Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Hengstveulen van Livius

maandag 8 juni 2020

In de voormiddag van 8 juni is een hengstveulen van de Bordeaux zoon Livius geboren. Moeder is de Elite Ibop Prok merrie Ebel v.Apache x Whinny Jackson. Uit deze moederlijn komen o.a. ook Eclips v.Apache deze loopt internationaal Grand Prix in Canada, Boitano v.Santano loopt Inter I in de USA en Ucosan v.Cabochon is ZZL geklasseerd.

Merrieveulen van Emerald van 't Ruytershof

zondag 7 juni 2020

Laat in de avond van 7 juni is een merrieveulen van Emerald van 't Ruytershof geboren. Moeder is de pas 4 jarige Lucacinda v.Zirroco Blue x Baloubet du Rouet. Halfbroer Gold v.Numero Uno is Int. ZZ-spr/1.35m. Uit de verdere moederlijn komen o.a. Tucinda v.Marlon 1.50m/spr. en Fucinda v.Lord Z 1.40m-spr.

Hengstveulen van Desperado

zondag 7 juni 2020

In de nacht van 7 juni ook nog een minder leuke ervaring. De bevalling leek normaal te beginnen, maar er kwam maar een voetje, het hoofdje lag er ook maar het tweede beentje lag helemaal terug, voelde alleen maar het schoudertje. Om de merrie en het veulen te redden leek ons de enige optie een kneizersnede. Daarom snel de merrie naar een kliniek gebracht, daar aangekomen leefde het veulen gelukkig nog, waarop direct werd besloten tot een keizersnede over te gaan. UPDATE Het veulen had zo'n ernstige afwijking aan de voorbenen, dat hij geen kans van slagen had op een normaal bestaan, en hebben de eigenaren een pijnlijke beslissing moeten nemen. Sterkte aan alle betrokkenen !

Hengstveulen van Ferguson

zondag 7 juni 2020

In de nacht van 7 juni is een hengstveulen van Ferguson geboren. Zijn moeder is de Elite merrie Elpacina Sollenburg v.Vivaldi x Rousseau. Elpacina werd als 3 jarige geplaatst voor de finale van de VSN-Troffee. Haar volle broer Davinci Sollenburg is PGS/Inter I met Corrinda Uitjeboer. Verder uit deze moederlijn loopt Colt Sollenburg v.Vivaldi Zware Tour en Endrik v.Vivaldi ZZZ

Hengstveulen van Furst Jazz

zaterdag 6 juni 2020

Net een paar minuten voor middernacht het was nog 6 juni is een hengstveulen van Furst Jazz geboren. Moeder is de Elite EPTM merrie Dasante v.Tuschinski x Ferro, de grootmoeder van dit veulen is de volle zus van de KWPN hengst Metall. Uit deze merrielijn komen verschillende hooggeklasseerde dressuur- en springpaarden o.a. Diesel v.Vivaldi ZZL, Luitenant v.Ferro Grand Prix, Up to Go v.Olivi Inter I, Take it Easy ISP, en Double Easy v.Tangelo van de Zuuthoeve int. 1.35m/spr.

Terug naar boven