verkochten.

 

Hengst en Merrie veulen

In de vroege morgen van 8 juli om half 4 ging het alarm van Coco Chanell v.Contender x Cor de la Bryere, zij kreeg een hengstveulen van VITTORIO, enkele uren daarna bracht een draagmerrie een merrieveulen van ARKO III, de biologische moeder is de ster sportmerrie Toscanini v.Numero Uno x Ekstein, deze merrie springt op 1.50m niveau.

hengstveulen van Vittorio

merrieveulen van Arko III

 

Merrieveulen van Kannan

In de nacht van 4 juli is een merrieveulen van Kannan geboren, de moeder Dancing Queen v.Flipper d'Elle x Quidam de Revel, is een nakomeling van de Silverbridge-stam. Uit deze bekende stam zij al vele nationale en internationale springpaarden voortgekomen o.a. Renata La Silla en haar zoon Nelson Z.

 

Merrieveulen van Apache

In de nacht van 24 juni is iets over half 2 een merrieveulen van apache geboren. de moeder stermerrie Eden v. Wynton x Ferro is een telg uit de bekende Nomana stam, waar al vele bekende sport en keuringspaarden zijn voortgekomen.

 

Merrieveulen van Everdale

Keurmerrie Bizzy Bella v.UB40 x Belisar was heel de zondag 22 juni erg onrustig, vroeg in de avond om 19.30uur kon ze het niet meer tegen houden, en braken de vliezen en werd een merrieveulen van Everdale geboren. Moeder en veulen doen het super, om 21.00uur is de nageboorte eraf en drinkt het veulen bij de merrie.

 

Merrieveulen van Quint v/h Maarlo Z

De Gelderse keur sport merrie Odessa v.Ahoy x Hoogheid is in de nacht van 22 juni bevallen van de BWP hengst Quint v/h Maarlo Z v.Quidam de Revel. Odessa zelf werd in 2012 uitgeroepen tot Gelders paard van het jaar, wat ze mede door haar nakomelingen heeft verdiend, dit jaar werd haar zoon Lens V v.Fantastique bij het KWPN aangewezen voor het verichtingsonderzoek, wat hij in het najaar gaat lopen.

 

Twee springveulens

In de nacht van 20 juni twee veulens geboren, als eerste ging het alarm van de 4 jarige First Of CVK v.Zirocco Blue x Colino, zij kreeg een hengstveulen van KANNAN. De merrie in de stal tegenover, Universe v.Opan x Nimmerdor, haar sportnaam was Miss Universe keek haar ogen uit, we hadden het nog niet verwacht, maar voordat we 10 minuten verder waren, braken ook bij haar de vliezen en werd een merrie van BIG STAR JUNIOR geboren.

Kannan x Zirocco Blue

Big Star Junior x Opan

 

Hengstveulen van Thunder v/d Zuuthoeve

In de nacht van 15 juni is Star des Etisses v.Flipper d'Elle x Quidam de Revel, bevallen van een hengstveulen van Thunder v/d Zuuthoeve, Star is ook de moeder van de goedgekeurde BWP hengst Kaptein van de Wetering v.Berlin. star had dramatisch slechte biest, daarom het veulen goede biest uit de vriezer gegevenj, een bloedje zal uit moeten wijzen, of hij genoeg antistoffen in het bloed heeft opgenomen.

 

Twee veulens in de avond

In de avond van 13 juni twee veulens binnen een kwartier geboren, als eerste een hengstveulen van OKLUND, zijn moeder de keur merrie Seariez v.Zeus x Nimmerdor was heel de dag al onrustig maar geen druppeltje verloren.

Ook onze sportmerrie Mona Lisa v.Purioso x Cavalier, haar sportnaam was Ma Jolie, had geen melk verloren, en was heel de dag ook niet op haar gemak, zij kreeg van de hengst ENTERTAINER een prachtig vosmerrieveulen, we noemen haar Jolie Jumper.

 

Hengstveulen van Vittorio

De sport keur merrie Meilientje V v.Concorde x wolfgang is 12 juni om 18.00uur bevallen van een zeer mooi hengstveulen van Vittorio. Meilientje V is ook de moeder van de bij het KWPN en Zangersheide goedgekeurde hengst Don Sandrino v.Sandro Boy

 

Merrieveulen van Kaptein v/d Watering

Precies op de uitgerekende datum is in de nacht van 12 juni, Samba des Etisses v.Quick Star x Quidam de Revel bevallen van een merrieveulen, BWP hengst Kapein v/d Watering is een zoon van Berlin x Flipper d'Elle, Samba had een hele tijd na de bevalling nog hevige buikkrampen wat er op wijst dat de baarmoeder (te) snel samenkromp.

 

Hengstveulen van Kannan

Een dag voor haar uitgerekende datum, in de nacht van 11 juni is de frans gefokte merrie Solanes des Etisses v.Quidam de Revel x Apache d'Adriers bevallen van een zeer mooi hengstveulen, vader Kannan heeft onder de Franse ruiter Michel Hécart, vele internationale successen behaald.

 

Merrieveulen van Dakar

Onze ster EPTM merrie Di-Rect v.Tangelo v/d Zuuthoeve x Voltaire x Libero H heeft in de nacht van 10 juni een heel mooi langelijnd merrieveulen gekregen, van Dakar VDL de zoon van Cardento.

 

Drie veulens in een nacht

Als eerste om half 1 in de nacht van 8 juni BWP merrie Ulysse v.Darco x Pilot, zij kreeg een hengstveulen van Clarence C, deze hengst komt uit Holsteinerstam 890 en heeft dezelfde moeder al Cassall la Sila.

Een kwartiertje later was siërra Nevada v.Corland x Wellington, zij kreeg ook een hengstveulen dit keer van Action Breaker, deze grote internationale topspringhengst is een nakomeling van topvererver Heartbreaker.

Na een paar uurtjes slaap, ging het alarm om half 5 nog een keer, ditmaal was het Keur EPTM merrie Bon Voyage v.Krack C x Ferro, zij kreeg een heel chic merrieveulen van de jonge KWPN hengst Fairytale.

 

Hengstveulen van Desperado

In de nacht van 6 juni is een hengstveulen van Desperado geboren, dit veulen is uit een draagmoeder geboren. De natuurlijke moeder is Ebony v.Florencio, zij is vorig jaar naar het buitenland verkocht, en voordat ze weg ging is er nog een embryo gespoeld.

 

Merrieveulen van Fire

In de nacht van 5 juni is een merrieveulen van de jonge KWPN hengst Fire v.Vleut x Namelus geboren. De moeder van dit veulen is het voormalig bekende speedpaard Owendel v.Iowa x Orlandi zij werd internationaal gereden door Eric van der Vleuten.

 

Merrieveulen van Numero Uno

In de morgen van 4 juni terwijl we de paarden in de weide aan het zetten waren, begon de bevalling van de 10 jarige Holsteinermerrie Challenge v.Colman x Ahorn Z, een makkelijke bevalling en een mooi merrieveulen werd geboren, en terwijl we de stallen deden konden we het stel mooi in de gaten houden, de nageboorte kwam vlot, het veulen ging ook al snel staan en het uier had ze ook snel gevonden.

 

Twee Hemelvaartveulens

Op 29 mei net na middennacht een heel chic hengstveulen van APACHE geboren uit een draagmerrie, deze was 38 dagen over tijd, dus ruim een jaar gedragen, zijn natuurlijke moeder is Galante v.Chameur x Negro, s'middags rond 16.45 uur begon Elitemerrie Toscane v.Democraat x Zortin, ook zij kreeg een zeer hoogbenig hengstveulen van de hengst EL CAPONE.

Apache x Charmeur

El Capone x Democraat

 

Merrieveulen van Charmeur

Vroeg in de morgen van 28 mei is keurmerrie Andecimoes v.Special D x Lux bevallen van een merrieveulen, om 6.45uur waren we al op stal toen de merrie ging bevallen, we konden daardoor snel ingrijpen toen we zagen dat het een Red Bag Delivery was, de plancenta is dan losgelaten, en komt omgekeerd over het veulen heen als eerste naar buiten, pas als je het rode vlies kapot maakt kan het vruchtwater eruit.

 

Hengstveulen van Negro

Keur Sportmerrie Malibu v.Balzflug x Variant is in de avond van 26 mei bevallen van een zeer groot hengstveulen van Negro, de merrie heeft drie weken overgedragen, maar als je het veulen bekijkt was dat echt niet nodig geweest.

 

Merrieveulen van Kannan

Het eerste veulen voor Frollie CKV v.Zirocco Blue x Silvio I, in de avond van 24 mei zien we haar op de camera steeds donkerder worden, als we bij haar op stal komen, loopt het water in straaltjes naar beneden, verder blijft ze er redelijk rustig onder, en ruim een half uur later om 23.35uur wordt haar merrieveulen van Kannan geboren.

 

Twee veulens in de nacht

In de nacht van 22 mei zijn twee veulens geboren, als eerste een merrieveulen van Inshallah de muze haar moeder is de Elite Prestatie merrie Norsinaa v. Nimmerdor x Ariban, deze merrie komt uit de bekende Sina-stam één van de meest toonaangevende sportpaardenfamilies van de nederlandse fokkerij, enkele uren daarna werd het veulen van de voorlopig keur merrie Famous Girl v. Negro x Dutch Dormello geboren, een prachtig zwart hengstveulen van Brandon, dit is een zoon van de topvererver Belissimo.

Merrieveulen van Inshallah de Muze

Hengstveulen van Brandon

 

Hengstveulen van Desperado

De Ster Preferente Prestatie merrie Nidin v.Houston x Uniek was 21 april al uitgeteld, vanmiddag 19 mei was het veulen er dan eindelijk klaar voor, bijna een jaar is natuurlijk lang wachten, maar als het veulen twee weken geleden was geboren, was het misschien wel te vroeg geweest, we hebben er nog eentje in de wacht staan, zij was 19 april al uitgeteld, benieuwd hoe lang dat nog gaat duren.

 

Merrieveulen van Fairytale

In de nacht van 18 mei is Uppsala v.Havidoff x Doruto bevallen van een heel chic merrieveulen van Fairytale, een vlotte bevalling, maar de merrie vond het erg spannend om het veulen te laten drinken, toen we d'r even vast hadden gehouden zodat het veulen er kans toe kreeg en eenmaal gedronken , kwam er wat meer rust in de merrie.

 

Twee merrieveulens

In de nacht van 17 mei is Elite merrie Eriana v.Jazz x Welt Hit II bevallen van een prachtig merrieveulen van Rousseau, gelukkig bleef het deze nacht maar bij een, de volgende diende zich overdag net na de koffie aan, weer een merrieveulen dit keer van Desperado, moeder is de Elite Sport PSG/inter I merrie Nariska v.Zeoliet x Ulft.

Rousseau x Jazz

Desperado x Zeoliet

 

Hengst- en merrieveulen

In de nacht van 16 mei twee veulens geboren, even na tweeën ging het alarm van Dionne v.Spielberg x Zeoliet, het was het eerste veulen voor de merrie, en ze had toch wel even tijd nodig voordat er genoeg ruimte was om haar hengstveulen van Lord Leatherdale geboren te laten worden. We waren om half vier nog in de stal toen ook USA-S v.Lux x Larome begon, dat was maar goed ook want de placenta was losgelaten, we zagen een Rad Bag Delivery tevoorschijn komen, en tot onze schrik lag het grote merrieveulen van Don Sandrino ook nog op haar rug, gelukkig heeft het veulen door snel ingrijpen, van dit avontuur niets overgehouden.

Lord Leatherdale x Spielberg

Don Sandrino x Lux

 

Merrieveulen van Durango

Onze Prokmerrie Djembé v.Verdi x Damiro heeft in de avond van 15 mei een veulen gekregen van Durango, hij is de eerste goedgekeurde zoon van Zirocco Blue, zijn moeder is een dochter van Lux, uit deze moederlijn komen meerdere internationale springpaarden en goedgekeurde hengsten.

 

Twee veulens in de avond

Dinsdagavond 13 mei twee veulens geboren, even na 21.00uur was het de Valk D pony Callista v. Don Cremello x Dornik, het veulen lag in eerste instantie op zijn rug, maar nadat we het gedraaid hadden kwam al snel een prachtig Perlino kleurig hengstveulen van FS Champion de Luxe ter wereld. Enkele uren later om 23.30uur was het de beurt aan keur sport merrie Nikita v.Jazz zij heeft een merrieveulen van de Grand Prix hengst Netto v. Negro gekregen.

Callista met hengstveulen van Fs Champion de Luxe

Nikita met merrieveulen van Netto

 

Hengstveulen van Durango

In de vroege morgen van 13 mei is een hengstveulen van Durango geboren, moeder Zandora v.Indoctro x Lucky Boy heeft ooit een veulen verloren aan Rhesus, de veulens worden dan ziek als ze de eerste biest binnen krijgen, daarom moeten we de merrie melken en het veulen andere biest geven, het veulen krijgt nu een muilkorfje aan.

 

Merrieveulen van Action Breaker

Via Embryotransplantatie is in de avond van 12 mei een merrieveulen van Action Breaker geboren. De donormerrie Diamond-Girl v.Contendro I x Silverstone, word op dit moment volop ingezet in de sport, voordat ze aan haar sportcarrière begon heeft ze zelf ook al een merrie van Action Breaker gehad, een volle zus dus van het nu geboren veulen.

 

Twee hengstveulens van Zirocco Blue

Op 12 mei twee hengstveulens van Zirocco Blue geboren, s 'nachts om 4 uur als eerste keur sport 1.50spr Sandy v.Burggraaf x Colino en s 'middags om 5 uur begon Praline K v.Indoctro x Godehard ook een internationale sportmerrie, beide merries waren op 5 mei uitgeteld en hebben allebei een vosschimmel hengstveulen van de imposante Zirocco Blue gekregen.

Sandy v.Burggraaf

Praline K v.Indoctro

  

Hengstveulen van Zandor Z

Op 9 mei was er heel de dag niets aan de hand geweest met de sportmerrie Zarina M v.Lupicor x Calypso I. maar s'avonds met de laatste controle ronde had ze serieuze grote druppels melk, ruim een uur later om 23.45uur begon de bevalling en werd snel haar hengstveulen van Zandor Z geboren, deze inmiddels 25 jarige hengst geniet van zijn pensioen, na zijn sportieve carrière onder Jos Lansink.

  

Hengstveulen van Zirocco Blue

In de avond van 7 mei is Elite merrie Astra v.Sam R x Cavalier bevallen van een hengstveulen van Zirocco Blue, Zirocco Blue heeft met Jur Vrieling internationaal al indrukwekkende resultaten behaald, waar hij verschijnt imponeert hij met zijn vermogen en springmanieren.

 

Hengstveulen van Zirocco Blue

In de vroege morgen van 5 mei ging net voor half 6 het alarm, dit keer was het Barila v.Baloubet de Rouet x Darco x Pilot. Een makkelijke bevalling, en een groot knap hengstveulen is  geboren.

 

Hengstveulen van Bordeaux

Twee dagen heeft keurmerrie Enoeska v.Jazz x Metall geprobeerd de bevalling tegen te houden, uiteindelijk heeft ze moeten toegeven dat "dat" echt niet kan, en is op 4 mei laat in de avond om 23.40 uur haar hengstveulen van Bordeaux geboren, na de geboorte had ze nog even wat tijd nodig om "om" te schakelen, maar nu is zij ook een echte moeder.

 

Merrieveulen van Kloon Chellano Alpha Z

Elite Sport merrie Praline M v.Narcos x Grannus is op 3 mei net voor 23.30uur bevallen van een zeer bloedgemaakt merrieveulen van Chellano Alpha Z. Chellano Alpha Z is de oudste gekloonde hengst van Stoeteij Zangersheide, waardoor op deze manier de kans geboden word om het bloed van de succesvolle vererver Chellano Z te blijven gebruiken.

 

Twee merrieveulens

In de avond van 1 mei zijn twee merrieveulens geboren, rond de klok van 21.00uur Elite sport 1.60m springen merrie Neutje v.Colino x Rex Magna xx zij heeft een veulen van RASCIN, bijna twee uur later werd een veulen van ELDORADO v/d ZESHOEK geboren, haar moeder is de Elite merrie Palve v.Zeoliet x G.Ramiro Z zij komt uit dezelfde stam als de bekende Utasha v.Lux

Rascin x Colino

Eldorado v/d Zeshoek x Zeoliet

 

Hengstveulen van Verdi

In de nacht van 1 mei een knap hengstveulen geboren. Zijn moeder Zindy ster prok v.Heartbreaker x Voltaire is een topcombinatie met VDL Groep Verdi, die op dit moment in zo'n geweldige vorm verkeerd en onlangs op de zevende plaats eindigde in de Wereld Beker Finale.

 

Hengstveulen van Desperado

In de nacht van 30 april is stermerrie Dior v.San Remo bevallen van een hengstveulen van Desperado. Dior was 11 dagen over tijd, tot nu heeft het grootste gedeelte van alle merries die dit jaar bevallen zijn, overgedragen.

 

Merrieveulen van Arko III

Via Embryo Transplantatie is in de ochtend van 27 april een merrieveulen van Arko III geboren. De natuurlijke moeder is W-Gipsy v.Kantjes Korporaal, deze merrie van 1.47m is Grand Prix springen, en heeft in haar carrière meerdere grote prijzen gewonnen.

 

Merrieveulen van Charmeur

De 21 jarige Keur Sport dressuur merrie Lucky v.Ferro x Calypso uit de Nomana stam, is in de nacht van 26 april bevallen van een heel chic merrieveulen van Charmeur, ondanks haar leeftijd, en dat onlangs de ziekte van Cushing bij haar is geconstateerd, is de merrie heel fit, het meest opvallende symtoom van de ziekte is het veranderen van de vacht, ze krijgen langere, zwaardere en krullende haren.

 

Merrieveulen Gaillard de la Pomme

Vroeg in de avond van 25 april is Elite merrie Cielottie W v.Emilion x Burggraaf bevallen van een merrieveulen vanGaillard de la Pomme, deze hengst komt uit een zeer verankerde topsport lijn. Cielottie W komt uit de bekende Zottie-stam waar al vele sport en keuringspaarden zijn voort gekomen.

 

Twee Hengstveulens

 In de vroege avond van 23 april zijn twee hengstveulens geboren, als eerste een HARLEY een mooi groot donkerbruin veulen van de Elite Sport merrie Zitaine v.Pharaon x Edison, deze was nog maar amper opgedroogd, toen de bruinbonte Ster Prok merrie Evian M v. What's Colour x Ed King Hill ook beviel van een prachtig bont veulen van de hengst FERNANDO TORRES v.Florencio I

Hengstveulen van Harley

Hengstveulen van Fernando Torres

 

Merrie van Everdale & Hengst van Kannan

21 april begint de dag voor ons vroeg, om 4.00uur gaat het alarm van Noraline Elite Sport Pref. Pres. v.Admiral , de moeder van Scandic bevalt van een merrieveulen van Everdale, als zij zowat klaar is en het veulen drinkt al bij de merrie, begint in de stal tegenover EPTM Stermerrie Uranda v. Colino, we zien alleen de blaas, dus hier moeten we ingrijpen, het veulen van Kannan ligt nog niet helemaal goed, als we dat voor elkaar hebben word om 5.15uur een heel groot hengstveulen geboren.

Merrieveulen van Everdale

Hengstveulen van Kannan

 

Hengstveulen van Caretino Gold

Laat in de avond van 19 april is om 23.45 uur een hengstveulen van Caretino Gold geboren, moeder is het 1.40 springpaard Candlelight v.Caretano Z x Lux Z, Het was een zware bevalling voor Candlelight, het veulen is ook echt geen kleintje, zijn vader is een zeer imposante Holsteiner hengst, die in opleiding is bij Stal van der Vleuten.

 

Merrieveulen van Charmeur

In de avond van 13 april is ons merrieveulen van Charmeur geboren, moeder is de Elite merrie Zonieta v.Jazz uit de Nieta stam, Zonieta liep als 3 jarige op de tiende plaats op de keuring in Gelderland, en behaalde als 4 jarige in de Pavo cup te Sevenum een 2e plaats.

 

 Merrieveulen van Apache

In de avond van 11 april net voor middennacht werd een merrieveulen geboren, moeder is Ster Prok Calypsa V.D.T. v.Tuschinski zij komt uit dezelfde moeder als de KWPN hengst Osmium, en de NMK-kampioene Velvet v.Ferro waarvan onlangs de Jazz zoon Goldfinger V.D.T. in Denemarken werd goedgekeurd.

 

Twee dressuurmerrieveulens

Eigenlijk hadden we gedacht dat Nora ster pref. pres. v.Haarlem het overdag al zou doen, maar uiteindelijk wachtte ze nog tot het einde van de dag van 5 april voordat haar veulen van APACHE werd geboren, uit Nora komt ook Damara v.Vivaldi zij was in 2008 de Brabantse en Nationale kampioen van de veulenkeuringen. Enkele uren daarna op 6 april om 4.15 uur was het de beurt aan Love Story TK v.Londonderry x De Niro, nu werd weer een merrie geboren, ditmaal een BLEU HORSE ZACK, beide merries en veulens zijn van dezelfde eigenaar.

Nora en haar veulen van Apache

Love Story TK en haar veulen van Bleu Horse Zack

 

Hengstveulen van Asterix

Zaterdagmorgen 5 april om 8.00 uur begon de bevalling van Wareina V elite v.Sir Sinclair x Hurricane, het was bijna identiek aan haar vorige bevalling van twee jaar geleden, nadat de vliezen waren gebroken, ging ze niet liggen, na tien minuten kwamen de uitdrijvings weeën, en ging ze languit staan te persen, we hebben het fototoestel maar even aan de kant gelegd en het veulen in onze armen opgevangen.

 

Merrieveulen van Namelus R

Anargi-Nevada v.Oklund x Corland heeft in de avond van 4 april een merrieveulen van de keurhengst Namelus R gekregen, rond 20.30 uur braken de vliezen, maar verder kwam er niets, het veulen was nog niet helemaal gedraaid en zat met een voetje boven de uitgang, ze moest weer gaan staan zodat we het veulen konden draaien alvorens het geboren kon worden.

 

Hengstveulen van Amperé

Laat in de avond van 3 april is een hengstveulen van Amperé geboren, de Elite merrie Champ Win T v.Oscar x Jazz was pas 22 april aan de tijd, we hadden ons toch wel wat zorgen gemaakt, en met medicatie nog wat tijd kunnen rekken, gelukkig is er een gezond en sterk veulen geboren. Champ Win T komt uit dezelfde moeder als Galaxy Win T v.Apache die onlangs kampioen is geworden op de hengsten keuring in Denemarken.

 

Merrieveulen van Everdale

Frivola S v.Bordeaux x Sandro Hit was 14 maart al uitgeteld, toch heeft ze gewacht tot 2 april, vroeg in de avond stond ze al te zweten en te schrapen, en om 22.30 uur begon de bevalling, maar het veulen lag op haar rug, daarom moest ze eerst nog overeind zodat we het veulen konden draaien, toen ze daarna uiteindelijk weer ging liggen, kon het veulen geboren worden.

