Wie zijn wij?

"De Bemi Hoeve"

Wij Ad en Astrid en Dave Beijsens, in 2007 gestart met Paardenkraam- en Revalidatie Centrum De Bemi Hoeve, onze zoon Dave was van het begin af aan naast zijn school en werk heel betrokken bij onze werkzaamheden. En vanaf mei 2018 is hij volledig in het bedrijf gekomen.Onze hoofdtak waar echt onze passie ligt en waar we zeer in gespecialiseerd zijn is de Kraamzorg, dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat we nu jaarlijks zo'n 150 veulens geboren laten worden.

In 1988 fokten we een nestje Grote Múnsterlanders, we vroegen toen een Domein naam aan, met de eerste 2 letter van onze achternamen Beijsens en van der Mierden, en Hoeve erachter.

Zo hebben we ook een aantal jaren met shetlandponies gefokt die ook de officiëlle toevoeging van de Bemi Hoeve achter hun naam kregen. De shetlandponies hadden we toen de kinderen klein waren, tussen 1995 en 2000.

 

Maar de passie voor de fokkerij lag toch vooral bij de KWPN paarden, het eerste veulen dat hier geboren werd was in 1990, Icovita  v. Concorde v.m. Sultan v.m.m. Lector. Vanaf dat jaar gebruikte we de merries waar wij mee naar de rijvereniging gingen, ook voor de fokkerij.

Naast de varkensfokkerij werd de paardenfokkerij voor ons steeds belangrijker, ook kwam er de vraag van mensen of ze hun merrie tegen de tijd dat ze moest bevallen, bij ons een tijdje onder konden brengen omdat ze b.v. niet continue toezicht konden houden, of zichzelf niet helemaal vertrouwde op dat lang verwachte moment de geboorte.

Eind 2005 zijn we helemaal gestopt met de varkensfokkerij, en hebben we de stallen compleet verbouwd voor de paarden, zo is Paardenkraam- en Revalidatie Centrum "De Bemi Hoeve" Hoogeloon ontstaan.

   

  

Terug naar boven