Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Hengstveulen van Furst Toto

zaterdag 25 mei 2019

Net na middennacht op 25 mei is een hengstveulen via ET van Furst Toto geboren. De echte moeder is de Elite Ibop Prok merrie Infinity Belle v.Bon Bravour x Jazz. Ook deze merrie komt uit een intersante merrielijn waar veel hooggeklasseerde dressuurpaarden komen o.a. de KWPN hengst Westenwind v.Flemmingh Linte Tour, V8 RW v.Polansky Lichte Tour, Roselli v.Kronnjuweel ZZZ, Zaphire v.Flemmingh Inter I, Easter v.Rhodium ZZZ en Golden Woods v.Bretton Woods ZZZ.

Hengstveulen van Just Wimphof

vrijdag 24 mei 2019

In de avond van 24 mei is een hengstveulen van Just Wimphof geboren. Moeder is de Elite merrie Ivy V v.Wynton x Balzflug. Ivy V komt uit een rijke sportstam, haar moeder Olinda liep ZZL en halfbroer Elton V v.Vivaldi liep ZZL en halfzus Gigi V v.Andretti is ook ZZL. Uit de 2e en 3e moederlijn komen ook nog vele hooggeklasseerde dressuurpaarden waarvan drie Grand Prix, Ronaldo v.Gribaldi, Centurio v.Uniform en Vallantieno v.Gribaldi.

Hengstveulen van Tangelo van de Zuuthoeve

vrijdag 24 mei 2019

In de middag van 24 mei is een hengstveulen van Tangelo van de Zuuthoeve geboren. Moeder Elodie v.Skippy II x Calando is Z-spr/1.30m. Ze heeft ook al een dochter Eclips v.Cardento die internationaal op 1.40m-spr. uitkomt. Het was een spannende bevalling omdat bleek dat de placenta was losgelaten. Dit word ook wel Red Bag Delivery genoemd, het rode vlies komt dan omgekeerd eerst, en het veulen krijgt geen zuurstof meer, we hebben hem snel uit de merrie gehaald en daarna kwam al het vruchtwater er pas uit.

Hengstveulen van Untouchable

vrijdag 24 mei 2019

Het tweede veulen in de nacht van 24 mei is via ET een hengstveulen van Untoucable. Moeder is Hermione de la Pomme v.Nabab de Rêve x For Pleasure, deze was 1.45m-spr. met Maikel van der Vleuten. Uit deze merrie komt ook de hier geboren goedgekeurde 7 jarige hengst Hotspot v.Hors la Loi II, en is nu al op ZZ-spr/1.35m niveau met Mathijs van Asten. Uit de 2e en 3e moederlijn van dit veulen komen meer dan 20 paarden die 1.40m of hoger geklasseerd zijn.

Hengstveulen van Meastro van de Bisschop

vrijdag 24 mei 2019

In de nacht van 24 mei is een hengstveulen van Meastro van de Bisschop geboren. Moeder is Tiana van het Schanske v.President x Akteur, zij heeft op 1.40m-spr. niveau gelopen. Een 7 jarige dochter van haar Heather v.Carentino Gold springt al internationaal op ZZ-spr/1.35 niveau.

Terug naar boven