Wie zijn wij?

"De Bemi Hoeve"

Ad en Astrid Beijsens, van der Mierden, we hebben twee zoons Jim en Dave. Inmiddels werkt onze zoon Dave volledig mee op ons bedrijf.  De naam De Bemi Hoeve (eerste twee letters van onze achternamen) is in 1988 ontstaan toen we ons eerste nestje Grote Munsterlanders fokte, daarvoor hebben we toen een officiële domeinnaam aangevraagd.

 

Zo hebben we ook een aantal jaren met shetlandponies gefokt die ook de officiëlle toevoeging van de Bemi Hoeve achter hun naam kregen. De shetlandponies hadden we toen de kinderen klein waren, tussen 1995 en 2000.

 

Maar de passie voor de paardenfokkerij lag toch vooral bij de KWPN paarden, het eerste veulen dat hier geboren werd was in 1990, Icovita  v. Concorde v.m. Sultan v.m.m. Lector. Vanaf dat jaar gebruikte we de merries waar wij mee naar de rijvereniging gingen, ook voor de fokkerij.

Naast de varkensfokkerij werd de paardenfokkerij voor ons steeds belangrijker, ook kwam er de vraag van mensen of ze hun merrie tegen de tijd dat ze moest bevallen, bij ons een tijdje onder konden brengen omdat ze b.v. niet continue toezicht konden houden, of zichzelf niet helemaal vertrouwde op dat lang verwachte moment de geboorte.

Eind 2005 zijn we helemaal gestopt met de varkensfokkerij, en hebben we de stallen compleet verbouwd voor de paarden, zo is Paardenkraam- en Revalidatie Centrum "De Bemi Hoeve" Hoogeloon ontstaan.

   

  

Terug naar boven