 

Merrieveulen van Dreamboy

In de nacht van 2 april is een hoogbenig dressuurveulen van de KWPN hengst Dreamboy en Prok merrie Charola Utopia v.Osmium x Jazz geboren, Charola Utopia was 13 april pas uitgeteld, maar het was voor ons duidelijk dat ze een zevental merries die al over de tijd zijn, in ging halen, het veulen is groot en mooi vol, dus die was er helemaal klaar voor.

 

Merrieveulen van Kannan

Via Embryo Transplantatie is in de nacht van 13 maart een vosmerrie geboren. De biologische moeder is de 1.47m grote W-Gipsy v.Kantjes Korperaal, zij was een Grand Prix springpony, en heeft meerdere grote prijzen gewonnen.

 

Merrieveulen van Kannan

Ster Prok EPTM merrie Carrera-CKV v.Diamant de Semilly v.m.Landon heeft in de nacht van 10 maart om 1.50uur haar derde merrieveulen gekregen, dezelfde datum en ook de tijd als vorig jaar, op sommige merries kun je dus de klok gelijk zetten, dit veulen is van de internationaal springende hengst Kannan.

 

Merrieveulen van Joop III

Een makkelijke bevalling op 2 maart om 23.30uur voor de zeer brave 4 jarige BWP merrie Kiss Me v/d Wetering v.Darco x Quidam de Revel, zij zelf werd hier ook al geboren. Vader van het veulen Joop III was een beloftevolle jonge BWP hengst van Diarado, maar hij stierf afgelopen november ten gevolge van een liesbreuk, waar hij nog twee keer aan werd geopereerd maar het uiteindelijk niet redde.

 

Hengstveulen van Desperado

We dachten onze eigen merrie te kennen, als er kleine melkdruppeltjes aan 't uier hangen hebben we binnen 24 uur een veulen, niet dus, ze heeft 5 dagen met melkdruppeltjes gestaan. Maar op 15 februari s'morgens om 4.30uur is hij supersnel geboren onze "Black Stallion" uit Elite merrrie Parola Utopia v.Jazz alweer haar 8ste veulen, en alles gezond dat is alvast het belangrijkste.

 

VEULENS 2013

Moederloos veulen

Billy een Tinkerveulen van ruim 2 maanden is op 29 augustus zijn moeder kwijtgeraakt aan zandkoliek, iedereen wilde helpen om hem melk te laten drinken, maar Billy wilde niet, daarom is hij naar de Bemi Hoeve gebracht zodat wij het kunnen proberen, samen met de andere moederloze hebben we hem nu na 24 uur nog niet kunnen overtuigen dat melk toch nog echt het beste voor hem is, we blijven het voorlopig nog maar even aanbieden, gaat hij het echt niet drinken, dan word hij waarschijnlijk toch wel groot.

 

Hengstveulen van Apache

In de nacht van 17 juli is een hengstveulen van Apache geboren. Moeder is de keur sportmerrie Puck v.Gabor x Juburg, de bevalling verliep zeer voorspoedig, het veulen stond binnen een uur zelf op, en ging algauw opzoek naar het zeer volle uier van Puck.

 

Merrieveulen

De 3 jarige Fomhoire v.Canturano x Cavalier is in de nacht van 10 juli bevallen van een merrieveulen. De merrie kreeg alsmaar een dikkere buik, toen dat na een ontwormingskuur niet minder werd,en ze ook nog begon te uieren, dachten ze pas aan een mogelijke dracht, vorig seizoen heeft ze namelijk nog een tijdje bij andere paarden in de wei gelopen, daar is blijkbaar toch een hengst bij geweest.

 

 

Hengstveulen van Everdale

In de avond van 9 juli begon de bevalling van de voorlopige keur, prok merrie Bizzy-Bella v.UB40 x Belisar, omdat ze vorig jaar een blessure opliep, hebben de eigenaren pas vrij laat in het seizoen laten insemineren, revalidatie en dracht kunnen goed samen gaan bij een merrie.

 

 

Hengstveulen van Sandro Boy

In de nacht van 9 juli is een hengstveulen van Sandro Boy geboren, moeder is de Frans gefokte merrie Star des Etisses v.Flipper D' elle x Guidam de Revel, deze merrie is ook de moeder van de onlangs in Belgie goedgekeurde hengst Kapiteijn van de Watering v.Berlin. De kwaliteit van de biest van de merrie was matig, daarom heeft hij eerst een halve liter goede biest uit de vriezer gehad, een bloedtestje zal uit moeten wijzen of dit voldoende is.

 

 

Hengstveulen van Dorado

De ster prestatie merrie Ovanta v.Houston x Ariban xx is vannacht 3 juli bevallen van haar 13e veulen. Ovanta heeft het predicaat prestatie verdiend aan haar dochters Tovanta v.Jazz Elite sport Z2 en Avanta v.Negro die loopt ZZZ, en aan haar zoon Ventoux v.Future die loopt ZZL. De vader van het veulen Dorado v.Krack C heeft zich voorlopig geselecteerd voor het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden.

 

 

Twee veulens in een nacht

Een paar gelijkenissen, beide merries kregen een hengstveulen, ze waren op dezelfde dag geninsemineerd, en uiteindelijk binnen een half uur in de nacht van 27 juni bevallen. Als eerste sportmerrie Owdy v.Valentijn, om kwart voor 4 ging het alarm, voordat we in de stal waren was het al half geboren, een heel mooi getekend veulen van ZILVERSTAR. Rond 4 uur begon stermerrie Ulanda v.Ircolando, zij had wat meer moeite met de bevalling, maar ook haar veulen van DURANGO werd gezond geboren, maar hij was in gewicht en groote dan ook bijna het dubbele als dat van haar buurvrouw.

 hengstveulen van Zilverstar x Valentijn

 

hengstveulen van Durango x Ircolando

 

Merrieveulen van Apache

Voor de 20 jarige keur sportmerrie Lineke v.Donnerhall x Purioso is het niet meer vanzelfsprekend dat ze een uitgedragen veulen naast zich heeft, vorig jaar is ze 5 weken te vroeg bevallen en dat veulen redde het niet, nu dreigde het 5 weken voor de uitgerekende datum weer mis te gaan, maar door haar direkt op de regumate te zetten, hebben we de bevalling uit kunnen stellen tot 22 juni, 4 dagen voor de uitgerekende datum.

 

 

Moederloos veulen en Schijnzwangere merrie

Toeval of moest het zo zijn, op 21 juni komen zowat gelijktijdig twee bezoekers op de Bemi Hoeve, de ene heeft een moederloos veulen van Zirocco Blue, de ander een schijnzwangere merrie met melk in de uier, nu staan ze naast elkaar in de stal, we hopen dat de melk van voormalig sportpaard Kir v.Zeoliet nog veel meer wordt met behulp van medicatie, en dat ze dan het veulen liefdevol gaat aannemen.

 

 

Merrieveulen van Darco Forever

In de avond van 15 juni is Lelie v.Damiro x Fresco bevallen van een merrieveulen.Ondanks dat ze ruim drie weken over tijd was is het toch een iets kleiner veulen. Dat zien we vaker als een sportmerrie op latere leeftijd haar eerste veulen krijgt, de merrie zit wat strakker in elkaar, en de natuur past zich daar op aan, meestal zijn deze veulens op 1 jarige leeftijd toch weer goed aan de maat.

 

 

Hengstveulen van Diamant de Semilly

De frans gefokte merrie Solaris des Ettesis v.Quidam de Revel x Apache D'Adiers heeft in de nacht van 15 juni een hengstveulen van topvererver Diamant de Semilly gekregen. In eerst instansie lag het veulen nog op z'n rug, we hebben de merrie weer op laten staan, en al lopend door de stal konden we het veulen in de goed positie draaien, en op de normale manier geboren laten worden.

 

 

Merrieveulen van Leasure Z

Vrijdagmorgen 14 juni even na 7.00uur begint de bevalling van Emotion v.Indoctro x Ahorn. Een groot veulen word geboren, vader is Leasure Z deze is goedgekeurd bij Zangersheide, hij is een jonge zoon van het toppaard Levisto Z.

 

 

Merrieveulen van Inshallah de Muze

13 juni net na 0.00uur begint de bevalling van Ster EPTM merrie Di-Rect v.Tangelo v/d Zuuthoeve x Voltaire. Di-Rect is een nazaat uit hosteinerstam 3030, uit deze moederlijn komen verschillende nationale en internationale springpaarden.

 

 

Hengstveulen van Sandro Boy

12 juni rond 23.00uur heeft keur sportmerrie Meilientje V v.Concorde x Wolfgang een volle broer gegeven van Don Sandrino, deze is goedgekeurd bij KWPN en Zangersheide, in 2012 heeft hij aansprekende resultaten behaald in de hengstencompetitie. Meilientje V heeft zelf internationaal gesprongen met Dion van Groessen, maar door een blessure moest zij op jonge leeftijd haar carriere beëindigen.

 

 

Hengstveulen van Rascin

In de nacht van 10 juni heeft voormalig internationaal springpaard Lorifee Z v.Lord Z x Gottward een prachtig hengstveulen van de internationale springhengst Rascin gebracht. Lorifee Z heeft vele succesen gehad met de voor Zwitserland rijdende Celine Stauffer.

  

 

Merrieveulen van Sir Donnerhall

De 10 jarige merrie Walik v.Haarlem x Enrico was 26 mei al uitgeteld, maar vanmorgen 4 juni was ze d'r pas echt klaar voor, altans het veulen diende zich aan, in eerste instantie was ze nog niet helemaal in de goede positie gedraaid, toen we dat verholpen hadden werd het merrieveulen van Sir Donnerhall snel geboren.

 

 

Weer moederloos veulen binnengebracht

3 juni is het 3 weken oude hengstveulen Irupache v.Apache x Elite v.Jetset D zijn moeder verloren aan een hartaanval. Dit hengstje neemt de plaats in Casanova, nadat we hem vorige week een dag hadden opgevangen was er alweer een pleegmerrie beschikbaar. Irupache is nu het maatje van het merrieveulen van Apache x Montecristo.

 

 

Bevalling met Keizersnede

2 juni rond 8 uur in de morgen begon de bevalling van ISP Zora v.Zeus x Grannus, drachtig van Diamant de Semilly, de beentjes en het hoofdje zaten teruggeslagen, nadat we dachten dat we het goed hadden gelegd, kon het veulen nog niet geboren worden, ook de dierenarts die snel ter plaatse was kreeg dit niet voor elkaar. In overleg met de eigenaar besloten we om haar naar de kliniek te brengen, voor een keizersnede, wat de merrie en haar hengstveulen goed hebben doorstaan.

Merrieveulen van Crown Z

Ook in de nacht van 2 junieen merrieveulen van Crown Z v.Carthago Z, moeder is de stermerrie Orange Fire v.Jimtown x Pantheon xx, deze merrie komt uit de Silverbridge-stam. Crown Z is de zoon van een zeer bekend springpaard Ratina Z, zij won tweemaal goud tijdens een Olympische Spelen, in '92 met Piet Raijmakers, en in '96 met Lutger Beerbaum.

 

 

Hengstveulen van Eldorado van de Zeshoek

Via Embryotransplantatie is in de nacht van 2 juni een mooi hengstveulen van Eldorado van de Zeshoek geboren. De natuurlijke moeder is de nu 18 jarige W-Gipsy v.Kantjes Korporaal x Netron, deze merrie van 1.47m is Grand Prix springen, zij zat meerdere malen in het nederlands team en is nederlands kampioen ZZ.

 

Merrieveulen van Esteban

In de avond van 1 juni een veulen geboren van de volbloedhengst Esteban. Voor de 14 jarige Furby (Sonate) Burggraaf x Voltaire het tweede veulen, als alles goed gaat met dit veulen, kan het zijn dat we haar over een aantal jaren in eventingsport terug zien.

 

Merrieveulen van Everdale

Met de Elite Sport merrie Venus v.Farringtin x Flemmingh was het ook spannend, vorig jaar hebben we haar veulen door allerlei complicaties af moeten geven, door nu snel in te grijpen in de vroege avond van 31 mei een gezond veulen op de wereld gezet.

 

Merrieveulen van Special D

Twee jaar achter elkaar de keurmerrie Sibraldi v.Gribaldi x Rivaal een Red Bag Delivery gehad, vorig jaar heeft het veulen het daardoor zelfs niet overleefd, gelukkig was de merrie nu beter in conditie, en een groot gezond merrieveulen werd aan het begin van 31 mei net na 0.00uur geboren.

 

Weer moederloos veulen

Casanova v.Calido werd op 29 mei binnengebracht, toen hij 12 dagen oud was verloor hij zijn moeder van Haertbreaker aan gaskoliek, volgens de eigenaar was het in de kliniek van someren druk met soortgelijke patienten. Casanovo mag samen met het Apache veulen wat vorige week is binnengekomen. Het hengstveulen van Crowntano Z heeft een pleegmoeder in Friesland gevonden.

 

 

Red Bag Delivery (losgelaten placenta)

28 mei om 20.00uur begon de bevalling van Jassy v.Jabot x Pilot, deze merrie werd in 2001 Brabant en KNHS kampioen met Piet Raijmakers jr. De merrie perste wel maar er kwam niets, bij een losgelaten placenta is alles omgedraaid en komt er geen vruchtwater, snel ingegrepen, en het merrieveulen van RASCIN snel geboren laten worden, deze heeft het wel erg benauwd gehad, het vruchtwater was heel vies wat betekend dat ze hier had ingepoept, om longonsteking te voorkomen hebben we het veulen direct op de antibiotica gezet, en bij de merrie was ook nog een stukje nageboorte blijven zitten, waarvoor ze door de dierenarts is nagespoeld.

 

Merrieveulen van Lord Leatherdale

In de nacht van 27 mei is om 1.15uur de ster prok merrie Van Jelinda v.Negro x Recruut bevallen van een zeer hoogbenig zwart merrieveulen van de bijzonder interessant gefokte hengst Lord Leatherdale.

 

Merrie van Balou du Rouet

Zondagavond 26 mei om 20.45uur is een merrieveulen van Balou du Rouet geboren. Moeder is de ster sportmerrie Tamtam (Trivion) v.Quidam x Holland. Balou du Rouet is een zeer moderne Baloubet-zoon van uitzonderlijke klasse, en al op jonge leeftijd een stempelhengst. Vele van Balou's kinderen zijn succesvol in de sport, ook heeft hij inmiddels 40 zonen goedgekeurd.

 

Deze nacht 3 veulens

Op 26 mei net rond middennacht werd het eerste veulen geboren van HOFRAT uit keurmerrie Andecimoes v.Special D x Lux, deze merrie vond het makkelijker om staand te bevallen, ze was nog niet klaar of de volgende begon ook, Elite sportmerrie Toscane v.Democraat x Zortin beviel voor de eerste keer, een hengst van APACHE, ze vond hem wel leuk om te zien, maar drinken aan het uier was een ander verhaal, de laatste deze nacht was onze eigen Arite RV v. Indoctro x Voltaire x Jus de Pomme, zij is een ervaren merrie, binnen een half uur na de geboorte dronk het merrieveulen van AREZZO al zelf bij haar.

Hofrat x Special D

Apache x Democraat

Arezzo x Indoctro

 

Twee veulens met extra zorg

In de nacht van 25 mei twee veulens geboren, eerst een merrie van Untouchable uit sportmerrie Thursday v.Casper, het is een zogenaamd dummy veulen, ze was 14 dagen over tijd maar eigenlijk nog te vroeg, ze kan wel zelf gaan staan en uit het flesje drinken maar nog niet bij de merrie. Het tweede veulen is een hengst van Leasure Z uit Zandora v.Indoctro, hij mag 48 uur niet bij de merrie drinken, omdat ze ooit een Rhesus veulen heeft gehad, de biest maakt het veulen ziek, daarom melken we dat uit het uier weg.

Untouchable x Casper

Leasure Z x Indoctro

 

Merrieveulen van Caruso LS

Stermerrie Daimont Lady v.Ustinov x G Ramiro Z is in de avond van 23 mei bevallen van een merrieveulen van de Grand Prix 1.60 hengst Caruso LS. Daimond Lady komt uit de bekende Silverbridge-stam. Haar moeder Lucky Lady was nationaal springen, de volle zus van haar Anja was 1.60m bij La Silla en heeft daar vele nakomelingen gebracht, ook de volle broer Kentucky heeft internationaal gelopen.

 

Weer moederloze veulens

Een  bruin hengstveulen van 1 dag oud van Crowntano Z is op 23 mei binnengebracht, zijn moeder een elite merrie van Burggraaf overleed aan een hevige koliekaanval. Op 24 mei kwam een moederloos vosmerrie veulen van Apache, moeder is ster preferent Reveil VB v.Montechristo, dit is ook de moeder van de KWPN hengst Vivaldo, zij overleed nadat het veulen tijdens de bevalling met een pootje door de baarmoederwand was gegaan.

 

Merrieveulen van Untouched

De 18 jarige elite merrie Norsinaa v.Nimmerdor x Ariban xx is op 22 mei s' morgens net na 8.00uur bevallen van een merrieveulen. Het was een mooie makkelijke bevalling, en het toeval wilde dat alle stagiaires van dit jaar aanwezig waren, daarmee zijn weer een aantal oefendoelen behaald.

 

Hengstveulen van Hofrat

Stermerrie Wizarty v.Metall x Winckenburgh heeft voor het tweede jaar overdag geveulend, eigenlijk hadden we haar al een paarden eerder verwacht maar op 21 mei s 'middags rond 16.00uur begon haar bevalling, het veulen was nog niet helemaal in de goede positie gedraaid, nadat we dit hadden verholpen werd het veulen snel geboren.

 

Hengstveulen van Elegant

De vijfjarige voorlopige keurmerrie Dodessa v.Upperville x Ahoy is in de nacht van 21 mei bevallen van haar eerste veulen. Dodessa werd als driejarige kampioen van de Gelderse paarden, en in 2012 werd haar moeder de NMK-merrie Odessa gehuldigd als paard van het jaar.

 

Merrieveulen van Numero Uno

Op 19 mei had Victoria F.S. v.Quidams Rubin x Aloubé Z s'morgens een kegeltje, ze was heel de dag door best onrustig.  s'Avonds rond 22.30 uur zette het door en werd een mooi merrieveulen van Numero Uno geboren, uit deze merrielijn komen verschillende internationale springpaarden, o.a. Valerie F.S. en Onasis beide van Indoctro.

 

Hengstveulen van Charmeur

Het tweede veulen in de nacht van 18 mei, de Elite merrie Eriana v. Jazz x Welt Hit II bevalt van een groot hengstveulen, Erina was de laatste twee dagen voor de bevalling heel erg onrustig, maar nu het veulen is geboren. is dat helemaal over, en gedraagd ze zich als een goede moeder.

 

Merrieveulen van Etoulon

In de nacht van 18 mei, is een van de eerste veulens van de reservekampioen 2012 Etoulon (Toulon x Calvados) geboren, deze jonge hengst zijn aanleg is overweldigend, voor het moederschap tekent onze Prok merrie Djembé v.Verdi x Damiro.

 

Hengstveulen van Flipper d'Elle

In de avond van 16 mei is Prokmerrie Verano v.Rebel Z x Jimtown uit de Silverbridge-stam bevallen van een hengstveulen. De vader is de in frankrijk gekeurde hengst Flipper d'Elle, deze heeft een zeer interesante bloedvoering met bijna 60% volbloed. Flipper d'Elle heeft een glansrijke springcarriere achter de rug, hij was jarenlang een vaste waarde voor het Franse team.

 

Merrieveulen van Quintender

Voormalig internationaal springpaard Lycke v.Robin Z xCeylon, heeft in de nacht van 16 mei haar tweede veulen gekregen, de Finse eigenaren wisten ons te vertellen dat Lycke 2 jaar geleden ook bijna een jaar had gedragen en weinig uier had, nu dus weer, op vier dagen na een jaar gedragen. Lycke werd in het verleden gereden door Linda Heed, en ze zaten in het Zweedse team.

 

 Merrieveulen van Zirroco Blue

Onze 19 jarige sportmerrie Mona Lisa v.Purioso x Cavalier heeft op 16 mei net na middennacht een groot merrieveulen gekregen. De sportnaam van de merrie was Ma Jolie, ze heeft nationaal gelopen onder Leon Thijssen, overgrootmoeder Irene v.Cavalier heeft internationaal gelopen met Eric van der Vleuten.

 

Hengstveulen van Le Roi

Op 14 mei is een bijzonder veulen geboren van de Holstein hengst Le Roi v.Lagrain, uniek omdat het waarschijnlijk in europa het enigste veulen is, Le Roi is namelijk van een Arabische Sjeik, hij loopt Grand Prix 1.60 met de Ierse studentenrijder Michael Hutchinson. De merrie Dream Fire v.Gagliostro x Jimtown komt ook uit een bewezen merrielijn, en Gagliostro is een Holsteiner hengst die zelf ook Grand Prix 1.60 loopt.

 

Veulens van Elvis ter Putte en Sandro Boy

Twee veulens in de nacht van 13 mei van dezelfde eigenaar. De eerste merrie Chalange v.Colman x Ahorn Z begon om 1.37uur, ze was 12 april al uitgeteld, dus ruim een maand over tijd, haar merrieveulen lag op haar rug, dus deze moesten we eerst draaien voordat het geboren kon worden. Het tweede veulen was een hengst van Sandro Boy, deze diende zich om 5.00uur aan, zijn moeder Siërra Nevada v.Corland x Wellington was 9 mei aan tijd, dus deze droeg gelukkig niet zo ver over.

Sandro Boy x Corland

Elvis ter Putte x Colman

 

Hengstveulen van Cormint

In de nacht van 12 mei hengstveulen van Cormint, de reservekampioen 2004 van de Holsteiner hengstekeuring, Cormint's stamboom staat vol met de beste springhengsten van het Holsteiner ras, Zusa v.Chicas Boy x Aloubé is een voorbeeldige moeder. binnen een uur had ze haar veulen al aan 't drinken.

 

Merrieveulen van Desperado

In de avond van 11 mei een zwart merrieveulen geboren, Dior ster v.San Remo x Chronos had het goed aangegeven, s'morgens een voller uier, s'middags een kegel, en tegen de avond nogal wat onrust. Nadat het veulen geboren was, wist ze er even geen goede raad mee, maar toen het eenmaal bij haar gedronken had was ze om.

 

Hengstveulen van Cumthago C

De 4 jarige merrie Julysse v.Epleaser v/h Heike x Darco heeft in de avond van 8 mei haar eerste veulen gekregen, een makkelijke bevalling was het voor deze merrie, die zelf ook hier geboren werd. Cumthago C is een nakomeling van Cumano, deze is zowel in de sport als in de fokkerij een fenomeen.

