Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Hengstveulen van Humberto

maandag 29 mei 2017

In de avond van 29 mei een heftige bevalling, we zagen dat de 18 jarige Souplesse v.Jacco Z x Polydox aan de gang was maar verder geen vordering. Na controle was de eerste schok een Red Bag Delivery, nadat ik deze met veel moeite open had, kwam de volgende schok, een stuitligging, na een goede samenwerking met man en zoon, hadden we het veulen snel geboren en reanimatie en zuurstof was nodig om hem stabiel te krijgen, maar de grootste zorg hadden we voor de lieve Souplesse, bij haar kwamen al snel complicaties, ze bleek een scheurtje in de baarmoeder te hebben en we hebben afscheid van haar moeten nemen. Gelukkig heeft het hengstveulen van Humberto een lieve pleegmoeder gekregen.

hengstveulen van Diamant de Semilly

maandag 29 mei 2017

In de vroege nacht van 29 mei is een hengstveulen van Diamant de Semilly geboren, moeder is het 14 jarige internationaal 1.50m springpaard Casana v.Carano x Cassini II, het was het eerste veulen wat zelf bij haar geboren werd, nadat de vliezen waren gebroken kon of wilde ze niet gaan liggen. Dus we hebben onder het toeziend oog van onze dierenarts, die toevallig voor een andere merrie aanwezig was, het veulen opgevangen, en hij maakte de bevallingsfoto's ;-)

Merrieveulen van Come Il Faut Plus

zaterdag 27 mei 2017

In de avond van 27 mei is uit de Silverbridge-stam een merrieveulen van Come IL Faut Plus geboren, uit Verano Prok v.Rebel I x Jimtown. Verano is een halfzus van Ad Nouvelle Europe Z v.Nelson Z, deze merrie is 1.60m-spr. met Dodo de Miranda (Bra).

Merrieveulen van Guardian S

zaterdag 27 mei 2017

Vroeg in de morgen van 27 mei bleek het de tijd te zijn voor het veulen van de Elite Sport dressuur merrie Zoarose v.Parcival x Ed King Hill, in eerste instantie lag het merrieveulen nog op haar rug, maar nadat dit goed was gelegd werd het snel geboren.

Hengstveulen van Dominator Z

vrijdag 26 mei 2017

Laat in de avond van 26 mei is een hengstveulen van Dominator Z geboren. Zijn moeder is de 13 jarige Abbervail Amber v.Douglas x Chairlift, deze koffievos heeft internationaal 1.40m gelopen. Dit veulen is via een draagmoeder geboren, maar Abbervail Amber mag nu zelf haar veulen gaan krijgen, ze is dragend gescand van I'm Special de Muze.