Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Merrieveulen van Conthargos

maandag 5 april 2021

Einde avond van 5 april is een merrieveulen van Conthargos geboren. Moeder is het internationale 1.60m springpaard Nababette Z v.Nabab de Rêve x Thurday v.Gasper. Vorig jaar won Nababette Z nog de GP van Bonheiden samen met haar amazone Charlotte Bettendorf. Nababette Z heeft 6 broers en zussen die internationaal 1.30m, 1.35m, 1.45m of 1.50m geklasseerd zijn. Volle zus N' Fonzi Ferrari Z is int. 1.30m, ze heeft een blessure gehad en fungeert daarom als draag/opvoed moeder voor het veulen van haar zus.

Hengstveulen van Kjento

zondag 4 april 2021

Einde van 1e paasdag 4 april een hengstveulen van Kjento geboren. Moeder is Aronia Elite Ibop Prok v.Rousseau x Saros. Enkele nakomelingen van haar zijn Galileo v.San Remo deze loopt internationaal Eventing CCI2* met Tik Maynard (Can) en Jourlanist v.Charmeur is Z2 dressuur en heeft met Marijn v Dijk 2 x de finale van de Pavo Cup gelopen, en Indian Summer v.Apache loopt ZZZ in Belgie en was in 2020 geselecteerd voor de WK van jonge paarden. Halfbroer Pavarotti 85 v.Ferro loopt Grand Prix.

Hengstveulen van Valverde

zaterdag 3 april 2021

Einde avond van 3 april is een hengstveulen van Valverde geboren, deze hengst won als 4 jarige goud bij het Westfalenchampionat en Zilver bij het Bundeschampionat. Moeder van het veulen is Dolasilla v.Belissimo M x Michelangelo, de volle broer van de moeder van deze merrie was Mon Dieu deze was goedgekeurd bij het Oldenburger stamboek.

Merrieveulen van Revolution

donderdag 1 april 2021

Het 2e veulen in de nacht van 1 april was een heftige bevalling, na de 1e geboorte liep ik een rondje door de stal en kwam bij de Ster Ibop Prok Z1 dressuurmerrie Hennalena v.Negro x Scandic, ik zag dat ze aan de gang was maar er gebeurde niets, snel de zender uitgeknipt en gevoeld, 'n rampsenario, het veulen lag op de rug met een helemaal losgelaten placenta (Red Bag Delivery) het veulen snel gedraaid en staande geboren laten worden. Nu ruim 14 uur later zijn we er nog niet helemaal maar we hebben goede hoop!!!

Hengstveulen van Call Me Number One

donderdag 1 april 2021

31 maart om 23.56uur ging het alarm af bij de 4 jarige Call Me Handsome Z v.Cicero Z x Casco. Een pittige bevalling, het hengstveulen van Call Me & Call Me is meer dan groot genoeg voor een 1e keer, het duurde dan ook even voordat het grote veulen tegen 0.30uur op 1 april geboren werd.

Terug naar boven