 

 

Hengstveulen van De Niro

In de nacht van 7 mei beviel Riverdance v.Rhodiamant x Rubinstein, de bevalling verliep voorspoedig, maar ook dit jaar mag het veulen geen biest drinken, omdat het bloed niet matcht met haar veulen. we noemen dit een rhesusveulen, wat betekend dat het veulen 48 uur een muilkorfje omkrijgt, en biest van andere merries, en de biest van de merrie moet weggemolken worden.

 

 

Merrieveulen van Desperado

6 mei om 21.00uur begon de bevalling van Ufoline v.Goodtimes x Glennridge, helaas lag dit veulen op d'r rug, en zo kan het beslist niet geboren worden, meestal lukt dat draaien best snel, maar dit veulen was zo zwaar dat we het bijna niet omhoog konden heffen, gelukkig lukte dat uiteindelijk.

 

 

 

Weer twee moederloze veulens binnengebracht

Imperator v.Spartacus x Larino van drie weken is op 5 mei binnengebracht, zijn moeder heeft een hevige koliekaanval niet overleefd. Imperator kan samen met Imagine v.Apache en Iscolle v.Berlin hier opgroeien totdat ze naar de opfok kunnen. Ook Irene v.Everglade x Sit This One Out is op 6 mei, vijf uur na haar geboorte haar moeder verloren aan een inwendige bloeding, voor haar hebben we een merrie van Mr Blue gevonden die haar veulen verloren heeft, deze merrie heeft de kleine Irene volledig geadopteerd.

 

 

Fries hengstveulen

Het tweede veulen in de nacht van 5 mei is een Fries van de hengst Norbert, zijn moeder is een 4 jarige merrie van Onne x Piter. Het veulen heeft heel erg krom in de buik van de merrie gelegen, het zal wel een paar weken gaan duren, voordat hij recht op z'n voorbenen staat, maar onze ervaring is dat dat helemaal goed komt.

 

 

Hengstveulen van Hofrat

De 4 jarige bonte merrie Evian M v.What's Colour x Edking Hill is in de nacht van 5 mei bevallen van een donkerbruin hengstveulen. Moeder en kind hebben helaas wat opstart problemen, Evian heeft aan een kant een uierontsteking, met behulp van antibiotica en wegmelken van de prut hopen we dat ze hiervan snel geneest. Ook het veulen is nog niet sterk genoeg om zelf op te staan om te gaan drinken, hierbij moeten we hem elk uur helpen.

  

 

Merrieveulen van Cupido

Op 3 mei om 22.00 uur begon de bevalling van onze Prok merrie Charola Utopia v.Osmium x Jazz, ook dit veulen lag met de onderkant van de voetjes naar boven en moesten we ook draaien, wat gelukkig goed ging. De inbreng van Jazz is groot, want de moeders van Cupido en van Charola Utopia zijn allebei een Jazz, en dat is haar ook aan te zien.

 

Hengst van Bufero v/h Panishof

Het tweede veulen in de nacht van 3 mei is een hengst van de Internationale Elite BWP hengst Bufero v/h Panishof, deze won in 2011 de Equi Time Award. De Internationale Elite Sport merrie Neutje v.Colino x Rex Magna, is de moeder. Vorig jaar konden we haar veulen niet redden doordat het een Red Bag Delivery had, nu lag het veulen op z'n rug, maar door goed handelen kregen we het in de goede positie en kon het gezond geboren worden.

  

 

Merrieveulen van Stakato

In de nacht van 3 mei een merrieveulen van de internationaal springende Stakkato, hij heeft al ruimschoots bewezen een topvererver te zijn. De frans gefokte merrie Promess B (Province Quid BE) v.Quidam de Revel x Papillon Rouge komt ook uit een fantastich gefokte moederlijn, waar vele nationale en internationale springpaarden voortkomen.

  

 

Hengstveulen van Destano

De 15 jarige Oldenburger merrie Mrs Rouse v. Rubinstein x Donnerhal is vannacht 1 mei precies op de uitgerekende datum bevallen van een zeer groot hengstveulen van de jonge 'up en coming' dressuurhengst Destano v. Desperados x Bretano II

 

Hengstveulen van Sex-Appeal

Net na middennacht op 30 april en hengstveulen van Sex-Appeal geboren. Moeder Libretto keur preferent v. Landon komt uit het Nationaal springpaard D'acteur v.Akteur, en haar volle zus Kabinett was ook Nationaal springen. De hengst Sex-Appeal is een Internationaal springpaard, hij is een halfbroer van de bekende merrie Harmonie.

 

 

Merrieveulen van Inshallah de Muze

28 april om 2.30uur een merrieveulen van Inshallah de Muze geboren. Moeder is de ster EPTM merrie Uranda v.Colino x Landon. Uranda is een kleindochter van Harmonie, deze elite preferente prestatie sportmerrie, staat al jarenlang bovenaan de KWPN fokwaardelijst, dus de sportgene zitten van beide families goed verankerd in dit veulen.

 

Groot hengstveulen van Mr Blue

In de nacht van 27 april is een van de laatste nakomelingen van de in 2006 overleden Mr Blue geboren. Mr Blue heeft een indrukwekkende carriere achter zich, hij liep met drie verschillende ruiters op het allerhoogste niveau. Ook zijn moeder de 16 jarige ster merrie Perla B v.Pionier x G.Ramiro Z heeft verdienstelijk op internationaal niveau gesprongen.

 

Hengstveulen van Untouchable

De merrie Call v.Cathago v.m.Darco is op 24 april om half 10 s' avonds bevallen van een zeer groot hengstveulen. Ze had de dag ervoor al kleine druppeltjes melk, en was heel onrustig. Toen de bevalling begon kreeg ze het toch wel heel zwaar, omdat het veulen zo groot was hield ze op met persen, daardoor waren we genoodzaakt de merrie te helpen, om het veulen geboren te laten worden.

 

Hengstveulen van Zilverstar

De 23 jarige merrie Ikuala Lia v.Concorde x Saluut stond al enige tijd op springen, met haar enorme buik. Op 21 april, 16 dagen over tijd, begon net na middennacht haar bevalling en werd om 0.30uur een groot stoer hengstveulen geboren. Zijn vader Zilverstar v. Berlin x Cavalier, eindigde in 2011 op de tweede plaats van het BWP kampioenschap voor 7 en 8 jarige hengsten.

 

Fries hengstveulen van Maurus

Een hengstje voor de 18 jarige Janneke v.Tamme in de avond van 20 april, ze gedroeg zich niet veel anders als de dagen ervoor, ze had heel de week al veel gelegen en dat deed ze nu ook, maar om 20.30uur hingen er twee druppeltjes melk aan haar uier, en rond 22.30 werd haar veulen geboren.

 

Merrieveulen van Apache

In de nacht van 20 april is weer een merrieveulen van Apache geboren. Sonja v.Uddel was ruim 14 dagen over tijd, het veulen ziet er perfect gezond uit en is goed op gewicht, dus dat overdragen is voor het veulen helemaal niet erg, en de merrie heeft er ook helemaal niets van geleden.

 

Merrieveulen van Chippendale

In de vroege morgen van 10 april om 5.30uur begint de bevalling van de 17 jarige keur sportmerrie Olivia v.Jazz x Aktion. Het is een heel groot veulen waarbij we even moesten helpen, omdat het veulen het benauwd ging krijgen. Als je op zo'n moment niets doet, riskeer je dat het veulen met z'n achterbenen gaat slaan, en zo de merrie vanbinnen beschadigd.

 

 

Hengstveulen van Vittorio

Caeserea Z v.Caretano Z x Venu du Theil is in de nacht van 7 april bevallen van alweer een hengstveulen, na vier hengsten hadden de eigenaren nu de hoop op een merrie, het was een makkelijke bevalling, met biest van de allerbeste kwaliteit.

 

 

Drie bevallingen in een nacht

De eerste kwam in de nacht van 6 april rond 1.00uur, een merrieveulen van Apache uit elite merrie Vanea v.Rousseau x Houston. Het veulen was de eerste paar uur nog niet sterk genoeg om zelf bij de merrie te gaan drinken, maar na elk half uur wat biest uit de fles kon ze s'morgens om 7.00uur ondersteund, toch zelf bij haar moeder drinken.

 

Rond 1.15uur begon ook de bevalling van ster prok merrie Luterra C v.Lupicor, een zeer stoer hengstveulen van Chacco Blue werd geboren. Grootmoeder van dit veulen is Citty v.Ramiro, zij bracht vier internationale springpaarden.

 

 

 Het derde veulen van deze nacht diende zich precies om 4.00uur aan. Uit de holsteiner merrie Rilana v. Candillo x Lord Calando, werd een merrie geboren, zij is een nakomeling van de KWPN hengst Durango v.Zirroco Blue x Lux

 

Weer moederloos veulen

Op 29 maart is weer een moederloos veulen v. Apache binnen gebracht. De moeder een Nimmerdor merrie is vlak na de geboorte aan een inwendige bloeding overleden. Er is geprobeerd om het veulen bij een merrie te plaatsen waarvan het veulen was overleden, maar deze accepteerde hem helaas niet.

 

 

Hengstveulen van Zhivago

De 21 jarige keur preferente prestatie merrie Kavina v.Democraat x Bonheur was al op 10 maart uitgeteld. Ze had al 5 dagen een dikke boterdruppel biest aan haar uier hangen. In de nacht van 24 maart om 3.20uur ging het alarm en werd een groot hengstveulen van Zhivago geboren. De biest was ondanks dat er al 5 dagen een klein beetje verloren was gegaan, toch nog van goede kwaliteit.

 

 

Merrieveulen van Chacco Blue

Het Nationaal Springpaard Candlelight Z v.Carentano Z x Lux Z is op 19 maart heel vroeg in de morgen bevallen van een gezond merrieveulen. De vader is de veel te vroeg overleden Grand Prix hengst Chacco Blue. In 2011  werd deze hengst nog derde in de grote prijs van Aken, en vorig jaar won hij nog de grote prijs van Neumúnster.

 

 

Merrie van Inshallah de Muze

Ster Prok EPTM merrie Carrera-CKV v.Diamant de Semilly v.m. Landon heeft in de nacht van 10 maart om 1.50 uur een merrieveulen gekregen van de fantastisch springende hengst Inshallah de Muze. Het was een voorspoedige bevalling en het veulen ging ook snel bij de merrie drinken van de zeer waardevolle biest.

 

Merrieveulen van Apache

De Elite merrie Champ Win T v.Oscar was pas op 18 maart uitgerekend, toch had ik het gevoel dat deze eerder wilde komen. De laatste week was de merrie erg veel veranderd en ze heeft 36 uur een druppel melk aan haar uier gehad, totdat de bevalling uiteindelijk begon. Op 9 maart om 0.10uur werd een zeer bloed gemaakt veulen Apache geboren.

 

Merrieveulen van Connaisseur

Het eerste veulen van 2013 op de Bemi Hoeve geboren is van onze eigen elite merrie Parola Utopia v.Jazz. Parola had het de laatste twee dagen heel erg moeilijk met zichzelf en haar dracht, heel veel staan en dan weer liggen, en niet meer eten, gelukkig was het veulen in de goede positie gedraaid, en op 4 maart s'middags om half 5 werd een gezond merrieveulen geboren.

 

Moederloos merrieveulen

Woensdag 27 februari kreeg de merrie Escolle Z v.Espri een ernstige koliekaanval, ze was hoogdragend, helaas was ze zelf niet te redden, maar haar merrieveulen van Berlin werd na een spoedkeizersnede in een kliniek in Someren geboren, na 5 dagen was ze sterk genoeg om zonder medische zorg verder te kunnen, en is naar de Bemi Hoeve gebracht.

 

 

 VEULENS 2012

Weer moederloos veulen binnen gebracht

In de avond van 25 augustus weer een moederloos veulen bij ons gekomen. Bij de geboorte op 14 juli had een merrie van Boreas een inwendige bloeding gekregen, ondanks dat heeft ze nog bijna 6 weken voor haar hengstveulen van Zirkonium kunnen zorgen. Zorro heeft hier een maatje gevonden Hanna, daarbij staat hij op stal en in de wei.

 

Laatste veulen van het seizoen geboren

De 4 jarige Infinity v/d Heffinck v.Contact v/d Heffinck is op 23 augustus om 22.00uur bevallen van een merrieveulen. Voor het vaderschap tekent de veelbelovende BWP Hengst Zilverstar T deze zoon van Berlin springt op dit moment als 8 jarige zijn eerste 1.40m rubrieken, zijn moeder is de 1.60m springende Triest Star v. Cavalier.

 

Weer twee moederloze veulens

Een Fries hengsveulen, 23 juni geboren is niet door zijn moeder geaccepteerd, de eigenaar heeft er een maand lang alles aan gedaan om hem er toch bij te laten, maar de kleine kreeg veel te weinig melk binnen, uiteindelijk toch maar besloten om hem er af te halen, hij is nu in twee weken tijd al flink aangesterkt. En Hanna v.Zambesi x Clinton geboren op 1 juli heeft op 5 aug heel plotseling haar moeder verloren. Hanna was erg verdrietig en wilde de eerste dagen echt niets drinken, toen ze haar lotgenootjes uit de emmer zag drinken ging ze ook overstag. Haar moeder Ultraviolet bracht van Quattro B de in Frankrijk goedgekeurde hengst Ultimo Alia en het 1.60m Grand-Prix paard Valhalla.

 

Merrieveulen van Don Tango

De merrie Velaine v.Daimler x Iglesias, was pas 22 juli uitgerekend, vanmorgen 12 juli had ze echter al kegeltjes aan het uier,  in de wei was ze vanochtend erg onrustig, daarom rond de middag maar binnen gezet, daar was ze wel op d'r gemak, toen we met het avondeten niet meer op stal waren, zagen we op de camera al dat het niet lang meer ging duren, de bevalling begon en precies om 18.00uur werd een merrieveulen geboren.

 

Merrieveulen van Leasure Z

Andorra v.Lupicor x Concorde was 7 juli uitgeteld. de merrie had al wel een paar dagen een vol uier maar verder was er eigenlijk weinig verandering, in de avond van 11 juli zagen we tijdens een onweersbui, op de camera dat ze heel onrustig werd, we dachten eerst dat het aan het onweer lag, maar het bleken toch ook weeën te zijn en om 22.00uur werd haar merrieveulen geboren.

 

Hengstveulen van Cupido

Stermerrie Ovanta v.Houston x Ariban was 2 juli uitgeteld, op 5 juli was haar uier vol, in het begin van de avond had ze er de druppels onder hangen, en op het einde van de avond kwam er een veulen van Cupido ter wereld.

 

Weer moederloos veulen

Op 2 juli is een hengstveulen van Apache x Metall binnengebracht, hij is op 12 juni geboren, en verloor zijn moeder aan een inwendige bloeding. Gelukkig voor hem hebben we al een maatje Hurry Up v.Voice , waar hij bij op stal kan, voor haar hadden we  al een shetlandpony als maatje gevonden, want alleen is maar alleen, en een beetje "paardenopvoeding" kan geen kwaad.

 

 

Groot merrieveulen van Verdi

De stermerrie Ulanda v.Ircolando x Voltaire was volgens de eigenaar nog niet eerder zo zwaar geweest, hij dacht zelfs aan een tweeling. Gelukkig was dat niet waar, maar werd gewoon één heel groot merrieveulen geboren in de nacht van 26 juni 0m 2.30uur.

 

Hengstveulen van Apache

Umbria v.Welcome x Donnerwind was 30 mei al uitgeteld, maar de veulens van haar hebben beduidend langere draagtijd nodig, twee jaar geleden droeg ze hier zelfs zes weken over, dit jaar droeg ze tot vandaag 24 juni, dus 26 dagen over tijd. Maar toch nog een erg mager veulen wat de eerste uren geen kracht had om zelf te gaan staan en te gaan drinken, na ieder uur biest uit het flesje te hebben gegeven, ging hij 5 uur na de geboorte zelf staan, en een paar uur later kon hij ook zelf bij de merrie drinken.

 

Hengstveulen van Leasure Z

Het tweede veulen in de nacht van 23 juni was van Emotion v.Indoctro x Ahorn, de merrie had ook al enkele dagen getekend door dat er een melkdruppel aan haar uier hing, ze kreeg een veulen van Leasure Z, deze 5 jarige zoon is een jonge nazaat van het internationaal springende toppaard Levisto Z, Leasure Z is AES goedgekeurd, en wordt gereden door Sacha Dito.

 

Hengstveulen van Clarisimo Z

Dazoe G v.Clinton x Kojak verwachte haar eerste veulen, de merrie stond al een paar weken hier op stal maar veranderde eigenlijk maar weinig, maar van de ene op andere dag was ze er klaar voor, haar buik was helemaal anders en ze had twee kleine drupjes melk, precies om twaalf uur s'nachts 23 juni beviel ze van haar eerste veulen, een hengst van Clarisimo Z.

 

Moederloos merrieveulen

Vandaag 20 juni is Hurry Up v.Voice x Gribaldi binnengebracht. Hurry Up's moeder is na de bevalling op 18 mei ernstig hoefbevangen geraakt, na heel veel zorg en pijn hebben de eigenaren een heel moeilijke beslissing moeten nemen. Hurry Up staat nu nog alleen op stal, het zou fijn voor haar zijn, als er een lotgenootje komt, zodat ze niet zo alleen is.

 

 

Hengstveulen van Ultimo

Octavia II v.Colino x Cadmus is precies op de uitgerekende datum 19 juni bevallen van een hengstveulen, de merrie komt uit de bekende stam van Martien Liefhebber, en bracht in combinatie met Calvados, ook het internationale springpaard Transavia (Peter Bulthuis). En het nationale springpaard Mitisse (Leon Thijssen) is een volle broer van Octavia II.

 

Hengstveulen van Tango

De ster sportmerrie Nevada v.Wellington stond net als vorig jaar weer met hele dikke benen, en veel vocht onder de buik, we hadden het weer met haar te doen, op 17 juni s'nachts om 1.30uur begint de bevalling, en een hengstveulen word geboren, een paar uur na de bevalling is het vocht onder de buik een stuk minder, en de benen zijn ook al weer een stuk dunner.

 

 

Hengstveulen van Rousseau

Stermerrie Rienne v.Metall stond al een paar weken met een vol uier, de laatste drie dagen hing er een druppel melk aan, en was ze wat onrustig, ze wist zelf heel goed wat haar te wachten stond, maar het veulen bepaald wanneer het daadwerkelijk geboren word, vannacht 17 juni net na twaalf uur, begon de bevalling, en werd een hengstveulen geboren, waar Rienne weer een klein half jaar voor mag zorgen.

 

Merrieveulen van Dorado

Chablis Lithya v.Rodium x Lancet, verwachte haar eerste veulen, het is altijd spannend hoe een merrie zo'n eerste keer reageert, we vinden het heel belangrijk dat er rust op stal heerst, we denken dat de meeste merries wel weten wat er staat te gebeuren, Chablis reageerde in ieder geval super, op 12 juni even na 20.00 uur heeft ze een makkelijke bevalling, de nageboorte volgde ook snel, en binnen het uur stond het veulen al bij de merrie te drinken.

 

 

Merrieveulen van Furst Romancier

De keur sportmerrie Nikita v.Jazz x Blanc Rivage xx was pas 19 juni uitgeteld, toen ze hier vorige week op stal kwam, dachten we dat ze er al helemaal klaar voor was. Uiteindelijk heeft het nog een paar dagen geduurd en vanacht 11 juni even na 2.00 uur is haar merrieveulen geboren.

 

Merrieveulen van Bamako de Muze

De 18 jarige keur sportmerrie Meilientje v.Concorde x Wolfgang is voor het tweede jaar bij ons, vorig jaar lag het veulen helemaal in de verkeerde positie en konden we het niet redden. Wat waren we vanacht 10 juni blij dat we twee voetjes zagen, en een gezond merrieveulen werd geboren. Van Meilientje werd vorig jaar een zoon goedgekeurd bij Zangersheide Sandrino Z v. Sandro Boy.

 

Hengstveulen van Breitling

7 juni even na 22.00uur is Arite RV v.Indocto x Voltaire x Jus de Pomme bevallen van een zeer groot hengstveulen. Moeder Arite komt uit de bekende Rite-stam. De stam leverde de internationale springpaarden Napoleon, Hamilton, Maserati, Orestus, Devil en vele nationaal presterende paarden.

 

Hengstveulen van Astrix

De negenjarige elite merrie Wareina v. Sir Sinclair x Hurricane verwachte haar eerste veulen, net na middennacht op 7 juni gaat het alarm, de merrie besluit  niet te gaan liggen, maar om staande het veulen er uit te persen, we kunnen hem mooi opvangen en zachtjes in het sto laten zakken

.

Hengstveulen van Warrant

Draagmerrie Olivia is vanmorgen 6 juni om 5.30uur bevallen van een mooi hengstveulen van Warrant, de echte moeder is de internationaal springende merrie Chanel Z v.Cuppido Flamingo Z x Niagara. Door middel van embryotransplantatie kan zij toch verder gaan in de sport en voor nageslacht zorgen.

 

Merrie Olinn maakt het verschil

Olinn elite prestatie v.Lux x Concorde stond In De Strenge van 1 juni j.l. nog in de schijnwerper van: De merrie maakt het verschil, vanmorgen 5 juni om 6.15uur werd haar hengstveulen van DUTCH DESIGN geboren, een groot rassig veulen, Olinn leverde al drie ISP, waaronder GP-springpaard Terrefic.

 

Merrieveulen van Zambuka

Even na twaalf uur in de nacht van 5 juni begon de bevalling van de sportmerrie Ulina v.Metall x Amethist. Het veulen was nog net niet helemaal gedraaid, doordat de merrie nog een keer ging staan, zakte het veulen wat naar beneden, en draaide bijna vanzelf in de goede positie zodat het vlot geboren werd.

 

Merrieveulen van Spartacus

De keur sportmerrie Sandy v.Burggraaf x Colino is in de voormiddag van 3 juni bevallen van een merrieveulen. In eerste instantie leek het goed te gaan met het veulen maar ze had geen zuigreflex,  de dierenarts heeft via een sonde de eerste biest toegediend, daarna had het veulen wel zuigreflex, we geven haar nu de melk uit een flesje, ze is nog niet sterk genoeg om zelf bij de merrie te gaan drinken.

 

Hengstveulen van Chacco Blue

Groot sterk hengstveulen van Chacco Blue geboren op 1 juni s' avonds om 23.00uur. De merrie Bennesse v.Balou de Rouet x Voltaire toonde helemaal niet zo zwaar, daarom waren we een beetje verbaasd dat er zo'n groot veulen werd geboren, we hadden hem al wel eerder verwacht want er kwam al een paar dagen wat slijm uit de vulva, wat ook een teken kan zijn, gekegeld heeft ze maar twee uur van te voren.

 

Hengstveulen van Dutch Design

Stermerrie Uranda v.Colino x Landon x Calvados is vanmiddag 29 mei bevallen van een zeer groot rassig hengstveulen. Uranda is een kleindochter van de zeer bekende topmerrie Harmonie, de vader van dit veulen Dutch Design v.Dollar de la Pierre is een rechtstreekse zoon van Harmonie, dus dit veulen erft aan vaders en moederszijde topkwaliteit.

