Veulens

Op onderstaande pagina vind u de veulens geboren bij "De Bemi Hoeve".
Archief 2009 t/m 2016

Merrieveulen van Grandorado TN

woensdag 24 maart 2021

Vroeg in de morgen van 24 maart is bij draagmerrie Elusive een merrieveulen van Grandorado TN geboren. De echte moeder is Hermione de la Pomme v.Nabab de Rêve x For Pleasure, deze was 1.45m spr. met Maikel van de Vleuten, uit deze merrie komt ook de KWPN hengst Hotspot v.Hors la Loi II deze is 1.45m springen met Mathijs van Asten. Uit deze moederlijn komen meer dan 20 paarden die 1.40m of hoger geklasseerd zijn.

Hengstveulen van Rockabye S

woensdag 24 maart 2021

In de nacht van 24 maart is een hengstveulen van Rockabye S geboren. Moeder is de Ster, Voorlopig Keur, Prok merrie Westside v.Rousseau x Flemmingh. Haar 3 jarige zoon Noble Savage v.Dettori is aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek en ook voor het Oldenburger stamboek al goedgekeurd, en haar zoon Hyatt v.Lord Leatherdale loopt  Lichte Tour. Uit deze merrielijn komen o.a. ook Vitana v.Donnerhall Grand Prix en Cennin v.Vivaldi Grand Prix en nog vele andere hooggeklasseerde dressuurpaarden.

Totilas veulen verloren

dinsdag 23 maart 2021

Verdrietig nieuws deze keer, einde middag van 23 maart, wat lijkt op een normale bevalling voor draagmerrie Flo eindigd in een nachtmerrie. Het ging normaal totdat het veulen halfweg was en helemaal vast kwam te zitten. Met veel moeite konden we de merrie op laten staan, en kwam ik er achter dat het veulen in de positie van een zittende hond zat, de beide achterbenen lagen onder het lichaam gevouwen. De merrie perste volop door, ik kreeg in eerste insstantie niet de kans om de benen te corrigeren, enkele verschikkelijke minuten later lukte me dat wel, en kon het veulen geboren worden, maar helaas was dit te laat voor hem.

Merrieveulen van Glamourdale

dinsdag 23 maart 2021

Vroeg in de avond van 23 maart is een merrieveulen van Glamourdale geboren. Moeder is de pas 4 jarige Maresia Stb. Prok v.For Romance x Daddy Cool. Uit haar grootmoeder Resia komt GGH Dreamboy het Int. Grand Prix paard van Hans Peter Minderhout. Ook komen uit deze moederlijn o.a. ook Hummer v.Charmeur Lichte Tour, Holland TC v.Charmeur Prix St. George en Wanted v.San Remo Prix St. George.

Merrieveulen van Kalaska de Semilly

dinsdag 23 maart 2021

23 maart om 8.30uur is een merrieveulen van Kalaska de Semilly geboren. Moeder is de internationale 1.40m springmerrie Teekitiezzie d'Ysenbeeck Z v.Tangelo van de Zuuthoeve x Magic Night's Semilly 1.45m spr. v.Le tot de Semilly. Uit de 2e moeder komen 5 goedgekeurde hengsten, waaronder ook de vader van het veulen Kalaska de Semilly v.Diamant de Semilly deze hengst was 1.60m springen, net als zijn halfzus Eloise de Semilly v.Le tot de Semilly deze was ook 1.60m springen.

Terug naar boven