Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Merrieveulen van Johnson

maandag 7 mei 2018

Vroeg in de morgen van 7 mei is de Prokmerrie Beukenvallei's Betty Boop v.Furst Heinrich x Contango bevallen van een heel mooi zwart merrieveulen van Johnson. Twee halfbroers van de merrie zijn in de Z1 en Z2 geklasseerd. En uit de grootmoeder komen verschillende goede springpaarden.

Hengstveulen van Douglas

zondag 6 mei 2018

Laat in de avond van 6 mei is een groot hengstveulen van Douglas geboren. Moeder is de 5 jarige Isabel B v.Stakkato x Quidam de Revel. Uit deze merriestam komen o.a. Fantasy Blue v. Mr. Blue 1.30m/spr en Linsabelle Rouge v.Linton 1.40m/spr.

Merrieveulen van Maurits 437

zondag 6 mei 2018

Om 0.00uur ging het alarm en enkele minuten later net in de eerste minuten van 6 mei is een mooi zwart merrieveulen van Maurits 437 geboren. Trotse moeder is de Stermerrie Roaske 'fan Panhuys' v.Dries x Fabe.

Merrieveulen van Zackery

zaterdag 5 mei 2018

5 mei in de middag is de halfzus van KWPN hengst Osmium, Calypsa V.D.T. Ster Prok v.Tuschinski x Calypso I al een tijdje onrustig, als uiteindelijk rond 16.00uur de bevalling begint. Het was nog even spannend, omdat we tijdens de bevalling zagen dat de placenta net als vorig jaar toch weer was losgelaten, maar het was zelf kapot gegaan (Red Bag Delivery) het hoofdje was al vrij van de vliezen, zodat het toch kon ademen tijdens de bevalling.

Merrieveulen van Divar Fran Lindnas

zaterdag 5 mei 2018

In de vroege morgen van 5 mei is een IJslandmerrieveulen geboren. Moeder is Saga de Boschhof v.Kongur de Malou x Trur fra Wetsinghe, zij heeft Sport A gelopen dat is het hoogste wat een IJslander kan behalen. Vader is de Deens gefokte hengst Divar Frän Lindnas, hij won in 2013 de Bronzen fokkerij medaille op de Wereld Kampioenschappen.

Terug naar boven