 

Hengstveulen van Charmeur

De voorlopige keurmerrie Whizarty v.Metall was eind mei uitgeteld, maar ze stond al een paar dagen met een vol uier. De eigenaar had verteld als de bevalling nadert wil ze niet meer buiten zijn. Vanmorgen 27 mei hadden we haar buiten gezet, maar dat was niet oké, dus maar weer naar binnen gehaald, en s 'middags om 17.00 uur begon de bevalling en werd een knap hengstveulen geboren.

 

Hengstveulen van Lord Leatherdale

Vroeg in de avond van 24 mei is de elite merrie Walzentakt v.Rousseau x Obrecht bevallen van een hengstveulen, een normale rustige bevalling, toen de nageboorte af was en het veulen wilde gaan drinken, bleef de merrie maar samen met haar veulen rondjes draaien, dus die moesten we ook vast gaan houden, zodat het veulen kans kreeg om bij het uier te komen. 

 

Merrieveulen van Spartacus

Op 24 mei s'nachts om half 3 kreeg onze vierjarige merrie Djembé v.Verdi x Damiro haar eerste veulen, de bevalling ervaarde ze als heel zwaar, altans ze bleef heel lang liggen en had weinig aandacht voor haar veulen, het gevolg was dat het veulen niet begreep waar het moest gaan drinken, we zijn er heel de dag mee bezig geweest, en ze snapt het, ze drinkt bij haar moeder.

 

Dag met zwart randje

Nadat s'nachts twee gezonde veulens zijn geboren, werd het toch nog donker overdag, s'morgens tijdens het voeren ging een merrie aan de gang, net als vorig jaar was het bij haar weer een Red Bag Delivery, vorig jaar hebben we haar veulen wel kunnen redden, dit jaar helaas niet. s'Middags begon er weer een merrie te veulenen ook hier ging het vreselijk mis, bij haar hetzelfde verhaal, ook de placenta bleek te zijn losgelaten, de veulens krijgen dan ernstig zuurstofgebrek, we hebben nog gereanimeerd en zuurstof toegediend, maar ook dit veulen heeft het niet gered.

 

Merrieveulen van Kreator xx

De eventingmerrie Mirrabella de Duinoort v.Hillary v/d Locht x Lurano was dit jaar maar vier dagen over tijd, in de nacht van 23 mei rond 3uur werd haar gitzwarte veulen geboren, het is nu even de vraag of ze deze mooie kleur als haar vader behoud, of dat ze toch de schimmelkleur van haar moeder krijgt.

 

Merrieveulen van Florencio

Marina v.Equador was 21 mei uitgeteld, ze kegelde al een paar dagen, uiteindelijk kwam op 23 mei even na 2 uur s'nachts haar merrieveulen ter wereld. De biest was nog van voldoende kwaliteit, en het veulen wist dat al snel te vinden.

 

Hengstveulen van Florencio

Op maandagochtend 21 mei, toen we de paarden buiten aan het zetten waren ging het alarm, het was even zoeken bij wie het zendertje was afgegaan. De bevalling was aan de gang van de stermerrie Ultima v.Jazz x Equador, zij was wel los in de banden, maar had geen enkel drupje melk verloren, dus de allerbeste biest voor het veulen van Florencio.

 

Merrieveulen van Glasgow v/h Merelsnest

De keurmerrie Ziette v.Heartbreaker x Indoctro was 16 mei uitgeteld, ze had al een paar dagen een klein drupje melk aan het uier en ze was goed los in de banden, een teken dat de bevalling dichterbij komt. Op zondagavond 20 mei begon ze wat meer rond te wandelen in haar stal, en toen ze om 22.00uur ging liggen werd haar merrieveulen vlot geboren.

 

Merrieveulen van Voice

De 19 jarige sport keur merrie Linelia v.Goodtimes x Nabuur, had al een paar dagen een vol uier met kegeltjes, dus de verwachting dat het veulen snel zou komen klopte, vanacht 20 mei om 4.00uur begon de bevalling, het veulen bleef een beetje hangen in de enorme hangbuik, daarom even geholpen, zodat de merrie het niet al te zwaar kreeg. Uit Linelia komt ook de aangewezen zoon Voyager v. Jazz die naar amerika werd verkocht.

 

Hengstveulen van Bretton Woods

De elite merrie Venus v.Farrington was al op 3 mei uitgerekend, ondanks dat de merrie er niet klaar voor was, ze had helemaal geen uier, ging de bevalling toch op 19 mei aan de gang, maar hierbij ook complicaties, de placenta was losgelaten (Red Bag Delivery) en het veulen was nog niet op z'n buik gedraaid, door snel ingrijpen heeft hij de bevalling wel goed doorstaan, maar het veulen was er ook niet klaar voor, had nog minstens 14 dagen langer in de merrie moeten blijven, hopelijk dat ze in de kliniek in Someren nog wat voor hem kunnen betekenen.

 

Hengstveulen van Spartacus

In de avond van 18 mei heeft Mona Lisa v. Purioso, ze sprong nationaal, haar sportnaam was Ma Jolie, na een aantal merries haar eerste hengstveulen gekregen. Ma Jolie is het eerste veulen van Irene v.Cavalier sportnaam Insurance, zij liep onder Eric v/d Vleuten Internationaal, in 2000 werd zij naar belgie verkocht aan Patrick Himpe, amper een maand na aankoop raakte ze ernstig geblesseerd en werd besloten haar volledig in te zetten voor fokkerij "Les Hauts" waar ze stammoeder is. Het veulen vernoemen we naar zijn oma en heet Hauts Insurance.

 

Merrieveulen van Leasure Z

Net na middernacht op 17 mei een zeer groot veulen geboren. Vader is de zeer talentvolle Leasure Z gereden door Sacha Dito, een jonge nazaat van Levisto Z v.Leandro die zich onder Judy-Ann Melchior heeft ontwikkeld tot een toppaard binnen de internationale springsport. We moeten het merrieveulen wel twee dagen melk uit de fles geven omdat haar moeder Zandora v.Indoctro x Lucky Boy al eens een rhesusveulen heeft gehad, daarom nemen we geen risico en krijgt ze een muikorfje aan zodat ze niet bij moeders kan gaan drinken.

 

 

Hengstveulen van Connaisseur

Elite merrie Cendea v.Johnson v.m.Rousseau heeft in de nacht van 15 mei een hengstveulen gekregen. Cendea was heel de avond al erg onrustig geweest, en we hadden ook verwacht dat de geboorte enkele uren eerder zou zijn. We hebben een betrouwbaar alarmsysteem dus toch maar gaan slapen totdat om 0.45 uur het alarm ging. Met een klein beetje hulp werd het hengstveulen vlot geboren.

 

Merrieveulen van Spartacus

Het tweede veulen dat in de nacht van 12 mei geboren werd om 3.30uur is een dochter van Spartacus. Haar moeder is de 16 jarige Stermerrie Oranje Fire v.Jimtown v.m.Pantheon xx, deze merrie komt voort uit de Silverbridge-stam, waar ook Nimmerdor uit voortkomt, uit deze merrielijn zijn al vele nationale en internationale springpaarden voortgekomen oa. Nelson Z, Rebozo LS La Silla, Regio Q La Sila, Lucky Lady, Fine Line en Groetz.

 

Merrieveulen van Nabab de Rêve

Thurday v.Kasper v.v.Jasper is door Jhon Whitaker gefokt, ze heeft als jong paard onder de Noorse vlag de europese kampioenschappen voor joung riders gewonnen. In de voorgaande jaren zijn hier al verschillende veulens van haar geboren via embryotransplantatie, dus met een draagmoeder. Dit is het eerste veulen van Thursday wat ze zelf heeft gedragen, een makkelijke bevalling op 12 mei s'nachts net na 1.00uur.

 

Merrieveulen van Indoctro

Draagmerrie Tendens was pas 20 mei uitgeteld van een Embryo van de 7 jarige 1.40 springende merrie Chanel Z v.Cupido x Flamingo Z en Indoctro, we zagen al een hele tijd dat de geboorte dichtbij was, en op 7 mei om 23.45uur werd een merrieveulen geboren. De eerste 3 uur kon ze nog niet zelf blijven staan om te gaan drinken, daarom de biest telkens met het flesje gegeven totdat ze genoeg aangesterkt was om zelf te gaan drinken. 

 

Merrieveulen van Eldorado v/d Zeshoek

De stermerrie Disco Lady v.Quasimodo Z x Voltaire is op 5 mei om 4.30uur bevallen van een merrieveulen. Het is het eerste veulen voor de jonge merrie, maar ze doet het heel goed. Disco Lady is een halfzus van Always There v.Indoctro die in 2010 wereldkampioen jonge springpaarden werd.

 

Merrieveulen van Mr Blue

De internationale sportmerrie Praline v.Indoctro x Godehard is in de nacht van 4 mei bevallen van een zeer mooi merrieveulen van Mr Blue, dit zal een van de laatste veulens zijn van de in 2006 overleden hengst. Mr Blue was een van de eerste hengsten die op latere leeftijd in het stamboek werd ingeschreven, op basis van zijn sportprestaties.

 

Hengstveulen van Charmeur

Vroeg in de avond van 3 mei is de ster prok merrie Tiene v.D-Day x Clavecimbel bevallen van een zeer mooi hengstveulen. Tiene had had heel de dag nog buiten gelopen, toen we ze binnen zette was er nog niets aan de hand, ze had wel een vol uier. Nadat we zelf even waren eten en terug op stal kwamen, stond ze flink te zweten, en kwam de geboorte snel op gang.

 

Hengstveulen van Calypso P

De 19 jarige elite sport merrie Larisse v.Lancer II x Julio Mariner xx is in de nacht van 3 mei bevallen, van een zeer sterk en groot hengstveulen, in eerste instantie bleef een beentje wat achter, maar nadat dat goed gelegd was werd het veulen snel geboren. Het veulen drinkt goed en ziet er super gezond uit, alleen hij heeft de slag van het opstaan, na zeven uur nog niet te pakken, daarbij blijven we hem helpen totdat hij het zelf kan.

 

Merrieveulen van Crespo

Op 2 mei is het dan eindelijk zover, de elite sportmerrie Nolinda v.Silvio I x Concorde heeft een 24 uurs maraton gelopen, eindelijk nam ze de rust om haar veulen geboren te laten worden, maar tijdens de bevalling was ze erg afgeleid, de flitser van het fototoestel was eng, ze hoorde een vliegtuig overkomen, stel je voor dat iemand haar veulen af zou komen nemen.

 

Merrieveulen van Cupido

Victoria v.Quidams Rubin x Aloude Z had op 1 mei s' morgens toen we ze in de wei zetten een kegeltje, ze wilde daar niet zijn, dus snel haar stal weer in orde gemaakt, zodat ze weer binnen kon. Net na de middag om 12.30uur begon haar bevalling, in alle rust werd haar veulen van Cupido geboren, de nageboorte kwam ook snel, en de biest was van de allerbeste kwaliteit, waarvan het veulen snel dronk.

 

Hengstveulen van Eldorado van de Zeshoek

Heel de nacht verwacht en toch pas  s'morgens om 8.00uur gekomen, op 1 mei een veulen van Eldorado van de Zeshoek. Zijn moeder is de 5 jarige Challenge v.Colman x Ahorn Z, was al  de hele dag en nacht heel onrustig, heeft een maraton door haar stal gelopen, voordat eindelijk haar veulen kwam. Daardoor was ze nogal wat biest verloren, wat de kwaliteit niet ten goede kwam, met goede biest uit de vriezer hopen we dat hij toch genoeg antistoffen heeft aangemaakt, een bloedtest zal dit uitwijzen.

 

Rhesus veulen

De merrie Riverdance v.Rohdiamant x Donnerhall heeft al eens een veulen verloren, omdat haar bloed niet goed matchte met haar veulen. Bloedonderzoek in Ierland gaf aan dat het drinken van de biest van de eigen merrie, ook dit keer fataal zou zijn voor het veulen. Daarom krijgt haar hengstveulen van SIR DONNERHALL, wat op 27 april om 2.00uur s'nachts is geboren, 48 uur een muilkorfje om zodat hij niet drinkt bij zijn eigen moeder, en krijgt hij andere biest uit het flesje.

 

Hengstveulen van Glasgow v/h Merelsnest

Wederom een hengstveulen, op 27 april om half 1 s 'nachts gaat het alarm, Astra prok v.Sam R x Cavalier. We hadden ook wel verwacht dat ze het deze nacht zou doen, ze was heel de dag al wat onrustig, en had ook kleine drupjes melk aan het uier. Astra is een zeer zorgzame moeder voor haar veulen.

 

Vlaams hengstveulen

Rond 1.00uur vanacht werd op 26 april een Vlaams veulen geboren, zijn moeder is Orphee v/h Kleihof zijn vader is Circle W Maxamillion. Voor een koudbloed was het een redelijk makkelijke bevalling. In 1993 is het eerste Vlaamse paard vanuit Canada weer teruggehaald, na meer dan een eeuw te zijn weggeweest uit europa.

 

Moederloos veulen van Baltic binnengebracht

Een halve dag na de geboorte van dit merrieveulen is haar moeder op 25 april overleden aan een inwendige bloeding. De merrie U-Libera v. Lagunas kwam uit dezelfde moederlijn als Libero H. We hopen dat we dit veulen ook aan een lieve pleegmoeder kunnen gaan koppelen.

 

Hengstveulen van Bodyguard

De Palominomerrie Vlox v.Modern x Rivaal was al op 3 april uitgeteld, toch heeft ze ruim drie weken overgedragen, in de avond van 25 april werd haar Valkkleurige zoon van Bodyguard geboren, een makkelijke bevalling, en het veulen had ook snel in de gaten waar hij de zeer goede biest kon vinden.

 

Hengstveulen van Quality Time

Het was de eerste keer voor de 12 jarige sportmerrie Anais de Messillé v.Lord Calando x Capitol. Ze was maar een paar dagen over tijd., maar heeft ruim een week gestaan met dikke biestpegels, uiteindelijk begon de bevalling maandagmorgen 23 april tijdens het voeren, en werd om 7 uur een zeer rassig hengstveulen geboren. Ondanks dat de merrie een week met kegels heeft gestaan was de kwaliteit van de biest nog ruim voldoende.

 

Hengstveulen van Charmeur

Zondagavond 22 april is Castrade v.Dreamcatcher x Flemmingh rond 22.00uur bevallen van een hengstveulen. Castrade had al enkele uren last van weeën, ze ging telkens maar weer staan en dan weer liggen, uiteindelijk braken de vliezen en werd het veulen in 5 minuten tijd geboren.

 

Merrieveulen van Bretton Woods

Op zondagmiddag 22 april is om 13.00uur Mrs Rouse v.Rubinstein x Donnerhal bevallen van een zeer groot merrieveulen. Dit is het negende veulen van Mrs Rouse, maar na acht hengstveulens het eerste merrieveulen. De eigenaresse had zeker gedacht dat het weer een hengst zou zijn, en alle andere keren was ze ook s 'nachts bevallen.

 

Hengstveulen van Nabab de Rêve

19 april net na middenacht is een hengstveulen van Nabab de Rêve geboren. Zijn moeder is de 17 jarige sportmerrie N.Solitaire v.Libero H x Alme Z, zij is ook de moeder van Zidan PS Z v.Zento de A.E.S. kampioen van 2011

 

Hengstveulen van Apache

In de avond van 17 april is om 22.20uur een stoere voshengst van Apache, met vier witte benen en een bles geboren. Zijn moeder is Charola Utopia v. Osmium x Jazz, dit is ook weer een nazaat van de Nomana stam, waaruit ook de hengst Vivaldi voortkomt.

 

Merrieveulen van Zirroco Blue

Onze eigen merrie Di-Rect v. Tangelo v/d Zuuthoeve x Voltaire x Libero H, verwachte al op 9 april haar eerste veulen, ze had al een tijdje een vol uier maar geen druppeltje melk, s 'morgens 17 april net voordat onze wekker afging, ging het alarm van Di-Rect af en werd een mooi schimmeltje geboren.

 

Merrieveulen van Zilverstar

De 16 jarige sportmerrie Owdy v. Valentijn is in de nacht van 15 april bevallen van een merrieveulen van Zilverstar. De merrie was precies 3 weken over tijd, het was een zeer vlotte bevalling, maar het veulen moesten we de eerste paar uren nog overeind helpen, zodat het ging drinken van de zeer kwalteitsvolle biest.

 

 

Hengstveulen van Spartacus

Het zit niet mee voor de elite sportmerrie Neutje v. Colino, andere jaren draagt ze altijd over, nu is ze 10 dagen voor de uitgerekende datum, we zijn op stal als op 12 april in de avond de bevalling begint, tot onze grote schrik is het weer een Red Bag Delivery, we maken het snel open, en het veulen halen we er makkelijk uit, maar het veulen blijkt een echte prematuur te zijn, echt zorgelijk, maar hij heeft wel zuigreflex, dus drinkt hij elk uur uit het flesje, ook de dierenarts heeft hem meerdere keren behandeld. Helaas is het veulen na 30 uur ingeslapen.

 

Hengstveulen van Toulon

Rilana v.Candillo x Lord Callando is ruim 2 weken over tijd, en ze is erg moe, in de avond van 12 april bevalt ze van een groot hengstveulen van Toulon. Het eerste uur na de bevalling, heeft Rilana echt nodig om bij te komen, gelukkig staat ze na 1,5 uur op, om kennis te maken met haar zoon.

 

Hengstveulen van Cancara Z

De pas 3 jarige merrie Country Lady BZ v.Contendro I x Chellano Z is op 10 april vroeg in de avond bevallen, van een zeer groot hengstveulen van Cancara Z. Cancara Z is een jonge Cassini I deze hengst viel bij zijn goedkeuring op door zijn enorme springvermogen. Contry Lady BZ gedraagd zich tot nu toe als een supermoeder.

 

Hengstveulen van Hors La Loi II

In de nacht van 9 april is Brianna bevallen van een embryo veulen, de echte moeder loopt in de sport dat is, Hermione de la Pomme v. Nabab de Revê x For Pleasure, uit deze merrielijn lopen vijf paarden internationaal, de vader van het veulen is Hors La Loi II dit is een zoon van de wereldbekende hengst Papilon, uit een van de allerbeste merriestammen van de wereld.

 

 

Sorento veulen moederloos

Na maanden ziek zijn is op 7 april de elite sport merrie Upendo v.Jazz overleden, ze had een hengstveulen van 17 dagen oud, dit veulen is een volle broer van het duurste veulen van de prinsjesdagveiling 2010, we hopen dat deze opvang zeer tijdelijk is en ook voor dit knappe veulen snel een pleegmoeder beschikbaar is.

 Het moederloze veulen dat hier eerste paasdag werd binnengebracht heeft een nieuwe moeder, Neutje heeft haar eigen te vroeg geboren veulen verloren, en dit veulen liefdevol aangenomen.

 

Hengstveulen van Indoctro

Ongeveer een op de tien merries bevallen hier overdag, tot groot genoegen van onze stagiares zo ook vandaag 5 april, via embryotransplantatie krijgt  Zorage een hengstveulen van Indoctro, de echte moeder is Bennesse elite sport springen v. Voltaire x Burggraaf. Dit veulen is een volle broer van Always There, hij werd in 2010 als 5 jarige wereldkampioen in Lanaken, en won in dat zelfde jaar de Vion Cup.

 

Hengstveulen van Connaisseur

Onze elite merrie Parola Utopia v.Jazz was pas 20 april uitgeteld, maar schijnbaar was haar veulen er eerder klaar voor, op 4 april om 21.15uur is het geboren, Parola heeft wel 36 uur gekegeld, meestal is dan de kwaliteit van de biest wat minder, maar toch gaf de biesttester ruim voldoende kwaliteit aan, het veulen is erg vlug, eerst wat melk uit het flesje gegeven, daarna staat hij snel op z'n benen en vindt direct het uier.

 

Weer volle broer Borencio

Ook draagmerrie Aida heeft op 31 maart om 23.15uur een volle broer van Borencio v.Florencio x Miss Sinclair Elite v.Lord Sinclair op de wereld gezet. Een super snelle bevalling, de nageboorte was er snel, en het veulen stond vlot op de benen, en vond snel het uier. Deze pleegmoeder neemt haar taken ook zeer serieus, ze kan maar moeilijk accepteren als we naar haar veulen kijken, dus laten we ze maar een beetje met rust.

 

Van Schijndel's Owaola eerste veulen

Het voormalige internationale spring en iventing paard Owaola ster sport v.Indoctro x Joost heeft op 31 maart om 23.00uur haar eerste veulen gekregen. De merrie was al op 2 maart uitgerekend, maar gelukkig heeft de natuur bepaald, dat het hengstveulen van Van Schijnel's RASCIN er nog niet eerder klaar voor was. Eigenlijk was het veulen er nu zelfs nog niet helemaal klaar voor, hij is nog klein en slap, de eerste 5 uur kon hij niet zelfstandig bij de merrie drinken, en heeft hij biest uit de fles gekregen, ook de melkgift van Owaola was minimaal, dat hebben we met medicijnen al goed op gang gekregen.

 

Weer spannende bevalling

De 11 jarige keurmerrie USA-S v.Lux x Larome had weer een enorme hangbuik, op 29 maart om 22.15 uur begint de bevalling, het vruchtwater breekt en ik zie direct dat het eerste voetje met het hoefje naar boven ligt, het veulen ligt dus op z'n rug in het geboortekanaal en kan zo niet geboren worden. De merrie moet met spoed overeind en met alle macht geprobeerd het zeer grote veulen te draaien, wat me uiteindelijk lukt. Gelukkig wordt daarna snel een gezond hengstveulen van NAMELUS geboren.

 

Twee veulens moeder verloren

Deze week zijn twee merrieveulens binnengebracht waarvan de moeder is overleden. Het betreft een Friesje zij was 10 dagen, en een Romanov uit de UTV kampioensmerrie Neapolita v. Havidoff, zij verloor haar moeder op de eerste dag van haar leven. De eigenaren hebben nu beiden een guste merrie naar een dierenartsenpraktijk in Belgie gebracht, ze worden allebei op de melk gespoten, en na een goede week gaan we proberen of ze hun pleegkinderen gaan acepteren !

 

Hengstveulen van Andretti

De keur sportmerrie Olivia v. Jazz x Aktion was 10 maart al uitgeteld, toch moet er een rede zijn geweest waarom het nog tot 29 maart moest duren. Gezien de grote van het veulen was er geen enkele rede om 19 dagen over te dragen.  Omdat hij zo groot is, heeft het dan ook uren geduurd voordat hij in de goede positie lag. Nadat uiteindelijk de vliezen breken komt er nog geen vooruitgang, en heb ik de voorvoetjes en het hoofdje moeten halen waarna de bevalling verder op gang kwam.

