Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Hengstveulen van Gerben 479

maandag 10 juli 2017

In de nacht van 10 juli is een Fries hengstveulen van Gerben 479 geboren. Moeder is de 1e premie ster sport ibop merrie Ylse-Onyx v.Beart 411, haar moeder Onyx v.Naen 264 is zelfs ster en kroonjuweel. De bevalling ging goed maar ze bleef aan de nageboorte staan, daarom de uit Australié overgewaaide tuinslangtechniek toegespast, een behandeling waarbij je via het bloedvat van de navelstreng, kraanwater naar binnen laat lopen, dit zorgt ervoor dat de nageboorte loslaat van de baarmoederwand.

Hengstveulen van Pride Velvet

zondag 9 juli 2017

Zondagmiddag 9 juli is een hengstveulen van Quarter Horse Pride Velvet geboren. Moeder is Shesakindomagic v.Magic Power Special, oftewel roepnaam Fien. Quarter Horses zijn het meest geschikt voor de westernsport en worden vaak gebruikt voor shows, en recreatief zijn het ook fijne sterke paarden.

Merrieveulen van Improver VDT

zondag 9 juli 2017

In de nacht van 9 juli is de 5 jarige Sundance van de Biebosschen v.Sir Donnerhall I x Weltmeyer bevallen van een merrieveulen van Improver VDT. De moeder van Sundance heeft Z2 gelopen. Uit deze Sonnevanck-stam komen meerdere sportpaarden voort, o.a. halfbroer Willi Witzig van de Biebosschen v. A Jungle Prince was PSG/Inter I geklasseerd.

Hengstveulen van Arezzo

zaterdag 8 juli 2017

8 juli om 0.00uur ging het alarm van Winnica van de Kornelishoeve v.Mr Blue x Capital, 15 minuten later was een heel chique hengstveulen van Arezzo VDL geboren. Winnica is in de sport uitgebracht, maar een blessure zat haar in de weg. Haar halfbroer  Filou van de Kornelishoeve v.Toulon is met Yuka Watanabe (JPN) Gran Prix 1.60m springen.

Merrieveulen van Tangelo van de Zuuthoeve

maandag 3 juli 2017

In de nacht van 3 juli is een groot merrieveulen van Tangelo van de Zuuthoeve geboren. Dit is het tweede veulen voor de Elite Ibop spring merrie Elvira S v.Lupicor x Sit This One Out.