Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Hengstveulen van Floris BS

donderdag 18 mei 2017

De voorlopige keur sport merrie Dodessa v.Upperville x Ahoy is in de avond van 13 april bevallen van een hengstveulen van Floris BS. Dodessa werd als driejarige kampioen van de Gelderse paarden, en in 2012 werd haar moeder de NMK-merrie Odessa gehuldigd als paard van het jaar. Afgelopen jaar werd ook de halfzus van Dodessa, Haredessa v.Fantastique kampioene op de NMK van de Gelderse merries.

 

Hengstveulen van Casago

donderdag 18 mei 2017

In de nacht van 6 april twee veulens geboren, als eerste een hengstveulen van Casago v.Casall x Carthago, uit Ster merrie Orange Fire v.Jimtown x Pantheon , ze komt uit de Silverbridge stam, waar vele internationale springpaarden zijn voortgekomen, o.a. Nelson Z v.Noureyev 1.60m-spr, Reboso LS v.Dollar de la Pierre 1.60m-spr, Boris v.Quantum 1.50m-spr, Ad Nouvelle Europe Z v.Nelson Z 1.60m-spr en nog vele andere.

 

 

Hengstveulen van Cornet Obolensky

woensdag 17 mei 2017

Op 17 mei is een hengstveulen van Cornet Obolensky geboren, uit Hope is High van de Bisschop v.Mr. Blue x Peter Pan. Hope is High komt uit een hele goede sportstam. Haar halfbroer Tuberthus v.Numero Uno is 1.60m springen.

Merrieveulen van Toto Jr

dinsdag 16 mei 2017

Vroeg in de avond van 16 mei, exact gelijk met Lycke, begon de bevalling van Keur Ibop merrie Enoeska v.Jazz x Metall, Enoeska was al een paar dagen zeer onrustig, we hadden haar ook eigenlijk eerder verwacht, waarschijnlijk had het veulen moeite met draaien, maar gelukkig is het goed gekomen. Enoeska komt uit een zeer rijke sportstam waar o.a. Amigo v.United deze loopt PSG/Inter I en meerdere hooggeklasseerde dressuurpaarden komen.

Hengstveulen van Diarado

dinsdag 16 mei 2017

Vroeg in de avond van 16 mei is een hengstveulen van Diarado geboren. Moeder is de 22 jarige Lycke v.Robin Z x Tasjav Ceylon. Lycke is een internationaal springpaard, zat in het Zweedse team met Linda Heed, daarna is ze naar een jonge Finse amazone gegaan, na haar sportcarierre heeft ze nu haar vijfde veulen gekregen.