 

Hengstveulen van Diamant de Simmely

Zondagavond 25 maart was ook eindelijk Subtille de Etisses v.Quidam x Galoubet aan de beurt. Ze is in frankrijk gefokt en samen met 4 andere veulens naar belgié verkocht naar Belgié. Ook Sully de Etisses die een paar dagen geleden hier ook al een veulen kreeg zat daar bij. Ze waren allebei op 13 maart uitgerekend van Diamant de Simmely. Nu mogen ze een aantal maanden samen met hun veulens in de wei, en gaan dan weer verder met hun sportcarriëre. 

 

Volle broer van Borencio

Zondagmorgen vroeg 25 maart is een volle broer van de Pavocupwinnaar van 2010 en 2011 geboren. Het betreft een zoon van Florencio uit de elitemerrie Miss Sinclair v.Lord Sinclair. Het was een makkelijke bevalling voor de duitse draagmerrie Wemmie, gelukkig heeft deze merrie ook nog een normaal stabiel karakter, wat voor de opvoeding van het veulen heel belangrijk is, omdat er uit een spoeling twee vruchtjes zijn gekomen, verwachten we een dezer dagen, nog een volle broer of zus van Borencio en dit goed lijkende veulen.

 

Hengstveulen van Charmeur

Onze voorlopige keur prok merrie Talithya v.Lancet x Purioso is op 22 maart net na middernacht bevallen van een hoogbenig hengstveulen, een makkelijke bevalling, de nageboorte laat iets langer op zich wachten, maar nadat we de merrie een paar keer goed gemolken hebben, dan komt er natuurlijke oxytocine vrij, komt dat ook vlot. De melk die we in een flesje opgevangen hadden, had het veulen goed gesmaakt, nadat hij was opgestaan, ging hij recht op z'n doel "het uier" af, en dronk.

 

Merrieveulen van Diamant de Simmely

21 maart even na 23.00uur een spannende bevalling, het alarm gaat en als we op stal komen zien we een grote rode zak uit de vulva van Sully de Etisses v. Kannan x Muguet de Manoir komen. Dit noemt men "Red Bag Delivery"het voortijdig loslaten van de placenta, de zuurstofstroom is afgesloten, dus bij niet snel ingrijpen zal het veulen stikken, we hebben de rode zak direct kapot gemaakt, en het hoofdje snel naar buiten gehaald zodat het vast kon ademen, en daarna met touwtjes de merrie geholpen om het veulen snel geboren te laten worden.

 

Hengstveulen van Calypso P

Eerste hengstveulen van 't seizoen geboren op vrijdagavond 16 maart, uit onze voorlopig keur prok merrie Whitney v.Haarlem x ster v.Hamlet. De vader Calypso P v.Vingino is een aangewezen hengst van het KWPN maar heeft door een blesure helaas geen verichtingsonderzoek kunnen doen.

 

Alweer een merrieveulen

De 3 jarige merrie Escada v.Zirroco Blue x  Farh-O keur pref pres v.Burggraaf  is vanavond 16 maart om 18.45uur bevallen van een mooi rassig merrieveulen. De vader van het veulen is eveneens een 3 jarige, Excalibur v.Indoctro zijn moeder Minanda v.Ramiro Z heeft Internationaal 1.60 gesprongen. Escada en Excalibur lopen al vanaf hun veulentijd samen, en hebben nu een prachtige nakomeling.

 

Merrieveulen van Florencio

Wazzy v.Jazz x Ramiro Z was 25 februari al uitgeteld, maar op 15 maart is het veulen er pas klaar voor, s'morgens had de merrie al een paar grote melkdruppels aan haar uier, en ze was ook wat onrustig, dus na het voeren op tijd de lamp uitgedaan, het werkte, om 20.15 uur braken de vliezen, en om 20.30 uur werd het veulen geboren, binnen een uur was de nageboorte eraf, en had het veulen bij de merrie gedronken.

 

Merrieveulen van United

J-Fradin v.Michelangelo x Formateur was heel de dag en avond al erg onrustig, om 22.30uur dachten we al dat het niet lang meer zou gaan duren, toch heeft goed werk tijd nodig, we moesten nog geduld hebben, en toch maar gaan slapen, want dan duurt het nog tot half 4 in de nacht van 14 maart, voordat het veulen van de zeer ervaren merrie geboren wordt. 

 

 

Merrieveulen van Sex-Appeal

Vroeg in de morgen van 9 maart zagen we al een erg onrustige Carrera v. Diamant de Simmely ster prok EPTMspr. Eigenlijk is ze dat de hele dag geweest, ze voelde heel de dag al wat weeën maar gaf zich daar in de avond pas aan over, om 22.00 uur braken de vliezen en om 22.30 uur werd haar eerste veulentje geboren. 

 

Merrieveulen van Charmeur

Op 23 februari is even na half 5 in de middag een gezond merrieveulen van Charmeur geboren, haar moeder is de elite merrie Miss Sinclair v. Lord Sinclair. Maar dit veulen is niet geboren uit haar, maar uit een draagmoeder Urose, een iets wat lomp tuigpaard, wat overbezorgd is voor "haar" veulen. Ze heeft supergoede biest wat een goede start voor dit veulen bevordert.

 

 

 

VEULENS 2011
 


Merrieveulen van Aristo

Op 1 augustus 2011 om 1.10 uur is Hartedief v. Heartbreaker x Cor de la Bryere bevallen van een merrieveulen. Het veulen is van de hengst JK Horsetrucks Aristo, en word in de springsport uitgebracht door Sascha Dito. Het veulen is ruim een week te vroeg geboren en is nog wat magertjes, wat voor de merrie niet erg was, maar als ze goed en veel drinkt zal ze snel aansterken en voller worden.

 

Chiq dressuurveulen van Vivaldi

Veloma de elite sportmerrie van Democraat heeft hel leven geschonken aan een hengstveulen. Ze is in de avond van 18 juli bevallen, precies op de uitgerekende datum. Een makkelijke bevalling zo vroeg in de avond, alleen dit veulen wilde ook nog niet direkt zelf aan het drinken, hij vond het wel gezellig dat ik de hele nacht door, elke twee uur kwam vertellen dat hij toch echt zelf moest gaan drinken.

 

Merrieveulen van Clarence C

Ulysse v.Darco x Pilot is bij ons op 17 juli, om 21.00 uur voor de derde keer bevallen. De merrie is een heel speciale, ze staat dicht bij de natuur en dat kan heel gevaarlijk zijn, we hoopte dan ook dat we niet al te vaak bij haar in de stal hoefde, maar helaas het veulen snapte niet hoe ze haar hals onder die enorme buik door moest buigen, een zwaar nachtje maar s'morgens drinkt ze.

 

Weer Aristo veulen

Heaven v/d Bisschop v.Calvaro x Jus de Pomme was 31 juli uitgeteld, drie weken voor de uitgerekende datum hadden we bij haar al een zendertje ingezet, zoveel uier had ze al en dat voor een vierjarige, op 15 juli net tegen middernacht werd haar hengstveulentje geboren, niet groot maar wel sterk en dapper, de moeder heeft goede biest wat hij goed opneemt, dus groeien gaat dan vanzelf.

 

Hengstveulen van Hos D'o

Stermerrie Kronini W v.Wellington x Heidelberg had op 15 juli, twee dagen voor de uitgerekende datum s'morgens flinke kegels, we hadden haar nog even naar buiten gedaan, maar daar had ze het helemaal niet naar haar zin, op stal was ze op haar gemak, en om 17.00uur begon haar bevalling, en snel werd haar stoere zoon van de BWP goedgekeurde hengst Hos D'o v. Dollar de Pierre geboren.

 

Sterk Aristo hengstveulen

Happiness v/d Wellington v.Lord Z x Primo des Bruyeres was 22 juli uitgeteld, ze was er nog niet helemaal klaar voor wat uier en banden betreft, maar gezien de tijd van het jaar, heb je meer kans dat ze wat vroeger geboren worden dan in het voorjaar, toch maar vast een zender ingezet. En op 13 juli vroeg in de ochtend rond 5.00uur werd een gezond hengstveulen geboren dat er helemaal klaar voor was.

 

Springveulen geboren

Tuesday v.Kasper is de donormerrie van het hengstveulen van Nabab de Rêve, dat op 9 juli in de avond geboren werd. De draagmoeder is een BWPer, ze was heel de dag heel erg onrustig geweest, nu het veulen er is, is dat gelukkig over. Het veulen heeft het wel even benauwd gehad want hij had in het vruchtwater gepoept, gelukkig heeft hij hier niets aan overgehouden.

 

Merrieveulen van Aristo

Andorra V v.Lupicor x Concorde was 26 juli pas uitgeteld, op de dag dat ze hier aankwam was ze er al helemaal klaar voor, vol uier en los in de banden. We hebben haar direct in een kraambox geplaatst en een zendertje ingehecht. In de eerste nacht op 8 juli ging dan ook om 4.22uur het alarm en werd haar veulentje geboren, 18 dagen voor de uitgerekende datum, ze was ietswat mager en slap, nadat we haar twee keer biest met het flesje hadden gegeven, was ze na 2 uur sterk genoeg om bij de merrie te gaan drinken.

 

Natuur past zich aan

Lucy is een kleine maat shetlander, er zou een D pony bij haar in de wei gekomen zijn. De eigenaren durfde het niet aan om haar thuis te houden, gelukkig heeft de natuur zich goed aangepast, op 29 juni op het einde van de middag word een heel chic hengstveulentje geboren, met hele ranke lange benen, en een beetje mager wat de geboorte enigzins makkelijker maakte.

 

Pracht hengstveulen van Charmeur

De keurmerrie Andecimoes v. Special D was 30 juni uitgeteld, op de tot nu toe heetste dag van het jaar zagen we dat ze wel heel dichtbij kwam. En inderdaad s'nachts 29 juni tijdens een hevige onweersbui zette de bevalling in, voor de vierde keer dit jaar kregen we te maken met een Red Bag Delivery, de placenta laat dan te vroeg los, en het normaal paarse gedeelte komt dan eerst, met de bloederige kant naar boven, zoals je op de foto kunt zien. Door het snel open  te breken voorkom je dat het veulen in ademnood komt, en kan het verder normaal geboren worden, mits het niet te lang duurt.

 

Calypso P zoon

Het internationale springpaard Zora v.Zeus x Grannus is in de nacht van 26 op 27 juni om 1.30uur bevallen van een zoon van Calypso P, deze zoon van Vingino gaat als het goed is het najaar naar het verichtingsonderzoek. Door een vervelende blessure heeft hij hieraan nog niet deel kunnen nemen. Calypso P werd in 2010 in de kampioenskeuring in Den Bosch als 3e geplaatst.

 

Merrieveulen van Zirroco Blue

Een makkelijke bevalling voor Sedanga V v.Voltaire x Libero voor het tweede jaar op rij gewoon overdag op 22 juni. Dit jaar is de draagtijd wel wat korter voor haar geweest, nu een paar dagen te vroeg, vorig jaar een draagtijd van ruim 12 maanden. 

 

Hengstveulen van Quinar

Het derde veulen  van Arite RV v.Indoctro x Voltaire is op maandagochtend 20 juni rond 5.30uur geboren, de dag ervoor zagen we dat de merrie in haar karakter veranderde, ze vond het niet leuk als iemand voor haar stal doorliep, het veulen is een mooi sterk veulen dat snel het uier wist te vinden.

 

10 dagen oud merrieveulen

Een veulen van de holsteiner hengst Last Man Standing is moederloos geworden. Haar moeder een 18 jarige merrie van Casimir lag plotseling dood in de wei. Het veulen dat op 8 juni is geboren, is bij een merrie geweest dat haar eigen veulen was verloren, maar de klik was er niet. 

Voor dit veulen is ook al snel een nieuwe pleegmoeder gevonden

 

Merrieveulen van Apache

Stermerrie Ovanta v.Houston x Ariban gaat op de avond van 13 juni heel erg zweten, ze heeft hevige weeën en als de vruchtvliezen breken wordt om 22.00 uur een chiq merrieveulen geboren. De merrie is heel ervaren, ze dirigeerd haar veulen nadat het is opgestaan, direct naar haar uier, zodat het snel gaat drinken.

 

Hengstveulen van Ukato

De vierjarige merrie Chetana v.Indoctro x Lux  was al een paar weken erg los in de banden en haar uier was ook klaar, toch had ze geen echte voortekenen dat je zegt nu gaat het gebeuren, op 12 juni s'morgens om 4.11 uur kregen we haar alarm, een redelijk makkelijke bevalling ondanks dat het toch een groot veulen is van de hengst Ukato.

 

Nabab de Rêve

Op 10 juni om 20.00 uur is een draagmerrie bevallen van een merrieveulen. De eigen moeder Thursday v.Kasper heeft in het verleden met een noorse joungrider de europese kampioenschappen gewonnen, en Nabab de Rêve sprong zelf ook zeer succesvol internationaal, dus bij dit beestje zit het in de genen.

 

Merrieveulen van Contendro I

De 4 jr belgische draversmerrie Cella MD heeft een op 9 juni s'nachts om 1.00 uur springveulen op de wereld gezet van het internationaal springpaard Golden Girl v. Goldfever x Candillo, het merrieveulen van de hengst Contendro I is door embryospoeling tot stand gekomen, zodat Golden Girl niet uit de sport te behoeven worden gehaald.

 

Andretti zoon

Het was de tweede keer voor Temperlie (Fox) v.Kimberky x Lector. Ze had de normale tekenen en voortekenen van een naderende bevalling. Ze was heel rustig in de avond van 7 juni, ze had een klein drupje en een zwiepende staart, toen ze rond 23.00 uur heel erg begon te zweten, was het ons duidelijk dat het snel zou gaan gebeuren, en rond 23.45 uur werdt een mooi zwart hengstveulen geboren.

 

Opvang moederloos veulen

Vroeg in de avond  van 31 mei is de moeder van Gatina V v.C-Ingmar direct na de bevalling overleden aan een inwendige bloeding. De moederloze veulencentrale had alleen een A pony in Groningen voorhanden. Dit was geen optie voor de fokkers, daarom is het merrieveulen naar Hoogeloon gebracht.

 Voor Gatina is de tweede dag een hele lieve pleegmoeder gevonden.

 

Merrieveulen van Cardento

De elite merrie Norsinaa v.Nimmerdor was er ook klaar voor, s'avonds bij de laatste controle had ze twee kleine drupjes, maar toen we s'nachts 30 mei om 1.00 uur de vorige bevalling hadden, liep de melk er bij haar ook in straaltjes uit, en kon ze het niet meer tegenhouden, deze nacht dus binnen drie kwartier twee veulens, alles goed gegaan en gezond.

 

Hengstveulen van Untouched

Voor de stermerrie Uranda v.Colino x Landon is het de vierde keer dat ze een veulen gaat krijgen, een keer was het veulen 17 dagen te vroeg, als het er klaar voor is, dat wil zeggen als de longetjes goed ontwikkeld zijn, is dat ook niet erg. Dit jaar op 30 mei, 15 dagen voor de uitgerekende datum om 1.00 uur in de nacht is dit hengstveulen er ook klaar voor, en besluit om geboren te worden.

 

Corrado II zoon veel geluk gehad

Stermerrie Tinka v.Lux heeft elk jaar extreem zware bevallingen, deze keer was het nog spannender, op zondag 29 mei om 5.50uur ging het alarm, in de stal aangekomen zag ik een grote rode zak, dat is en Red Bag Delifery, de placenta is los, dus het veulen krijgt geen zuurstof meer, vlies meteen kapot gemaakt, en gevoeld, het veulen was nog niet helemaal doorgedraaid, het lag nog op de rug, merrie overeind gejaagd, en wonder boven wonder kregen we het veulen in de goede positie, touwtjes aan de voorbenen gedaan en het hoofdje naar buiten, het leeft nog, dus het kan nu ademen, cm voor cm kwam het verder, ondertussen nog een sterke zoon uit bed gebeld, met z'n drieën ging het beter, doordat de merrie niet meer was gaan liggen konden we het grote veulen op en neer wiebelen, zodat hij langzaam naar buiten kwam.

 

Merrieveulen van Calvados

De 4 jarige merrie Cordia v.Mr. Blue x Colino was 23 mei al aan tijd, ze had al enkele dagen een klein vochtdruppeltje. De laatste keer dat we onze ronde doen voor de nacht van 29 mei doet ze erg mopperig, op de camera zien we dat ze de weeën weg gaat lopen, het duurt dan nog 3 uur voordat de bevalling werkelijk doorzet, en een groot en zwaar merrieveulen van Calvados word geboren.

 

Numero Uno

Ma Jolie v.Purioso x Cavalier is een nationaal springpaard, haar sportnaam was Mona Lisa, ze heeft op 28 mei om 5.00 uur in de ochtend een merrieveulen van Numero Uno gebracht. Het was een makkelijke bevalling, van een mooi groot en bijzonder getekend veulen.

 

Merrie voor Eldorado van de Zeshoek

Sameless is de sportnaam van de keur sportmerrie Sandy v.Burggraaf x Colino, zij beviel op 26 mei midden overdag van een bruin merrieveulen. Vorig jaar droeg ze bijna 3 weken over, nu is het 3 dagen voor de uitgerekende datum, er zijn maar weinig merries waar het altijd hetzelfde is, wel is de biest weer van de allerbeste kwaliteit, en ook weer een makkelijke bevalling voor deze merrie.

 

Hengstveulen van Zilverstar v.Berlin

De 19 jarige Ikvala Lia v.Concorde is op 24 mei uitgeteld, op 25 mei om 3.19uur gaat het alarm. Door wat druk op de beentjes te houden, gaat het voor de merrie iets makkelijker. Om 3.30uur is het veulen al geboren. De biest die we testen is maar van amper voldoende kwaliteit, als het veulen 2x biest van goede kwaliteit uit de vriezer heeft gehad, laten we hem pas bij de merrie drinken. 

 

Veulen niet kunnen redden

Meilientje v.Concorde heeft op 22 mei haar veulen van Arko III verloren, in de laatste minuten voor de geboorte behoort het veulen in de goede positie te draaien, om een of andere rede heeft dit veulen dat niet gedaan, het hoofdje konden we in de geboortegang krijgen, de voorbenen niet, dierenartsen hebben het van de merrie afgehaald. Gelukkig heeft Meilientje helemaal niets van deze nare bevalling overgehouden.

 

Ultimo Zoon

Op 22 mei s'nachts om 3.30 uur wordt het tweede veulen voor de 15 jarige voormalige eventingmerrie Mirrabelle de Duinoord v. Hillary van de Locht geboren. Net als de eerste keer liep ze de weeën nu ook weg, met behoorlijke snelheid in rondjes door de grote kraamstal, ook is ze net als drie jaar geleden negen dagen over tijd. Toch is er meer rust in haar lijf en laat ze haar veulen makkelijker en sneller drinken.

 

Hengstveulen van Tango

De ster sportmerrie Nevada v.Wellington heeft een zware week achter de rug, ze durfde al een hele tijd niet meer te gaan liggen, en had daardoor heel erg opgezette benen. Ze was 7 mei aan de tijd, maar het veulen had schijnbaar meer tijd nodig tot 22 mei, net na midden nacht werd een hengstveulen geboren, binnen 1,5uur was de hele bevalling klaar en had het veulen met volle teugen gedronken, fijn voor de merrie kon ze eindelijk tot rust komen.

 

Eindelijk maatje voor Janske

Op 21 mei heeft het moederloos Fries veulen een maatje gekregen, het betreft Gabber een pony hengstveulen van bijna 6 weken oud, zijn moeder is overleden aan een hersenbloeding. Gabber wil een echt vriendje zijn voor Janske, die hem toch nog wel een beetje eng vind, maar daar zal ze wel snel aan wennen.

 

 

Merrieveulen van Apache

De keurmerrie Raja v.Ferro was er helemaal klaar voor, los in de banden en al dagen een druppeltje melk, maar niets verloren dus de kwaliteit van de biest was nog dik in orde. Op 20 mei s'nachts om half 2 gaat het alarm, en op het moment dat we de stal in komen wordt het veulen al geboren, de nageboorte volgt ook snel, een supersnelle bevalling, maar het veulen heeft toch nog even tijd nodig voor ze begrijpt waar ze waardevolle melk kan vinden.

 

Merrieveulen van Lord Carnaby

Ook op 19 mei in de avond, voor Windevrouwe v.Future het eerste veulen, ze is wel wat onder de indruk met alles wat er gebeurt, en moet nog echt leren hoe met een veulen om te gaan, ook waarschijnlijk het eerste veulen in nederland voor Lord Carnaby v.Lord Loxley x Rocket Star, hij is de nieuwe voorjaarskampioen van 2011 bij het Noord Rijnland Westfalen stamboek, met een gemiddelde score van een 9.0

 

Hengstveulen van Andretti

Het is het eerste veulen voor Uljana v.Gribaldi, ze is al vroeg erg los in de banden, dan kun je het niet precies inschatten wanneer, ze staat dan ook al ruim op tijd in de kraambox, toch geeft ze het uiteindelijk heel goed aan, want de avond van te voren heeft ze twee harsdruppels, op 19 mei om 3.45 uur wordt haar hengstveulen geboren.

 

Merrieveulen van Zirroco Blue

De 18 jarige keurmerrie Liolita v.Goodwill draagt al bijna een maand over, maar op 12 mei s'morgens zien we dat ze toch bijna zover is. Maar omdat we toch met ons werk verder moeten gaan, houd ze het tegen totdat we s'middags gaan eten. We zien op de camera dat het nu doorzet, en er word net na de middag een merrieveulen geboren.

 

Ook merrieveulen van Totilas

Ook de ster prok merrie Tiene v.D Day had al dagen een vol uier, maar toen we klaar waren met de vorige bevalling om 2 uur s'nachts had ze dikke pegels, we hebben haar nog een hele tijd op de camera in de gaten gehouden, maar besloten toch maar even te gaan slapen en op het alarm te vertrouwen, maar schijnbaar wilde ze toch liever dat we erbij waren, toen we op 8 mei s'morgens in de stal kwamen, begon de bevalling direct en werd een knappe merrie van Totilas geboren.

 

Hengstveulen van Totilas

Op 7 mei net voor middernacht een supervlotte bevalling van de Prokmerrie Ursinaa v.Damiro uit de bekende Sina stam, een groot hoogbenig hengstveulen van de wereldkampioen geboren, het veulen heeft vier witte benen en een bles, maar zal waarschijnlijk de schimmelkleur van zijn moeder krijgen.

 

Hengstveulen van Blue Horse Zack

Na een draagtijd van meer dan een jaar op 7 mei s'nachts om half 2, de keurmerrie Sibrali v.Gribaldi is begonnnen met bevallen, maar ze heeft nauwelijks persweeën, het veulen lijkt goed te zitten, maar het wil nauwelijks vlotten, met behulp van touwtjes en veel moeite werd het veulen na een half uur geboren, met hartmassage, beademen en veel zuurstof haalde we hem erdoor heen, hij drinkt uit het flesje en uiteindelijk s'middags om kwart voor zes voor het eerst bij zijn moeder.

