Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Hengstveulen van Jaguar Mail

donderdag 22 juni 2017

In de avond van 22 juni is de sportmerrie Treasure DM v.Mr Concorde x Comin Court bevallen van een hengstveulen van Jaguar Mail. Treasure heeft in de samengestelde wedstrijden CCI2* gelopen, haar sportnaam was Catwood Toy Toy, ook de KWPN hengst Jaguar Mail was actief op het allerhoogste niveau in de springsport, met zijn 80% volbloed is hij interresant voor de eventing fokkerij.

Hengstveulen van Trafalgar

donderdag 15 juni 2017

In de avond van 15 juni is Arkansas v.UB40 x Chronos bevallen van een chique hoogbenig hengstveulen van Trafalgar. We hadden het goed zien aankomen bij de merrie, ze kegelde, was heel de dag wat onrustig, en een uurtje voor de bevalling ging ze heel erg zweten.

Hengstveulen van Douglas

maandag 12 juni 2017

Terwijl we in de nacht van 12 juni het zendertje van een andere merrie hadden uitgeknipt, konden we meteen naar de stal schuin tegenover, daar kwamen bij Iebe van het Keysersbos v.Carabas x Ahorn Z de voetjes van het veulen tevoorschijn, daaraan zagen we meteen dat dit veulen van Douglas op de rug lag, dan moet het eerst gedraaid worden, voordat de merrie mag gaan liggen om verder te persen, gelukkig waren we met ons drieën en konden we alles goed te laten verlopen.

Hengstveulen van Henkie

maandag 12 juni 2017

In de nacht van 12 juni kregen we alarm van Prok merrie Izzy v.Sir Donnerhal x Haarlem. Het eerste veulen voor de 4 jarige Izzy, waarbij vrij makkelijk het hengstveulen van de Gelderse Kampioenshengst Henkie werd geboren. Gelijk met Izzy begon ook nog een bevalling in de stal schuin tegen over, daar moest het veulen nog in de goede positie gedraaid worden, maar omdat we met drieen waren konden we alles goed onder controle houden.

Hengstveulen van Casall

zondag 11 juni 2017

In de avond van 11juni is een hengstveulen van Casall geboren, moeder is de 7 jarige Guidame T v.Willow x Tangelo van de Zuuthoeve, zij is een talentvol paard wat in opleiding is voor de springsport, het veulen is daarom via embryotransplantatie geboren.