 

Hengstveulen van Astrello

Dinsdag 3 mei Bebby v.Oklund x Farrington, heeft een vol uier en is 11 dagen over tijd, ze laat maar heel weinig zien van een naderende bevalling, op de camera zien we dat ze zich helemaal aan het uitrekken is. Als ze om 22.00 uur gaat liggen is de bevalling begonnen en wordt een heel groot hengstveulen van Astrello geboren.

 

Baltic hengstveulen

Ook op 28 april in de avond een geboorte van de voorlopige keurmerrie Ziette v.Heartbreaker x Indoctro, ze krijgt na een voorspoedige bevalling een hengstveulen van Baltic, de nageboorte volgde ook snel, en het veulen heeft maar een kleine aanwijzing nodig om snel het uier te vinden.

 

Hackney hengstveulen

Wederom op 28 april een merrie en veulentje binnengebracht. Op een of andere manier is Carola zo boos op haar veulen dat het niet mag drinken, melken is ook al een probleem, de achterbenen van haar zitten nogal los, er zijn veel overredingskrachten nodig om iets gedaan te krijgen, we hopen dat ze zich snel overgeeft, zodat Lord off the Rings toch bij zijn eigen moeder op kan groeien.

 

Veulen van Emerald

Op 28 april merrie en veulen binnengebracht, een hele lieve jonge merrie, ze heeft genoeg melk maar haar veulen begrijpt op een of andere manier niet waar ze haar voeding kan halen, de eigenaar is al een hele dag in de weer geweest met het flesje, maar heeft de zorg uit handen gegeven, het is de bedoeling dat we het merrieveulen zo snel mogenlijk aan het uier hebben.

 

Hengst van Arezzo

Het is de eerste keer voor Voice of Beaty v.Romario dat ze een veulen gaat krijgen, ze was 2 mei uitgeteld, het uiertje is nog niet helemaal klaar, toch is ze al wel heel los in de banden, verder had ze helemaal geen voortekenen vertoond, we waren dan ook enigzins verrast toen 27 april s'nachts om 4.00uur het alarm afging en haar zoon van Arezzo werd geboren.

 

Arizona dochter

Volaris v. Pacific, had op 1ste paasdag 24 april rond 21.00 uur dikke druppels melk, en binnen een uur zette de bevalling door, het veulen werd snel geboren, de merrie bleef nog een hele tijd liggen, maar toen ze uiteindelijk opstond moesten we de nodige handelingen, zoals melken en biest controleren en aan het veulen geven snel afhandelen, want de merrie wilde ons eigenlijk alleen maar snel de stal uithebben.

 

Merrieveulen van Calvaro Z

Neutje de elite sport springen merrie v.Colino die onder de naam Not Nameless carierre maakte, wilde het op paaszaterdag 23 april niet langer tegenhouden, binnen anderhalf uur was zij de derde die avond, om 23.00uur werd een merrieveulen geboren van Calvaro Z, met een stokmaat van 1.76m behoorde hij tot de allergrootste paarden in de internationale springsport.

 

Bijzonder kleurtje

De palomino merrie Vlox v.Modern was 1 april al uitgerekend van de hengst SAN REMO, ze heeft al weken een groot uier, maar de laatste dagen is dat enorm geworden, op paaszaterdagavond 23 april, om 22.15 uur wordt een hengstveulen geboren, met het bijzondere kleurtje van zijn moeder. 

 

Hengstveulen van Carlton Hill

Op 23 april om 21.45 uur krijgt onze elite merrie Parola Utopia v.Jazz een hengstveulen, het is een van de eerste veulens van de vorig jaar goedgekeurde KWPN hengst Carlton Hill v.Uphill. De bevalling verloopt normaal, maar bij de nageboorte heeft ze heftige naweeën, de grote kraamstal is bijna te klein, we moeten het veulen beschermen tegen z'n rollende moeder.

 

Hengstveulen van Sir Donovan

Een zeer snelle bevalling op 20 april  voor Scarlett v.Mondriaan, in de avond had ze een vochtdruppeltje, tegen de nacht twee kegeltjes, en om 1.00 uur werd haar hengstveulen geboren. De goede biest in het flesje gemolken dat is goed voor het veulen, en door het melken komt ook oxytocine vrij bij de merrie, zodat ze ook snel verlost word van de nageboorte.

 

368 dagen dracht

Ruim een jaar liet het veulen van Calypso P en de 18 jarige elite sport merrie Larisse op zich wachten. Maar de laatste drie weken waren toch wel erg spannend omdat het telkens leek dat het ging begingen, gelukkig was het 18 april om 22.30 uur dan echt zover en werd een zeer groot hengstveulen geboren, na een uurtje hebben we hem in de benen geholpen, en ging hij direct bij moeders op zoek naar het uier.

 

 

Bevalling met fatale afloop

In de nacht van 18 april, liep het helemaal verkeerd met een draagmerrie, het vruchtwater brak en verder gebeurde er niets. Na snel gecontroleerd te hebben, kwamen we tot de vreselijke ondekking dat het veulen van Nabab de Réve met het hoofdje en voorbenen teruggeslagen zat, de dierenarts kwam snel ter plaatse, ondertussen hadden we al geprobeerd het veulen goed te leggen wat ons en de dierenarts helaas niet lukte, merrie en veulen hebben het niet gered.

 

Heftige bevalling voor Burg's Happiness

Omdat de sportmerrie v. Hornet Rose al enkele dagen kegelde stond ze al ruim op tijd in de kraambox, uiteindelijk begon het s'nachts 17 april een dag voor de uitgerekende datum. Ze heeft zich helemaal in het zweet gelopen om de weeën op te vangen. Toen we uiteindelijk maar naar haar toe gingen, gaf ze zich, ging liggen en werd haar hengstveulen van ZIRROCO BLUE geboren.

 

Hengst van Vingino

Op 13 april bevalt Caesarea Z v. Carentano Z s'nachts van een prachtig veulen. De avond ervoor tekende de merrie door slijm te verliezen, biest heeft ze geen verloren die was van de allerbeste kwaliteit.  De bevalling verliep verder heel vlot, Saar is met haar vierde hengstveulen ondertussen een ervaren merrie.

 

Zirroco Blue veulen door het oog van de naald

Een 20 jarige merrie heeft op 12 april een zeer zware bevalling gehad, dierenartsen hadden 3 uur nodig om het merrieveulen te verlossen, wonder boven wonder hebben ze het allebei overleeft. Omdat ze extra zorg nodig hebben, besloten de eigenaren dat uit handen te geven en het stel naar de Bemi Hoeve te brengen. Het is nog even afwachten of ze het beiden gaan redden.

Dit veulen heeft het helaas niet gered

 

Warant veulen na 12 uur op de been

Op 11 april werd een zwak merrieveulen binnengebracht, ze had bij de geboorte nogal wat bloed verloren aan de navel, en was daardoor teveel afgezwakt om zelf op te staan om te gaan drinken, elk uur de merrie melken en aan het veulen geven doet wonderen, en binnen 12 uur kan ze zelf bij de merrie drinken, maar moeten we haar nog wel helpen om op te gaan staan.

 

Red bag delivery

Is de naam voor het vroegtijdig loslaten van de placenta, waardoor het veulen geen zuurstof meer krijgt. Dit overkwam ons op donderdagavond 7 april bij onze stermerrie Norania v.Hamlet. Bij een red bag delivery breekt het vruchtwater niet maar verschijnt er een rode zak uit de vulva, door onze vroegtijdige ondekking en snel ingrijpen, is ons prachtige merrieveulen van Apache geen moment in levensgevaar geweest.

 

Quality Time dochter

De ster sportmerrie Zitaine v.Pharon was al ruim een week over tijd, ze was nog bijna in sportconditie, want ze had nog heel weinig uier en nog niet los in de banden, maar op zondagmorgen 3 april had ze toch harsdruppeltjes, vroeg in de avond begon ze erg onrustig te worden, even na 22.00uur begon de bevalling en werd een merrieveulen van de hengst Quality Time geboren.

 

Weer Rhesus veulen

Zandora v.Indoctro x Lucky Boy, heeft vorig jaar haar veulen aan Rhesus verloren, om te voorkomen dat dat dit jaar  weer niet gebeurd, gaan we de merrie drie dagen melken en het veulen andere biest geven. Op zondagochtend 3 april om 5.00 uur werd een bruin merrieveulen van ARISTO geboren, ze drinkt goed uit het flesje, maar de merrie laat toch goed merken dat ze het maar niets vind.

 

Arko III zoon

We hebben alle zeilen bij moeten zetten om de bevalling van de keurmerrie USA-S v.Lux x Larome goed te laten verlopen. De bevalling begon op 30 maart om 1.30 uur. In eerste instantie lag het veulen niet goed, en omdat hij extreem groot en zwaar is was het niet zo makkelijk om hem goed te leggen, toen dat uiteindelijk lukte koste het ons en Usa nog alle moeite om het zeer grote hengstveulen geboren te laten worden.

 

Merrieveulen van Calypso P

Onze voorlopige keur prok merrie Whitney v.Haarlem x Hamlet heeft op 29 maart om 18.00 uur haar tweede veulen gekregen, een hoogbenig veulen met een zeer mooi hoofdje, haar vader is de jonge Calypso P v.Vingino x Iroko, door een blessure heeft hij nog niet deel kunnen nemen aan het verichtingsonderzoek van het KWPN, maar zal dat in het najaar gaan doen.

 

Merrieveulen van Olivi

De stermerrie Larissa v.Ferro x Plesman heeft 2 jaar geleden een veulen verloren waarschijnlijk aan Rhesus, omdat dit jaar te voorkomen, gaan we de merrie drie dagen melken, en het veulen andere biest geven met de fles. Op 28 maart om 22.00uur wordt haar prachtige zwarte veulen van Olivi geboren, het is een heel vlug veulen wat snel naar het uier wil, maar helaas ik heb haar flesje al klaar staan, en een halstertje met een muilkorfje.

 

Merrieveulen van Toulon

De 13 jarige merrie Rilana v.Candillo x Lord Calando, was op 25 maart 20 dagen over tijd, haar buik was enorm en ze had ontzettend veel zucht, s' morgens dachten we dat ze het echt overdag zou doen, maar ze heeft uiteindelijk gewacht tot s'avonds om 23.00uur het licht uitging, en werd een heel groot merrieveulen geboren.

 

Chic Uphill veulen

Op 25 maart om 20.20 uur, precies op de uitgerekende datum begint de bevalling van Castrade v. Dreamcatcher x Flemmingh, ze is de halfzus van de KWPN hengst Vic, van een zeer chic merrieveulen, het is het eerste veulen van de merrie, en ze heeft zeer veel moedergevoelens, het veulens drinkt snel bij haar moeder dus kunnen we ze al gauw met rust laten.

 

Indoctro zoon voor Liefhebbers Quality

Na de sportcarriere van Liefhebbers Quality, gereden door Leon Thijssen, heeft de bijna 14 jarige elite merrie nu een nieuwe carriere als fokmerrie, de merrie geboren als Pardoes v.Concorde x Goliath, heeft haar eerste veulen een hengst van Indoctro op de wereld gezet. Precies 1 dag na de uitgerekende datum, op 12 maart net na middernacht.

 

Hengstveulen van Belissimo M

11 maart s'morgens om 5.30uur ging het alarm af van de voorlopige keurmerrie Balocia v.Florencio, ze was bijna 3 weken over tijd, het is het eerste veulen voor haar, maar de bevalling verliep goed, de nageboorte kwam ook snel na, en het hengstveulen had ook vlug in de gaten waar hij de goede biest kon vinden.

 

Eerste veulen van het seizoen geboren

s'Avonds op 28 februari, negen dagen voor de uitgerekende datum bevalt Fiona v.Winningmood v/d Aarenberg x Guidam van een mooi merrieveulen van Astrello. De bevalling verliep voorspoedig, maar de merrie had wat last van naweeën, toen het veulen het uier gevonden had, en begon te drinken was dat snel over.

 

Eerste veulen van 2011 is moederloos

Op 19 februari lag de Friese 1e premie stermerrie Hoaitske v.Ruerd plotseling dood op stal nadat ze was bevallen van haar merrieveulen Janske v.Pier, de fokkers hebben besloten het veulen naar "De Bemi Hoeve" te brengen, we gaan ons uiterste best doen dit knappe veulentje een goede start te geven.

 

VEULENS 2010

Twee veulens in een nacht

De voorlopige keurmerrie Ballerina v.Padinus x Concorde was pas 29 juli aan tijd, toen we maandagavond 21 juli ons laatste rondje maakte stond ze met een vol uier en een dikke pegel eraan. Nog geen 2 uur later ging het alarm, en werd er vrij vlot een hengstveulen van Darco geboren, terwijl we met Ballerina bezig waren begon het bij de overbuurvrouw een embryomerrie ook te kriebelen. Ze werd heel onrustig, uiteindelijk hebben we even het licht uitgedaan en ons teruggetrokken zodat ze de rust kon hervinden, binnen 10 minuten zette ook deze bevalling door en kwam een merrieveulen ter wereld van Organo Sitte, dat is ook een jonge Darco. De nartuurlijke moeder is Tuesday een dochter van Kasper.

merrie veulen Organo Sitte x Kasper

 

hengst veulen Darco x Padinus 

 

Merrieveulen van Tuschinski

Zantiga v.Goodtimes x Wolfgang was 15 juli uitgeteld, op 13 juli s'middags om 15.15 uur begon de bevalling, een uur eerder was nog helemaal niets aan haar te zien, maar ze begon ineens heel erg te zweten, en had grote harsdruppels, we hebben het zendertje uitgeknipt en toen braken de vliezen, binnen een kwartier werd een chic merrieveulen geboren. De nageboorte zat nog even vrij vast, maar kwam er uiteindelijk, na bijna drie uur toch zelf af.

 

Andretti merrieveulen

Ulla Karlstad x Caruso is op 10 juli vroeg in de ochtend bevallen van haar eerste veulen, de bevalling verliep heel vlot, en het veulen was zo kwiek dat ze al eerder stond dan haar moeder, die bleef nog even liggen na de zware inspanning die ze geleverd had. Nadat we het uiertje even aangemolken hadden, kwam de nageboorte snel los, en kon het veulen snel van de goede biest gaan genieten.

 

Opvang Gypsy veulen

Gypsy Giant Eadan is haar naam, ze is 8 juli geboren en 16 uur later, was haar moeder niet meer te redden na een acute gekantelde dikke darm. Gypsy horses, oftewel Tinkers hebben hun oorsprong in Engeland en Ierland, Eadan is een driekleurige bonte merrie die onder het type Vanner valt, dat zijn de grootste en zwaarste vanaf 1.56m, haar vader Lorcan is in maart 2010 goedgekeurd met zeer hoge punten, haar moeder Phelin was een Ierse merrie van ruim 1.70m met een gouden karakter.

 

Moeder natuur doet haar werk

43 dagen, dus ruim 6 weken over tijd is Umbria v.Welcome als ze 3 juli om 3 uur s'nachts uiteindelijk bevalt van een zeer mager merrieveulen van Jazz. Toen ze hier 6 weken geleden kwam hadden we ook zoiets van dat gaat nog een hele tijd duren. Ze was in goede condititie, maar is nog wel veel zwaarder geworden, en de laatste week is het uier zich pas gaan ontwikkelen, voor het veulen is het goed dat ze nog wat langer is blijven zitten, gelukkig heeft de merrie voldoende melk zodat ze snel kan aansterken.

 

Andretti hengstveulen

De 16 jr. keur sportmerrie Meloma v.Balzflug v.m.Cocktail is een van de weinige merries die vroeg in de morgen is bevallen, toen 29 juni om 5 uur s'morgens het alarm afging dachten we dat het onze wekker was, ze had ook geen echte tekenen vertoond zoals b.v. melk aan het uier. De bevalling verliep vlot, door de warmte zweete Meloma wel iets meer, maar ze heeft het goed doorstaan, en een mooi gezond veulen is het resultaat.

 

Stippeltje heeft maatje

Het 3 weken oude appalousa veulentje Celina heeft sinds vanmiddag 21 juni een stalmaatje. Het betreft een vos hengstveulen v. For Romadour x Dublin. Op zondag 20 juni is hij zonder problemen geboren, en de volgende morgen was de merrie plotseling dood. Via de veulencentrale waren de eigenaren van Fifty-Fifty aan ons adres gekomen, er waren alleen merries voorhanden, waarvan het veulen 5 dagen geleden was overleden. Ze besloten dat wij het beste alternatief waren.

 

Merrieveulen van Air Force HH

De Belgisch gefokte merrie Rebekka van de Kempenhoeve v. Jokinal de Bornival was 10 juni uitgeteld, op 13 juni s'morgens had ze al grote kegels, toch wachte ze nog meer dan 24 uur voordat de geboorte begon, maandag 14 juni om 22.45 uur werd een groot merrieveulen geboren. Omdat de merrie nogal veel melk was verloren, was de Brix waarde niet meer van de allerhoogste kwaliteit. Gelukkig hadden we nog een voorraadje van de allerbeste biest in de vriezer, dit dronk het veulen gretig op, alvorens ze bij haar moeder ging drinken.

 

Zondagskind

De keur sport merrie Raja v. Ferro x Wisonsin is op zondag 13 juni bevallen van een zeer aansprekend hengstveulen van Wynton. Heel de dag hadden we al in de gaten dat het niet lang meer zou gaan duren. Toch heeft ze het nog een hele tijd tegen gehouden. Toen we s'avonds klaar waren met voeren en het stil was op stal, gaf ze zich over en kon haar kind geboren worden.

http://www.youtube.com/watch?v=nGzWV7u89aY

 

Bevalling van zes uur

Vandaag 12 juni is onze lieve huishond Doris Labrador x Rotweiler bevallen van een prachtige nest puppies, de vader van de kids is onze Rotweiler waakhond Troy. De eerste pup werd dood geboren, waarschijnlijk omdat Doris nog niet wist wat er aan de hand was, daarna volgde nog 10 puppies, waar in totaal zo'n zes uur overheen ging voordat ze allemaal geboren waren.

http://www.youtube.com/watch?v=_4TRPQH9tak&layer_token=e2c9f7e7c87520c 

 http://www.youtube.com/watch?v=7ulX68W10O8

Schitterend Numero Uno veulen

Arite v. Indoctro x Voltaire x Jus de Pomme was 7 juni uitgeteld, ze had een vol uier maar er is geen drupje verloren, ze had ook geen echte bevallingstekenen getoond, gelukkig hebben we een betrouwbare geboortemelder die ons op 12 juni om 2.15 uur wakker maakte, na een vlotte bevalling werd een sterk merrieveulen van Numero Uno geboren.

 

Hengstveulen van Wizzerd

Bologna v. Kreator v.m. Haarlem was 18 juni pas uitgeteld, maar haar veulen was er eerder klaar voor. Hij melde zich op 11 juni om 1.19 uur, de bevalling was best heftig, de merrie rolde heen en weer, het is het eerste veulen voor de 4 jarige merrie, en ze was nog vrij vast in de bekken. Nadat het veulen geboren was bleef Bologna nog een hele tijd liggen, het veulen ging al kruipend naar zijn moeder toe om kennis met haar te maken.

 

Hengst van Andretti

Onze voorlopige keur prok merrie Talitya v. Lancet was pas 18 juni aan de tijd, toch wisten afgelopen zaterdag dat het niet meer zo lang zou gaan duren, drie weken is eigenlijk aan de vroege kant, we zijn er dan ook blij mee dat het nog een paar dagen is blijven zitten, 31 mei om 23.30 uur is hij uiteindelijk geboren, ondanks de 18 dagen te vroeg, is het een mooi vol veulen, hij is vlug genoeg en drinkt goed.

 Dit veulen heet Franklin

 

Bijzonder veulen, moederloos

Palousa Celesta v. Balzflug was er op 30 mei tegen de avond klaar voor om te gaan bevallen, van haar veulen van Peru's Scen Tao. Helaas ging het helemaal mis toen het veulen met een voetje de baarmoeder perforeerde. De eigenaren hebben er alles aan gedaan om het merrieveulen geboren te laten worden, wat uiteindelijk lukte. Wij gaan proberen om het sterke panterbonte apalousa veulen, de eerste maanden van haar leven zo goed mogelijk op te laten groeien.

 

 

4 veulens in een nacht, waarvan 3 in één uur

29 mei rond 21.00 uur werd ons duidelijk dat we een druk nachtje zouden kunnen krijgen. Er stonden 3 merries met een vol uier opstal. 23.30 uur het alarm van de elite merrie Vanea v.Houston gaat af en er wordt een bruin hengstveulen van Amazing Star geboren, op het moment dat we bij Vanea de biest aan het testen zijn, gaat haar buurvrouw de stermerrie Ovanta ook v.Houston liggen en daar wordt om 23.45 uur een merrieveulen van Andretti geboren. Ondertussen is de 4 jarige Bibi v. Quantum ook druk in de weer met staan en liggen en haar vliezen breken om 0.15 uur en wordt een heel donker hengstveulen van Clinton I geboren. Bij alle drie de merries is de nageboorte er snel af, en als alle veulens gemest en gedronken hebben gaan wij om 3.00 uur naar bed. Om 5.00 uur gaat het alarm weer, nu is het de beurt aan de stermerrie Tinka v. Lux, vorig jaar had zij de allerzwaarste bevalling, gelukkig is ze nu pas 6 dagen over tijd in plaats van 24, en is haar veulen iets minder groot, toch moeten we samen met haar even hard werken voordat het zeer groot hengstveulen van Boss geboren kan worden.

Hengstveulen van Amazing Star

Merrieveulen van Andretti

 Hengstveulen van Clinton I

Hengstveulen van Boss

 

Epleaser van het Heike

Tien dagen voor de uitgerekende datum op 19 mei had Ulysse v. Darco een klein melkdruppeltje, net voor middernacht begon de bevalling en werd een hengstveulen geboren. Ulysse is zo'n merrie die heel dicht bij de natuur staat, zodra d'r veulen geboren is zou ze zo snel mogenlijk weg willen rennen. Dit kan af en toe gevaarlijke situaties opleveren.

 

Zwart pareltje

Onze Elite merrie Parola Utopia v.Jazz was 20 mei uitgeteld, in de nacht van 19 mei is haar hengstveulen van Delatio geboren, het veulen lag met zijn hoofd onder z'n voorbenen, we hebben Parola overeind gehaald en geprobeerd om het veulen goed te leggen wat gedeeltelijk lukte, het is een beetje een raar gezicht, als je de knietjes boven het hoofdje ziet, maar gelukkig was er genoeg plaats om het veulen geboren te laten worden.

 Figaro is verkocht

 

Utah dochter geboren

15 mei net na midden nacht begon de geboorte van een draagmoeder, ze doet het best goed met haar kind, maar aan haar reacties lijkt het haar eerste veulen te zijn. Het veulen heeft als vader de NRPS en AES gekeurde KWPNer Utah v. Guidam x Amethist, die met Danny Schaper goede springresultaten behaalde en nu met Junior rijder Michael van den Bosch goed voor de dag komt. De moeder van het veulen is een afstammeling van Triompe de Muze x Codexco.

 

Weer moederloos

Een merrieveulen van Quintender x Naturel, op 12 mei geboren, een dag later komt haar moeder te overlijden ten gevolgen van koliek. De eigenaar heeft nog geprobeerd om zijn veulen, onder een merrie te krijgen waarvan het veulen was overleden, helaas is dit niet gelukt. Hier kan ze op stal en in de wei met lotgenootjes.

 

Marlon hengstveulen

Een spannende bevalling op 12 mei, de vierjarige merrie Bebby v.Oklund m.Naomi v.Farrington was al 27 dagen over tijd, net op het moment dat de voetjes er zijn, loopt de eigenaar van de merrie bij ons op stal binnen, de merrie heeft het niet makkelijk en we zijn genoodzaakt om haar met tweeén te helpen, al met al heeft het een half uur geduurd voordat het hengstveulen van Marlon geboren werd, en konden we de eigenaar direkt trakteren op beschuit met muisjes.

 

Moederloos merrieveulen

12 mei weer een moederloos veulen binnengebracht, Fabelhaft roepnaam Febe v.Contendro I x Cavalier is drie dagen als haar moeder overlijd aan buikvliesonsteking, als gevolg van een scheur in de baarmoeder. We hebben haar direkt bij het fries hengstveulen Hero gezet, en ze drinkt gelukkig meteen goed uit een bakje.

 

Hengstveulen van Carthino

De keur sportmerrie Sandy v.Burggaaf v.m.Colino sportnaam Sameness heeft in de nacht van 11 mei rond 1.30 uur een hengstveulen van Carthino gekregen. Het is het derde veulen voor Sandy, de bevalling verliep volgens het boekje, ze is heel zorgzaam, had de allerbeste biest, en het veulen ging vlot staan en had het uier snel gevonden.

 

 

Mr. Blue x Kasper

9 mei s' nachts rond 1.00 uur een voorspoedige bevalling voor een draver merrie, ze heeft het veulen gedragen voor de internationale sportmerrie Thursday v. Kasper, de eigenaar heeft van deze combinatie Mr. Blue x Thursday al vier jaarlingen, en dit jaar dus nog een hele chiqe zoon van Mr. Blue.

 

Fries moederloos veulen

In de nacht van 5 mei is een Fries hengstveulen geboren, de bevalling was normaal verlopen, toen de eigenaren rond 3.30 uur naar bed gingen, was de nageboorte van de merrie en had het veulen gedronken, tot hun grote schrik ondekte ze s'morgens dan hun Friese fokmerrie van Jurien was overleden. Het veulen heeft de naam Hero van Weelde gekregen en is een nakomeling van Beart.

 

Nabab de Reve x Harmonie

Een merrieveulen voor de elite pref. prest. sport spr. 1.50 merrie Harmonie v. Calvados via embryo transplantatie. Draagmoeder Contento was pas 15 mei uitgeteld, maar op 1 mei om 23.30 uur begon de wel zeer heftige bevalling, in eerste instantie bleef ze staan terwijl de weeén al zeer heftig waren, toen liet ze zich neerploffen met haar achterwerk tegen de muur, en hebben we haar weer overeind gejaagd, toen ging ze weer liggen en rolde over haar rug van de linkse op de rechtse zij, terwijl het veulen er half uit was.

 

Darco dochter

De 4 jr. Solanes des Etisses v. Quidam de Revel was 23 april al uitgeteld, de laatste paar dagen was goed te zien dat het niet lang meer zou duren, op de 1ste mei rond 21.00 uur werd haar merrieveulen geboren. In eerste instantie mocht het veulen niet in de buurt van het uier komen, maar toen dat eenmaal gelukt was ging ze helemaal over, bijna een te bezorgde moeder.

 

Moederloos Vivaldi veulen

Op 30 april is er weer een veulen moederloos geworden, zijn moeder een Pion merrie is aan de gevolgen van koliek overleden. Firenzo een zwarte zoon van Vivaldi is 28 april geboren en mag het stalmaatje worden van het hengstveulen van Warrant dat eerder deze week ook al bij ons binnen werd gebracht.

 

Weer revalidatie veulen

Vandaag 30 april wederom een jonge merrie met een veulen van 2 dagen oud bij ons binnengebracht, het veulen is erg zwak omdat haar moeder nauwelijks melk heeft, we gaan proberen om haar op de melk te krijgen, het veulen krijgt op dit moment biest uit het flesje van een andere merrie, maar we hopen dat de melkgift snel op gang komt, en dat het veulen snel opknapt, zodat ze bij haar eigen moeder kan gaan drinken.

 

Arezzo hengstveulen

De Ster Prok merrie Whilou v. No Limit was ook al 24 dagen over tijd van haar eerste veulen. Op 29 april om 23.25 uur was het dan zover, het was een zware bevalling en we zijn dan ook meer dan 15 minuten in de weer geweest om het veulen geboren te laten worden. Gelukkig is alles goed met de merrie en haar hengstveulen van Arezzo, maar hij is dan ook al net zo groot en bevleesd als veel veulens die 3 weken oud zijn.

 

Hengstveulen van Cambell

29 april s'middags om 16.45 uur is eindelijk Sedanga v. Voltaire bevallen van een groot hengstveulen. Maar liefst 28 dagen was ze over de uitgerekende datum, en eerlijk gezegd begonnen we ons toch wel een beetje zorgen te maken, maar bevallingen van paarden worden bijna nooit op gang gebracht, omdat het dan vaak veel te abbrupt gaat, en dan kan het zijn dat de merrie haar veulen niet accepteerd, dus rustig afwachten en de natuur zijn gang laten gaan.

 

Revalidatie merrie en veulen

29 april is een 4 jr merrie van Vancouver met haar veulen van Dubay binnengebracht, bijna de hele dracht was de merrie ernstig ziek, alle behandelingen hadden niets geholpen, ze was daardoor ernstig verzwakt. De merrie heeft haar dracht wel uitgedragen, maar het merrieveulentje heeft een flinke groeiachterstand, en is ook erg zwak, maar ze heeft wel een willetje en de merrie heeft goede biest, dus gaan we haar nu vele keren melken en dat met het flesje aan het veulen geven, en hopen op een goede afloop.

Helaas heeft dit veulentje het niet gered

 

Warrant hengstveulen zonder moeder

De bevalling van een Larino merrie kwam 27 april niet goed op gang, toen de eigenaar ging voelen ondekte hij dat het veulen niet goed lag, ze hebben hem goed kunnen leggen en geboren laten worden, maar de merrie heeft het na deze zware bevalling niet gered en is aan een inwendige bloeding overleden. Dit seizoen al het derde moederloze veulen dat hier is binnengebracht.

 

 

Weer moederloos veulen

Laat in de avond op 23 april is er een moederloos veulen bij ons gebracht, de moeder van het bruine hengstveulen Flash v. Rousseau had een gesprongen maag en was niet meer te redden. We hopen dat dit 3 weken oude veulen goede maatjes gaat worden met het zwarte moederloze veulen v. Amazing Star dat al op 19 maart werd binnengebracht.

 

Quarter veulen

Een supersnelle bevalling voor de Quartermerrie Demy Dun It v. Deano Dun It, s'middags had ze kleine kegeltjes en tegen de avond grote harsdruppels. We hadden al vroeg het licht uitgedaan, maar toch wachte ze nog tot midden in de nacht, 23 april om 2.30 uur ging het alarm, ik kreeg nog maar net de kans om het zendertje uit te knippen, of het merrieveulen van de amerikaanse hengst Walla Walla Whiz werd geboren.

 

Revalidatie veulen

Het Lord Leatherdale hengstveulen dat 14 april geboren werd had de pech van een 'red bag delivery' dan heeft de waterzak bij de geboorte te vroeg losgelaten, er is dan vaak sprake van een ontsteking in de baarmoeder, en daardoor werd ook het veulen ziek. De eigenaar had dit gelukkig snel in de gaten, en heeft de merrie en haar veulen direct naar het UMC gebracht waar een longontsteking werd geconstateerd, ruim een week hebben ze in utrecht op de kliniek gestaan, en nu mag het veulen verder revalideren op "De Bemi Hoeve".

 

Upgrade hengstveulen

De Burggraaf merrie Nicorine had al meer dan 24 uur melkkegels, we hadden het veulen dan ook al een nachtje eerder verwacht. En overdag leek het er ook al meerdere keren op dat het zou gaan gebeuren. Toch wachte ze nog tot bijna het einde van de dag, 21 april om 23.15 uur zette de bevalling door en werd een heel groot veulen geboren.

 

Hoogbenig hengstveulen van Sandreo

Stermerrie Ufana K v.OO7 was al 23 dagen over tijd, op 20 april rond 22.00 uur is ze eindelijk bevallen. Bij de eerdere veulens van haar was ze ook drie weken over tijd, dus de verwachting was nu ook zo. Het hengstveulen van Sandreo is zeer groot, met hele lange benen, daarom had hij ook wat meer moeite om te gaan staan en te gaan drinken, maar uiteindelijk is hem dat met een beetje hulp ook zelf gelukt. 

 

Hengstveulen van Calvados Z

Het internationaal springpaard Zora v. Zeus x Grannus was 7 april uitgeteld. Ze had al een tijdje een vol uier, we hadden de laatste week al een paar keer gedacht dat ze zou beginnen, ze vertoonde een beetje vreemd gedrag, achteraf bleek als ze dat deed ging een andere merrie bevallen, dat voelde ze dus heel goed aan, 18 april s'nachts rond 2.00 uur is ze zelf bevallen van een heel mooi hengstveulen van Calvados Z.

 

Merrieveulen van Andretti

Een dag na de uitgerekende datum is op 17 april Aquila v.Tenerife bevallen van een merrieveulen van Andretti. Om 5.30 uur werden we gewekt door het geboortemeldsysteem. Het is het eerste veulen voor Aquila, maar ze doet het heel goed, de bevalling onderging ze heel rustig, en nadat het veulen geboren was bleef ze nog een tijdje liggen, waardoor de nageboorte er ook snel afkwam. Even was het wat onwennig dat het veulen aan haar uier kwam, maar voor 7.00 uur had ze bij haar gedronken.

Dit veulen heet Fair Play

 

Hengstveulen van Berlin

De 4 jarige merrie Star des Etesis v.Flipper D'elle x Quidam de Revel had al twee dagen kegeltjes, ze bleef wel normaal eten maar verder lag ze zowat heel de tijd in haar box te rusten. 12 april s'morgens om 5.00 uur ging het alarm af, met een klein beetje hulp werd een hengstveulen van Berlin geboren.

 

Chic Vivaldi veulen

Whitney onze voorlopige keurmerrie v.Haarlem was al een week over tijd, ze was niet extreem zwaar maar je kon goed zien dat ze zwanger was, 10 april om 20.30 uur is ze bevallen van een heel klein merrieveulentje, het is kerngezond en heel chic, de natuur past zich aan, het is haar eerste veulen, vaak zijn die wat kleiner.

Femme Fatale is haar naam.

 

Hengst van Clinton

Aan de merrie U.S.A. v.Lux was niets te merken geweest, ze was er in principe wel klaar voor wat uier en banden betreft, eigelijk is het een hele rustige merrie, maar s' avonds rond 22.00 uur zagen we daar op de camera verandering in komen, ze begon zowat te bokken in de stal, en flink rond te rennen, toen ik even ging kijken, om haar gerust te stellen, had ze ook een klein drupje melk, na twee uur rondgedenderd te hebben zette de bevalling door, en rond midddernacht, op 10 april werd een knap hengstveulen van Clinton geboren.

 

Twee bevallingen gelijktijdig

7 april s'avonds werd ons duidelijk dat het met de merries Verano en Vedette niet lang meer zou duren, maar dat het op de minuut af gelijk zou gaan gebeuren was toch wel heel uniek. Klokslag 23.00 uur gaat bij ons op stal het licht uit en op dat moment braken bij allebei de vliezen. Ze stonden naast elkaar in een kraambox, dus we konden het goed in de gaten houden, Verano v.Rebel I Z was net iets sneller en eerst werd bij haar een merrieveulen van Indorado geboren. Vedette v.Indorado deed het niet zo snel, toen ik haar controleerde, ondekte ik dat het veulen op de rug lag, we hebben haar overeind geholpen, en al lopend het veulen gedraaid, dat gelukkig lukte, waarna het merrieveulen van Ustinov ook ter wereld kwam.

Indorado x Rebel I Z

Ustinov x Celano

 

 

 

 

5 april s'avonds rond 22.30 uur zagen we dat het Belgisch trekpaard Jesca v.d. Stikkenkamp zover was, ze liep rondjes door de stal en het vruchtwater was gebroken, na 15 minuten en een beetje hulp, werd een merrieveulen v. Florian geboren. Moeder en kind bleven na de bevalling nog een hele tijd rustig liggen. Nadat ze allebei een beetje uitgerust waren van het zware karwei, maakte ze uitgebreid kennis met elkaar, en kon het veulen zich te goed gaan doen aan de allerbeste biest.

 Dit veulen heeft de naam Fleur gekregen.

 

Hengstveulen van Diamant de Semilly

5 april rond 14.00 uur s'middags kwam de geboorte van Samba des Etisses v. Quick Star x Quidam de Revel op gang, de bevalling verliep voorspoedig, maar ook deze merrie kreeg last van naweeën. Ze reageerde daar zo heftig op dat ze de symtomen van koliek liet zien, wat natuurlijk gevaarlijk was voor haar veulen en haarzelf. We hebben de dierenarts laten komen, en nadat ze pijnstillers had gekregen werd het langzaam minder met de pijn.

 

Groot hengstveulen van Tuschinski

Een voorspoedige bevalling voor onze stermerrie Norania v.Hamet, van zondag op maandag 5 april wordt een groot donker hengstveulen v.Tuschinski geboren, de merrie blijft rustig naast haar zoon liggen, als ook de nageboorte eraf is, staan ze gelijktijdig op, de merrie heeft nog even flink last van naweeën, de baarmoeder trekt weer samen en dat kan best wel heftig zijn.

Deze bink heet Fusion.

 

Surprise

De eigenaar van de 3jr. Rhodium was flink verrast, toen hij op 3 april s'morgens een veulen bij de merrie ondekte. Het was namelijk niet de bedoeling dat ze zwanger was, maar in een onbewaakt moment was vorig jaar zijn hengst bij de toen 2 jr. merrie in de wei gesprongen, en had zijn kans na nu blijkt waargenomen. Het lijkt een abrupte bevalling te zijn geweest want de merrie had helemaal geen uier, en het veulen was nogal zwak. Daarom is het stel naar De Bemi Hoeve gebracht, aan ons de taak om de merrie op de melk te krijgen, zodat het veulen, als het genoeg aangesterkt is bij haar kan drinken, op dit moment lijkt het erop dat dit gaat lukken.

 

Moederloosveulen vecht voor z'n leven

Een hengstveulen van Amazing Star x Jazz werd vrijdagavond 18 maart na tien uur bij ons binnen gebracht, hij was rond de middag  thuis bij zijn eigenaar geboren, maar met zijn moeder ging het steeds slechter, ze raakte in shock en is vroeg in de avond waarschijnlijk aan een inwendige bloeding overleden. Het veulen nam de biest die ik uit de vriezer had gehaald direkt goed op, maar z'n conditie werd daardoor niet beter, dat kwam achteraf gezien doordat de darmpek er niet helemaal af was, hij had hierdoor erg veel buikpijn, en kon op eigen kracht niet meer gaan staan, omdat hij de eerste uren niet genoeg biest had binnen gekregen, hebben we bloedplasma toe laten dienen, vanaf de derde dag dat hij hier is gaat het super met hem.

 

Hengstveulen van Apache x Farrington

Onze ster preferente merrie Nastrade v.Farington gaf al een week aan dat het veulen niet lang meer op zich liet wachten. Ze had een klein kegeltje, en was heel erg in zichzelf gekeerd. Zondagnacht 7 maart was het zover, om 2.20 uur ging het alarm af en na 15 minuten hard werken werd een hengstveulen geboren, de nageboorte volgde voorspoedig, en het veulen stond ook vrijwel direct op, voordat hij helemaal droog was liet hij al zien over dressuurcapaciteiten te beschikken zoals je op de foto kunt zien.

Zijn naam is Fire Fly naar het lied Fireflies van Owl City. http://www.youtube.com/watch?v=H2-ysT75dj8

 Fire Fly is verkocht

 

Eerste veulen van 2010 van Vingino

Vrijdag 26 februari in de ochtend Vingino hengstveulen geboren. Caesarea Z v. Carentano Z was 8 maart pas uitgeteld, maar we hadden haar 4 dagen geleden al in de kraamstal gezet en een geboortezender ingehecht, toch had ze geen echte tekenen dat ze kegelde of onrustig was. Het was een vlotte bevalling, en na een uurtje was het uier van de merrie vol met de allerbeste biest.

http://www.youtube.com/watch#playnext=1&playnext_from= TL&videos=P27c6R-04NU&v=qEQWogOFqlk

 

 

VEULENS 2009

Weer moederloos veulen

Hengstveulen Eto v.Rubiquil 3 aug. geboren, is hier gebracht omdat hij zijn moeder heeft verloren aan een inwendige bloeding op zijn eerste levensdag. De eerste drie dagen hadden de eigenaren hem zelf het flesjes gegeven, maar met hun geplande vakantie in zicht, moest er een andere oplossing gezocht worden. Daarbij hopen ze dat er zich nog iemand meld met zo'n jong veulen, zodat deze niet alleen in de grote stal blijft staan.

 

Merrieveulen van Carentano

De merrie Vier Mei v. Now or Never M was 31 juli uitgeteld, maar ze was al erg los in de banden en het uier was goed ontwikkeld, op 22 juli s'nachts om 2 uur begon de bevalling toch nog vrij onverwachts. Omdat we zo'n fijn geboortemeldsysteem hebben, werden we zodra de geboorte begonnen was direkt gewekt en zijn we snel naar de stal gegaan.Vier Mei is een sterke jonge merrie die de klus met gemak zelf klaarde, toch heb ik het vlies even opengemaakt, zodat het veulen niet onnodig in ademnood zou komen. Een heel mooi sterk merrieveulen met een heel chic hoofdtje kwam tevoorschijn, het heeft een heel fijn karakter, dat heeft ze in ieder geval van haar moeder meegekregen.

 

15 juli hengstveulen geboren

De 4 jr. Brett JR Z v. Balougran Z was 20 juli uitgeteld, aan de merrie had behalve dat ze los was in de banden, weinig weg van een zwangere merrie. Ze had tot vanmorgen het uier van een guste merrie. Maar vanochtend was ze heel onrustig in de wei, en s'middags had ze een kegeltje en een iets voller uier, twee uur later begon het alweer voller te raken en had ze twee kegels. En op stal was ze ook wel onrustig, het ging ook niet meer lang duren want om 18.15 uur begon de bevalling, en werd een veulen van E Pleaser van het Heike geboren. De merrie had nu ook echt een vol uier en voldoende biest van de allerbeste kwaliteit.

 

Weer moederloos hengstveulen

De moeder van Equit v. Warrant x Highline, is op 6 juli aan de gevolgen van koliek gestorven, ze heeft nog een paar dagen in een duitse paardenkliniek gestaan, maar was niet meer te redden. Hoogstwaarschijnlijk hebben mensen uit de buurt, vanwaar de merrie en het veulen in de wei liepen, gemaaid gazongras aan de paarden gegeven, dit is gaan gisten en heeft tot een ernstige verstopping in de darmen geleid. Omdat Equit alleen kwam te staan, is hij naar de Bemi Hoeve gebracht, hier kan hij samen met de andere moederloze veulens spelen, en is het gemis van z'n moeder niet zo groot.

 

Equit  is verkocht

 

Merrieveulen van Mr. Blue

Lucky Lady ster sport v. Ramiro Z was 5 juli uitgerekend, een dag na die uitgerekende datum had ze kleine drupjes vocht aan het uier, om 23.00 uur had ze melk en werd wat onrustig, een paar minuten voor middennacht ging het allarm en precies op het begin van de nieuwe dag 6 juli werd haar merrieveulen geboren. Terwijl de merrie nog op de nageboorte ligt te werken, staat het veulen op om nader kennis te maken met haar moeder. Als de merrie opstaat, heeft het veulen snel het uier gevonden.

 

Vierde veulen zonder moeder

Het tien weken oude merrieveulen Ebony v. Florencio is haar moeder op 30 juni helaas kwijtgeraakt. Ongeveer een week geleden kreeg de merrie onverklaarbaar hoge koorts. De dierenartsen hebben er alles aan gedaan om haar er doorheen te halen, maar de juiste diagnoge hebben ze (nog) niet vast kunnen stellen. Toen het wat beter leek te gaan, de koorts zakte, is ze toch nog vrij plotseling overleden. Omdat er hier al drie veulens meer zonder moeder stonden, heeft de eigenaresse haar Ebony gebracht zodat ze niet alleen kwam te staan.

 

Weer moederloze

Erwin v. Amperé x ster Metall is op 5 mei geboren. Als hij bijna zeven weken is verliest hij plotseling zijn moeder aan een hartaanval. Zijn eigenaar vond het heel belangrijk dat het veulen niet alleen bleef staan, omdat er hier al twee veulens meer zonder moeder staan heeft hij ook Erwin gebracht. Voorlopig staat hij even alleen in de stal, maar op de eerste dag is hij al samen met de andere in de binnenbak geweest.

 Erwin is een zeer chic zwart goedbewegend veulen en is te koop

 

Tweede moederloos veulen

Donderdag 18 juni weer een moederloos veulen van 4 dagen oud bij de Bemi Hoeve gebracht, de moeder van 't donkere merrieveulen v.Tygo x Frülhing is na een inwendige bloeding gestorven. De eigenaren hadden haar eerst nog bij een merrie gedaan waarvan het veulen was overleden, maar die wilde haar niet accepteren. Daarom werd besloten om het naar onze stal te brengen, omdat er hier al een moederloos veulen meer staat is dat ideaal, ze kunnen over een paar dagen als het merrieveulen goed gewent is, samen in een stal en in de wei. Ze hebben al kennis gemaakt met elkaar in de binnenbak, en dat vonden ze allebei erg spannend.

 

Hengstveulen van Don Schufro

3 weken voor de uitgerekende datum werd het donkere hengstveulen van Don Schufro op 17 juni geboren. Omdat de merrie Unieke Utopia v. Ferro x Falco nogal vroeg veel uier kreeg, hadden de eigenaren haar al ruim op tijd gebracht. Als een veulen meer als 3 weken te vroeg geboren worden, zijn de longetjes vaak nog niet genoeg ontwikkeld en dat kan problemen geven. Dit veulen had precies lang genoeg gewacht en was er helemaal klaar voor, hij is ook genoeg aan de maat. De bevalling op zich ging ook heel vlot, en de nageboorte was er ook binnen een uur af.

 

Rhesusveulen

Het Jazz x Havidoff hengstveulen is direct na de geboorte op 16 juni naar de Bemi Hoeve gebracht, omdat het zeer waarschijnlijk een rhesusveulen is mag hij zeker geen biest van zijn eigen moeder binnen krijgen. De merrie heeft in het verleden al twee rhesusveulens gehad daarom is de kans elke keer groter. s' Nachts gaan we elke twee uur de merrie melken, en het veulen andere biest geven. Overdag doen we dat elk uur. Dit proberen we zo lang mogelijk vol te houden. Gedurende de tijd dat het veulen niet bij de merrie mag drinken heeft hij een muilkorfje om.

Meer lezen over rhesusveulens kijk bij Wat doen wij?

 

Clinton x Indoctro x Voltaire

De vierjarige merrie Arite RV was 28 mei uitgeteld, maar ook zij droeg over tot 8 juni, s'morgens om 6 uur ging het alarm af, de avond ervoor had ze nog geen kegeltjes of andere tekenen. Ze was heel rustig, en met de bevalling nam ze alle tijd zodat het goed op kon rekken, na een kwartier werd haar hengstveulen geboren. De merrie bleef weer heel rustig liggen, en na een kwartier stond ze op en kwam de nageboorte er ook al af. Het veulen vond ze direct heel gewoon, en toen die na een tijdje opstond bleef ze weer heel rustig staan, zodat hij haar allerbeste biest op kon gaan nemen. Bij dit veulen hoeven we niet te twijfelen of hij de kleur van z'n vader of moeder krijgt gezien z'n brilletje.

 

E Pleaser van het Heike

De BWP merrie Ulysse v. Darco x Pilot was pas over een week uitgeteld, maar normaal is ze elk jaar wat eerder, en op 2 juni s'middags om 14.00 uur werd na een makkelijke bevalling een groot merrieveulen geboren. De nageboorte kwam ook snel en het veulen stond ook al na een half uur op de benen, de biest was van een zeer goede kwaliteit, de ideale start voor dit springgefokte veulen.

 

Moederloos hengstveulen

Enof v. Lexicon geboren op 28 mei heeft helaas op de vierde dag van z'n leven zijn moeder verloren. De keur sport spring merrie Melrite v. Jalisco B had een paar maanden geleden een ongeluk gehad op de wei, hierdoor had ze ernstige ademhalingsproblemen. Gelukkig heeft ze haar dracht volledig uitgedragen, en nog een prachtig hengstveulen op de wereld gezet. Maar uiteindelijk is voor haar de bevalling toch te zwaar geweest.

 

Weer Mr. Blue x Kasper

31 mei om 22.00 uur een hengstveulen van Mr. Blue x Jasper geboren uit een embryomerrie. Het is dit jaar het 4e veulen van deze combinatie. De merrie Thursday v.Kasper v.v. Jasper is door John Whitaker gefokt, ze heeft in het verleden onder de Noorse vlag de europese kampioenschappen voor joung riders gewonnen. Nu rijdt een belgische amazone internationale wedstrijden met haar. Vorig jaar zijn vier embryo's gespoeld van Thursday en Mr. Blue, ondertussen zijn deze allevier gezond ter wereld gekomen.

 

Merrie van Landor S

De 4 jarige BWP merrie Flinte van het Merelhof v. Obsession B was 4 dagen over tijd toen er 29 mei s'morgens kegeltjes aan haar kleine uiertje hingen, we hebben haar de hele dag goed in de gaten gehouden, en ook al iets eerder binnen gehaald dan normaal. Ze bleef echter heel relaxt, maar in de avond stond ze toch om 22.30 uur te zweten op stal, na een half uur zette het door en om 23.15 uur werd een heel mooi merrieveulen geboren. Flinte keek wel naar haar veulen maar het duurde toch wel even voordat ze er naar toe ging, om het schoon te likken, ik mocht wel aan haar uier komen, maar het veulen mocht daar niet in de buurt komen, we moesten haar telkens vasthouden, en dan kon het veulen wel gaan drinken, elke keer gaat het een beetje beter. Stilletje begint het nu toch bij Flinte door te dringen, dat ze toch echt bij haar hoort, en ze is er ondertussen ook heel bezorgd voor.

 

Kadootje van Daisy

Vanmiddag 27 mei, begon de bevalling van onze 24 jarige ster prestatie merrie Daisy v. Purioso x Antonio, ze was al 10 dagen over tijd en had heel veel last van haar achterbenen, de laatste week had ze op stal heel veel gelegen. Na de middag zag ik dat ze buiten was gaan liggen, vlug er na toe, en jawel de vruchtvliezen waren gebroken. Gelukkig stond ze direkt op en konden we haar nog mee naar de kraamstal nemen. Onder toezicht oog van twee stagaires die nog nooit een bevalling gezien hadden werd een zwart merrieveulen van ANDRETTI geboren. Voor ons is dit een kadootje omdat we besloten hebben Daisy niet meer in te zetten voor de fokkerij.

Het laatste veulen van Daisy heet Everything

 

Extreem zware bevalling

Stermerrie Tinka v. Lux x Candyboy was 26 mei, 24 dagen over tijd. s' Avonds om 18.00 uur wisten we dat het gelukkig niet lang meer ging duren. Uiteindelijk zette het om 22.15 uur pas echt door, we zagen aan de voorbenen dat het een hele grote was, en het duurde dan ook een hele tijd voordat het hoofdje zichtbaar was, dat was ook veel groter dan normaal, de merrie had het heel erg zwaar en wij willen heel graag dat de veulens levend ter wereld komen, daarom besloten we touwtjes om de pootjes te doen en te helpen, dat ging redelijk totdat de heupen door de bekken moesten, het hengstveulen van TANGELO van de ZUUTHOEVE zat muurvast. Uiteindelijk kwam hij er toch doorheen, we schatten dat hij toch zeker wel het dubbele weegt van een gemiddeld veulen, het veulen had ademhalingsproblemen waarvoor we zuurstof hebben toegediend. Hij is zo zwaar dat hij nu 12 uur later nog niet zonder hulp op z'n eigen benen kan staan. We melken de merrie, en geven dat met de fles aan het veulen. We zetten het veulen elk uur op de benen, dat moet voor de doorbloeding, en we proberen telkens om hem naar het uier te sturen.

 Met dit veulen gaat het heel goed, hij heeft de naam Ernie gekregen.

 

25 mei hengstveulen van Negro

We lagen na de twee bevallingen net een uur op bed toen opnieuw het alarm afging, dit keer was het de beurt aan Rachel v. Royal Dance, voor de eigenarresse was deze zwangerschap extra spannend, omdat de merrie vorig jaar 6 weken voor de uitgerekende datum verwierp. Maar dit keer ging alles volgens het boekje, het veulen werd gemakkelijk geboren, de nageboorte kwam er ook binnen 15 minuten af, de biest was van de allerbeste kwaliteit, maar het Negro hengstje vond het in het begin toch moeilijk om z'n hals in de goede positie te draaien om te gaan drinken.

 

Maestro merrieveulen

Terwijl Ovanta nog bezig was begon stal en weidegenootje Rienne v. Metall x Legaat ook aan haar bevalling. We hadden haar eigelijk ook wel verwacht, omdat ze flink kegelde, en vanmiddag beschermd werd door Ovanta. De bevalling verliep bijzonder vlot, en binnen 10 minuten werd ook deze keer een vosmerrie met bles en vier witte benen geboren. Heel bijzonder dat in een uur tijd twee heel veel op elkaar lijkende merrieveulens van dezelfde eigenaar, met totaal verschillende bloedlijnen worden geboren.

 

Zhengis Khan merrie

Stermerrie Ovanta v. Houston x Ariban was 8 mei al uitgeteld, op 24 mei was ze erg chagrijnig naar de paarden naast haar in de wei, we dachten dat ze haar weidegenootje wilde beschermen, omdat die zou gaan veulenen. Maar om 22.00 uur in de avond ging ze zelf liggen in de stal en braken bij haar als eerste de vliezen. Een voetje kwam al naar buiten en het andere stak tegen de anus aan, dat heb ik eerst goed gedaan, en zag toen dat het veulen in rugligging lag en dan kan het niet geboren worden, draaien lukte me niet, daarom hebben we haar overeind gehaald en rondjes door de stal gewandeld, daarbij zagen we dat het veulen naar een betere positie draaide, de merrie kon op dat moment los zodat ze weer kon gaan liggen en verder kon gaan met de bevalling, en kwam een vosmerrie met vier witte benen ter wereld.

 

Baloubet de Rouet

Kiki (Olijfje) v. Cambridge x Concorde was 1 juni uitgeteld, maar omdat ze elk jaar ongeveer 14 dagen  vroeger was dan de uitgerekende datum, hadden we er al rekening meegehouden dat het weer eerder kon komen. Haar uier en banden waren er klaar voor, en op 23 mei even na 20.00 uur werd een hele mooie vosmerrie geboren van Baloubet de Rouet, deze voshengst is een levende legende. Samen met Rodrigo Pessoa blijkt het een wereldcombinatie te zijn, hij heeft een glansrijke carriére achter de rug met vele grote succesen, onder andere een gouden medaille op de Olynpische Spelen.

 

Mr. Blue x Kasper

Draagmerrie Vosje was al 16 dagen over tijd, ze had een enorm uier ontwikkeld maar er hing geen enkel drupje melk aan, toch wisten we dat het niet lang meer zou duren, en dan worden we geregeld een keer wakker om op de camera's te kijken, op 21 mei rond 4 uur in de nacht zagen we dat het er van ging komen, en inderdaad 40 minuten later ging het alarm. Het was een supersnelle makkelijke bevalling, en de biest was van de allerbeste kwaliteit, alleen moesten we het merrieveulen gedurende de voormiddag steeds de goede richting aangeven waar ze toch die lekkere melk vandaan kon halen.

 

Merrieveulen van Verdi

Petite Fleur v. Corrado I x Landgraf I was 9 mei uitgeteld, ze was goed los in de banden, en ze had een mooi uiertje, maar geen enkel drupje melk, 11 mei was het zover om 2.18uur kregen we alarm, en na een heel vlotte bevalling werd een bruin merrieveulen geboren, de biest was van de allerbeste kwaliteit, dat is het grote voordeel van niet kegelen, eerst de merrie wat gemolken dat is goed om de nageboorte te stimuleren, en het veulen de biest gegeven, zodat ze de smaak goed te pakken krijgt, dan gaan ze meestal zelf sneller op zoek.

 

Hoogbenig hengstveulen van Colman

Merrie Furby stamboeknaam Sonate v. Burggraaf x Voltaire was 25 april aan de tijd, maar haar veulen melde zich pas op zaterdag 9 mei s' morgens om half 8, voor de tienjarige Furby was dit het eerste veulen, ze had echt geen idee wat er met haar gebeurde, de bevalling was in volle gang, maar ze bleef heel lang op dezelfde plek staan voordat ze eindelijk toegaf en ging liggen, daarna werd het hoogbenige hengstveulen van de schimmelhengst Colman v. Carthago rond kwart over 8 geboren, als dit bruine veulen de kleur van zijn vader krijgt zal hij Earl Grey gaan heten.

 

Belgisch Trekpaardveulen

Pleun van de Mosselaar was 5 april al uitgeteld, maar Pleun droeg over en over, en iedereen had sterke verhalen en goed adviezen, maar we hebben maar rustig afgewacht. Ruim een maand na de uitgerekende datum op 7 mei om half 7 s' morgens begon de bevalling, de grote pootjes waren al te zien, maar verder gebeurde er maar weinig, na een kwartiertje was ook het hoofdje zichtbaar, en zag ik een oogje knipperen "dus het leefde" onze sterke zoons waren ook uit hun bed gekomen, en die extra trekkracht hadden we echt wel nodig, om het hengstveulen om kwart over 7 op de wereld te zetten.

 

Merrieveulen van Rubiquil

De 18 jarige merrie Joura v.Ulft was 30 april aan de tijd, ze had een enorme buik maar nog weinig uier, op 6 mei s' ochtends even na achten was het zover, de bevalling ging aan de gang, de merrie had het erg zwaar en ging telkens weer staan en liggen, in eerste instantie lag het veulen goed, maar omdat ze telkens weer ging staan, zakte het veulen helemaal terug en toen lag het met de onderkant van de hoefjes naar boven, we zijn met de merrie naar de binnenmanege gegaan, omdat we met haar gingen lopen, zakte het veulen weer terug en kon ik het weer goed draaien, de merrie wilde niet meer gaan liggen, omdat het allemaal veel te lang ging duren, waren we genoodzaakt om in te grijpen, en is het veulen rond 9 uur staand geboren.

Dit veulen heeft de naam Eleganza gekregen.

 

Merrieveulen van Celano

De ster sportmerrie Larisse v.Lancer I x Julio Mariner xx was 29 april uitgeteld, we dachten echt dat ze het ook die dag ging doen. Maar paarden zijn en blijven ook voor ons verassend, ze deed er nog een schepje bovenop en wachte nog drie dagen. Op 2 mei in de avond was het echt niet meer tegen te houden, ze was er nu echt klaar voor, en om 22.15 uur werd het héél véél bloedvertonende merrieveulen geboren. Terwijl ik de navel ontsmette en het veulen controleerde, kreeg ik van Larisse terwijl ze haar veulen schoonmaakte ook een paar enthousiaste likken mee.

 

Hengstveulen van Tuschinski

De elite merrie Vanea v. Rousseau x Houston was 23 april uitgerekent, ze had al wel een voller uier maar verder veranderde er maar weinig, alleen in de middag op 29 april had ze wel erg veel haast om naar binnen te mogen, en s'avonds rond 21.30 uur werd ze wat drukker en toen had ze ook melkdruppels, maar vanaf 22.30 uur begon ze echt in de stal rond te ijsberen. Om 23.00 uur braken de vliezen , en 10 minuten later werd haar hengstveulen geboren.

 

Lexicon hengstveulen

Zondagochtend 26 april om 6.30uur zie ik op de camera dat de vliezen breken van onze 20 jr. sport keur merrie Hamira v. Damiro x Akteur x Lucky Boy. Snel naar de stal gegaan, en het zendertje uitgeknipt voordat het alarm gaf. Binnen een kwatier werd een mooi donker veulen geboren. De biest getest, die was van zeer goede kwaliteit, en de merrie gaf voldoende, zodat het veulen wel een half litertje kon missen, wat we in de vriezer hebben gedaan. Ondanks dat het veulen goed had gedronken, en ik haar biest had afgenomen, kwam de nageboorte er niet snel genoeg af, daarvoor hebben we de dierenarts even op visite gehad.

Dit veulen El Dorado is verkocht

 

Hengstveulen van Delatio

Onze keurmerrie Parola Utopia v.Jazz heeft 19 april om 1.10uur haar derde veulen gekregen, haar eerste veulen droeg ze drie weken over, vorig jaar had ze een baarmoedervliesontsteking en werd haar veulen drie weken te vroeg geboren met een red bag delivery, met dat veulen is alles goed gekomen. Dit keer had ze een perfecte zwangerschap, met maar drie dagen over tijd werd haar prachtige zoon van Delatio geboren, onlangs won deze hengst in duitsland een rubriek voor 5jr. dressuurpaarden. De jury gaf het volgende commetaar over Delatio. "Dit paard toont de kwaliteiten die je zo graag ziet in de dressuurwereld. Een zeer goed en bruikbaar achterbeen, veel vermogen en het juiste karakter".

Dit veulen Emotion is VERKOCHT

 

Hengstveulen van Vaillant

18 april om 0.40 uur is een bruin hengstveulen geboren, zijn moeder is de pas 4jr. Autry v. Triomph de Muze. Ze heeft de bevalling super doorstaan, ze bleef voordat ze ging staan nog ruim een half uur liggen, het veulen was ondertussen al naar voren gekropen, zodat ze hem op een rustige manier kon bekijken. Nadat ze beiden op de benen stonden vond ze het toch wel een beetje eng dat hij bij haar wilde drinken, daarom hebben we haar even vastgehouden, het veulen vond direkt zijn weg, en Autry vond het toch wel fijn dat haar strakke uiertje werd leeggedronken.

 

Chic merrieveulen van Zurich

Sportmerrie Ma Jolie v. Purioso v.m. Cavalier was 21 april pas uitgeteld, maar ze gaf toch wel aan dat het eerder zou komen, vorige week het zendertje ingehecht en twee dagen geleden naar de kraambox verhuisd. Dinsdagavond 14 april dachten dat het ging gebeuren, ze was heel onrustig en ging zelfs liggen en maakte bevallingsbewegingen, maar na een paar uurtjes ebde dat weer weg. Woensdagavond weer hetzelfde, en nu zette het wel door en op 16 april om 0.40 uur werd een heel mooi veulen geboren. Ma was toch wel moe na de zware bevalling en bleef nog een tijdje liggen, het veulen dartelte ondertussen al vrolijk om haar heen.

 

Grote Wittinger zoon

De stermerrie Kronini W v.Goodwill v.m. Heidelberg is ruim 14 dagen over tijd als ze op paasavond 11 april, rond 21.00 uur onrustig word, we zien op de camera dat ze heel erg begint te zweten, en rond 22.15 uur breken de vliezen, als ik het zendertje uitknip weet ik dat het veulen niet goed ligt, Kronini heeft zoveel ruimte dat ik het veulen dat op z'n zij in het geboortekanaal ligt, een kwartslag kan draaien, zodat hij iets makkelijker geboren kan worden.

 

Knappe Mr. Bleu zoon

Zilka v.Darco x Julio Marinier xx was 16 april pas uitgeteld, maar haar uier was al redelijk vol en de banden ook al goed los, maar ze had helemaal geen melk, dat was vorig jaar ook niet, dus voor de zekerheid toch maar een geboortesingel omgedaan. De volgende ochtend 10 april ging om 6.15 uur het alarm af en binnen 10 min. werd een knaap van een veulen geboren. De nageboorte kwam daarna ook snel en kon Zilka zich over haar kind gaan ontfermen. Omdat ze helemaal geen biest was verloren, is het van de allerbeste kwaliteit.

 

Merrieveulen van Canturano

Draagmoeder Zwinja v.Redford was 29 mrt uitgeteld, toch heeft ze overgedragen tot 7 april, de avond ervoor had ze een heel klein drupje aan haar uier, ochtend's 6.30 uur zagen we op de camera dat de bevalling aan de gang ging, snel na de stal om de geboortezender uit te knippen, Zwinja heeft het behoorlijk zwaar gehad maar na een kwatier flink persen en met wat hulp werd uiteindelijk een zeer groot bruin merrieveulen geboren. Dit is een tweelingzusje van het hengstveulen van Valentina, uit één spoeling van Sidante v. Indorado.

Hierboven Sidante op wedstrijd in Canada, naast haar merrieveulen Easter.

 

Hengst van Calvaro

De elite sportmerrie Neutje v.Colino x Holiday heeft 20 dagen overgedragen, haar uier was al wel 14 dagen goed vol, maar verder veranderde er maar weinig. De laatste 2 dagen had ze wat minder buik, dus dan ligt het veulen echt klaar, en kan het ieder moment komen. Zonder dat ze met kegelen had aangegeven ging het alarm op 4 april om 3.50 uur af en werd om 4.00 uur precies, haar hengstveulen geboren. De nagoorte kwam vlot af en de biest was van de allerbeste kwaliteit, binnen het uur dronk het veulen bij de moeder, dus wij konden ook nog even verder gaan slapen.

 

Merrieveulen van Wynton

Onze stermerrie Norania v.Hamlet was 26 maart uitgeteld, toen ze zaterdag 28 maart al flinke kegels had, dachten we dat het veulen wel snel zou komen, maar helaas dat duurde nog tot dinsdagavond 31 maart 22.00 uur. De bevalling verliep erg goed en de nageboorte kwam ook snel. Toen de biest getest, en dat was helaas wat aan de matige kant, daarom snel biest van goede kwaliteit uit de vriezer gehaald, en dat aan het veulen gegeven wat het gelukkig goed dronk.

 Dit veulen Enjoy is VERKOCHT

 

Hengstveulen van Canturano

De draagmoeder Valentina v.Parlando was 29 maart uitgeteld, maar toch was ze er iets eerder helemaal klaar voor, ze had het keurig aangegeven door te gaan kegelen, en vanacht 27 maart om 2.15 uur  werd na een vlotte bevalling haar pleegzoon geboren. Zijn eigen moeder Sidante v. Indorado v.m. Grandeur heeft nationaal 1.40 gelopen onder Desiree Johnson en is onlangs naar Canada verkocht. Valentina is een schat van een merrie en ze zorgt prima voor haar zoon.

 

 Zijn naam is Epic.

 

Weer merrieveulen van Jazz

De elite sport merrie Unoeska v.Metall v.m.Clavecimbel heeft 17 mrt. een zeer knap hoogbenig merrieveulen op de wereld gezet. s' Middags had ze al flinke kegels onder haar uier. Maar ze wachte toch, tot na middernacht. Om 0.30 uur ging het alarm, en om 0.45 uur werd een zwart wondertje geboren. De merrie ging vrijwel direct staan, en daardoor kwam er nogal wat kracht op de navel. De merrie even 100cc gemolken, zodat het uier wat zachter werd. Het veulen heeft de melk liggend opgedronken, en dat gaf haar genoeg kracht en moed om binnen het uur op te staan, en zelf op zoek te gaan naar de lekkere zoete biest.

 

Merrieveulen van Jazz

Zondagavond 15 mrt. de elite sport merrie Veloma v.Democraat v.m.Balzflug had al twee dagen kleine harskegeltjes, ze heeft ongeveer een uur de weeën weggelopen, voordat de bevalling daadwerkelijk begon, toen het alarm was afgegaan en ik bij de merrie kwam, was alleen de blaas met het vruchtwater zichtbaar, verder niets, dan weet je dat het niet helemaal goed zit en moet je even controleren, de voorbeentjes zaten allebei te hoog, nadat ik die een beetje naar onder en naar buiten haalde, kon de bevalling pas echt doorzetten, en werd om 22.05 uur een mooi merrieveulen geboren.

 

Prachtige Chacco-Blue zoon

De bevalling van Zitaine v. Pharaon begon maandag 23 febr. direct na middernacht om 0.50 uur, na een twintigtal minuten hard werken werd een mooie bruine zoon van Chacco-Blue geboren. Na de bevalling bleef de merrie ruim een half uur naast haar zoon liggen. Omdat het hengstveulen het al wel gezien had probeerde hij al op te staan, waarop de navelstreng op de zwakste plek brak, bijna tegelijkertijd kwam de nageboorte ook los van de merrie. Ze kwam daarna ook in de benen, om haar zoon te gaan bewonderen. Die stond ondertussen al stevig op z'n benen, en ging vrijwel direkt de van zeer goede kwaliteit zijnde biest bij zijn moeder drinken.

 Dit veulen heeft de naam Edward gekregen, zijn roepnaam is Eddy.

Terug naar boven